5 Νοε 2019

Αίφνης σκοτίνιασε ο ουρανός της ελληνικής οικονομίας ....Βαρομετρικό χαμηλό από τα διεθνή ΜΜΕ για τις ελληνικές τράπεζες

Σοκάρουν οι περιγραφές των μεγάλων διεθνών ΜΜΕ για τα σκάνδαλα στις
ελληνικές τράπεζες ενώ περιγράφουν με μελανά σημεία την αντοχή τους και τα ίδια κεφάλαια μπρος στη Λερναία Υδρα των 100 δις κόκκικων δανείων.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο
Τα σχετικά ρεπορτάζ δεν μεταφράζονται σχεδόν ποτέ από τα εγχώρια ΜΜΕ που επιμένουν να κρατάνε το κοινό σε τεχνική σιέστα.
Μπορεί η απελευθέρωση από τον έλεγχο των άσχετων Συριζαίων πειρατών να έδωσε μία ανάσα στην οικονομία και στους πολίτες, δεν ήταν όμως παρά μόνο μία ανάσα που δυστυχώς πνίγεται μπροστά στην ατολμία που χαρακτηρίζει την νέα κυβέρνηση και κυρίως το οικονομικό επιτελείο.
Ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε η χρεοκοπημένη ΔΕΗ και οι χιλιάδες υπάλληλοι που αρνούνται να αξιολογηθούν-όπως και οι υπόλοιποι του δημοσίου-ήταν το πρώτο αρνητικό αλλά χαρακτηριστικό δείγμα της κυβερνητικής ατολμίας.
Σ΄αυτό ήρθε να προστεθεί κι αυτή η άθλια διάταξη του 30% εξόδων με πλαστικό χρήμα που δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία ακόμη απόπειρα διάσωσης των τραπεζών οι οποίες με δέος διαπιστώνουν πόσο ολίγιστος είναι ο Ηρακλής!
Εδώ έχει απόλυτο δίκιο ο Γιάννης Στουρνάρας.
Δεν είναι δυνατόν το οικονομικό επιτελείο να επιχαίρει για την υπέρβαση των εσόδων όπως έκαναν και οι ανίκανοι και άσχετοι ζαίοι.
Δεν είναι δυνατόν με 100% προκαταβολή φόρου και 24% φορολογικό συντελεστή να ζήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις οποίες στηρίζεται η ελληνική οικονομία.
Δυστυχώς κάθε μέρα που περνάει η ανεπάρκεια του οικονομικού επιτελείου σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις-κόλαφο που ετοιμάζουν τα διεθνή ΜΜΕ για το εγχώριο πελατειακό κράτος και την αδυναμία και της νέας κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει θα προκαλέσουν τεράστια ζημιά στη ΝΔ.
Πολύ σύντομα η αισιοδοξία που αναδύει η μέτρηση της Marc για το κυβερνητικό σχήμα δεν θα είναι παρά μία φαντασίωση της στιγμής.
Αλλωστε είναι δυνατόν κάποιος σοβαρός άνθρωπος να περιμένει να διασωθεί η Κολομβία των Βαλκανίων με αμεταρρύθμιστη τη ΔΕΗ, την ΕΡΤ, το Δημόσιο και 100% προκαταβολή φόρου;
κουρδιστο πορτοκαλι
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη