17 Οκτ 2019

Έκτακτο: Επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι o Νίκος…

Ασφαλώς και πέσαν ονόματα στη συνάντηση Μητσοτάκη-Γεννηματά για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Γραφει ο Μικρος Οδυσσεας
Σας είχαμε από καιρό (ένα μήνα στο νερό, το απαράδεκτα φθηνό) ενημερώσει άλλωστε πως ο Προκόπης Παυλόπουλος θα μείνει στη μία και καλή θητεία.
Αυτό που διέρρευσε για το διάδοχο (πολύ υψηλά τα στάνταρντ που θα παραδώσει ο απερχόμενος) είναι πως θα είναι Νίκος.
-Νίκος Αλιβιζάτος, είπαν αμέσως οι γάτοι του πολιτικού ρεπορτάζ. Τον είχε ξαναπροτείνει το ΚινΑλ, όταν ήξερε πως δε θα εκλεγεί. Τώρα είναι αλλιώς τα πράγματα και μάλλον ο κύριος καθηγητής θα μείνει “Σταύρος Δήμας”.
-Ο Νίκος Αλέφαντος θα ήταν μια υποψηφιότητα ενωτική, οπαδική, σεντρεμπακάρα, μεταγραφάρα (ποια Σάντα Κλάρα ρε, τη γκόμενα την κάνατε ομάδα;;;), με καλές σχέσεις με τη Γερμανία από την εποχή του Χάπελ. Του προτάθηκε αλλά είπε πως δεν αφήνει την sportzone στον Αρτ , το δοκάρι και μέσα και τον Γιάννη Καρατζαφέρη, ούτε για όλη την …Ηρώδη του Αττικού.
-Ο Νίκος Σαργκάνης, που όλη η Ευρώπη τον ξέρει ως φάντομ, αποκλείστηκε λόγω μιλιταριστικού nickname.
-Ο Νίκος Αλιάγας με τη γαλλική φινέτσα, αλλά και τη συμμετοχή στα πανηγύρια ως Εύζωνας είναι μια σοβαρή υποψηφιότητα, αν τον δώσουν οι Γάλλοι.

-Ο Νίκος Τσιαντάκης είναι μια μορφή ότι κοντινότερο στο 1821 έχουμε να επιδείξουμε, ιδανικός για τα 200 χρόνια από την Παλιγγενεσία, έχει και πτυχίο, αλλά η προϋπηρεσία του στους χαιτάδες είναι ένα θέμα.
-Ο Νίκος Καρβέλας τα θέλει “όλα ή τίποτα” θα περιμένει μέχρι τις 12 (του μήνα) για κανά τηλεφώνημα, αλλά είναι αντισυστημικός και άρα θεωρείται αουτσάιντερ: θα τα λέει έξω από τα δόντια στους ξένους ηγέτας, με τη σοφία των λευκών του μαλλιών, ενώ στα συν του είναι πως θεωρείται υποψηφιότητα για δέκα χρόνια, χωρίς να επέλθει καμία εξωτερική μεταβολή στην εμφάνισή του.

Κρατήστε τέλος, ένα όνομα γιατί ο Αλιβιζάτος είναι το όνομα που πέφτει για να “καεί”. Το πολιτικό σαβουάρ βιβρ θέλει από στην παρούσα συγκυρία πολιτικό από την Κεντροαριστερά, κανένα έθιμο δεν απαγορεύει να έχει καταγωγή από τα Χανιά.
Ποια είναι τα επιθυμητά προσόντα ενός υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας: η έξωθεν καλή μαρτυρία, να εκπέμπει σεβασμό στους απέναντι, η εντιμότητα, η μετριοπάθεια: Νίκος Χριστοδουλάκης, στα 68 του το 2020, ένα όνομα που δεν θα ακούσετε στα πέριξ, αλλά παίζει στ΄αλήθεια πολύ δυνατά…
http://emo.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη