12 Οκτ 2019

Η Μόσχα υποστηρίζει την τουρκική εισβολή! Μπλόκαρε δήλωση για τερματισμό της – Μεταφέρονται τζιχαντιστές στη Συρία, νεκροί άμαχοι

Τη στιγμή που οι Τούρκοι συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στη Συρία, με θύματα κυρίως αμάχους, η Μόσχα, ..

χωρίς αίσθηση ντροπής, μπλοκάρει δήλωση στον ΟΗΕ για τερματισμό της τουρκικής εισβολής. Με τις πλάτες του Κρεμλίνου και το «πράσινο φως» του απρόβλεπτου Αμερικανού προέδρου, οι τουρκικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο τουλάχιστον 10 ακόμα πόλεων, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής πόλης al-Artwaziyah.


Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου
Η Μόσχα μπλόκαρε σήμερα στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το προσχέδιο, που συνέταξαν οι ΗΠΑ, μιας κοινής δήλωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας, με την οποία αξιωνόταν από την Τουρκία να τερματίσει τη στρατιωτική επιχείρησή της στη βόρεια Συρία, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.
Η Μόσχα εμπόδισε τη διαδικασία για την έγκριση του κειμένου, που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 22.30 ώρα Ελλάδας, αναφέρει μία από τις πηγές. Το προσχέδιο ψηφίσματος, το οποίο, στην αρχική εκδοχή του, ζητούσε από την Άγκυρα μονάχα να επιστρέψει στον δρόμο της διπλωματίας, παρά στα στρατιωτικά μέσα, τροποποιήθηκε, υιοθετώντας αυστηρότερο τόνο, έπεται από τις παρατηρήσεις κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Οι τουρκικές δυνάμεις κατάφεραν να προωθηθούν να πάρουν τον έλεγχο βιομηχανικής ζώνης στη Ras al-Ain, ενώ παράλληλα οι υποστηριζόμενοι από τους Τούρκους μαχητές του SNA, έφθασαν σε στρατηγικό δρόμο προς το Qamishli, πιθανώς με σκοπό να ελέγξουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή.



Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια τουρκικών βομβαρδισμών στην πόλη Sêrekaniyê της βόρειας Συρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 1000 πάνοπλοι τζιχαντιστές μεταφέρονται από την τουρκική πόλη Akçakale στη Συρία, προετοιμαζόμενοι για μια μεγάλη επίθεση του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού (SDF) του οποίου ηγούνται οι Κούρδοι.
Επιπλέον, οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν ένα ιατρικό κέντρο της Κουρδικής Ερυθράς Ημισελήνου σε ένα σχολείο στο χωριό Salhiya, νοτιοανατολικά της επαρχίας Ras al-Ain. Προσωπικό που εργάζεται σε μέσα ενημέρωσης υπέστη τραυματισμούς.
Όπως ήδη ανέφερε πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, Πούτιν και Τραμπ βάζουν «πλάτες» στον Ερντογάν ενισχύοντας έμμεσα την παράνομη τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία. Ρωσία και ΗΠΑ δεν ψήφισαν υπέρ της καταδίκης της Τουρκίας στον ΟΗΕ, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στους Τούρκους να σφάξουν Κούρδους.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν κατέληξε σε κοινή δήλωση για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη ΒΑ Συρία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ΗΠΑ και Ρωσία έθεσαν βέτο σε δήλωση των πέντε ευρωπαϊκών κρατών – μελών του Συμβουλίου, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία και το Βέλγιο που καταδίκαζαν την επιχείρηση.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεκλήθη εκτάκτως και κεκλεισμένων των θυρών μετά από αίτημα των πέντε ευρωπαϊκών κρατών – μελών του.
Tην ίδια στιγμή, ο Σύριος ΥΠΕΞ Faisal Maqdad, δήλωσε ότι μάλλον η Δαμασκός δεν θα βοηθήσει τους Κούρδους, καθώς πρόδωσαν την χώρα, αφού όλα αυτά τα χρόνια συνεργαζόντουσαν με τις ΗΠΑ, γεγονός που επιβεβαίωσε ένα 24ωρο αργότερα ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.
Καλό είναι η ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να πάρει ένα μάθημα από την τραγωδία που εκτυλίσσεται στη Συρία, καθώς η προδοσία των Κούρδων που οδήγησε στο να μάχονται μόνοι τους τις φασιστικές δυνάμεις των Τούρκων, μπορεί εύκολα να επαναληφθεί στην περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης. Όπως είχε πει και ο Κίσινγκερ… «η Αμερική δεν έχει μόνιμους φίλους ή εχθρούς, μόνο συμφέροντα» και η περίπτωση της Συρίας δείχνει πως το ίδιο ισχύει και για τη Μόσχα.





Turkish-backed SNA forces have captured Ras al-Ain's industrial zone in the east of the town.


View image on Twitter





news jets bombing they city of in North , right now
4 civilians killed, bombardment continues intel transferred Around 1000 Armed from Akçakale in Turkey to Girê Spî regions in Syria ,Preparing huge attack on US backed




Embedded video





The Turkish forces cut Hasakah-Aleppo international highway after advancing this morning and capturing of more than 10 towns including al-Artwaziyah.





Turkish air strikes hit a Kurdish Red Crescent medical center in a school in the village of Salhiya, southeastern countryside of Ras Al-Ain, Saturday morning.
Some media staff were injured.


View image on Twitter


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη