24 Νοε 2019

Χάος στα πανεπιστήμια: Καταγγελίες για «ματωμένες» συνελεύσεις με ξύλο και απειλές!

Μεγάλη ένταση επικρατεί στα πανεπιστήμια της χώρας και συγκεκριμένα στις συνελεύσεις
που πραγματοποιούνται για το θέμα των καταλήψεων.

Την ώρα που οι απλοί φοιτητές κερδίζουν το στοίχημα και παρακάμπτουν το κλίμα τρομοκρατίας των γενικών συνελεύσεων με το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, οι κουκουλοφόροι καλλιεργούν κλίμα πολεμικής αντιπαράθεσης απέναντι στους απλούς φοιτητές και τις διοικήσεις των ιδρυμάτων, εν όψει της επετείου του Γρηγορόπουλου.

Ειδικότερα, υπάρχουν καταγγελίες από φοιτητές διαφόρων σχολών για ξυλοδαρμό και απειλές από αντιεξουσιαστές, κατά την διάρκεια των συνελεύσεων.


Φοιτητές της Παντείου, μιλώντας στα «Φοιτητικά Νέα», κατήγγειλαν ότι κρανοφόροι εισέβαλαν στην αίθουσα την ώρα της συνέλευσης, άρχισαν να χτυπούν έναν συμφοιτητή τους, ενώ επίσης, μία ακόμη φοιτήτρια δέχθηκε απειλές και μπουγελώθηκε.
Ο ίδιος φοιτητής δήλωσε για τους αναρχικούς που απείλησαν και τον ίδιο «Μετά τις απειλές οι αναρχικοί φάνηκαν πιο πρόθυμοι να κάνουνε διάλογο καθώς τους μίλησα ήρεμα και μου εξήγησαν την λογική τους. Επειδή στα Εξάρχεια η κυβέρνηση με την αστυνομία χτυπάει τους δικούς τους, εδώ χτυπάνε τους φοιτητές της» είπε.
Σύμφωνα με μια άλλη καταγγελία, που αφορούσε επίθεση σε βάρος φοιτητών από αντιεξουσιαστές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, προέβη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ρεθύμνου, ανακοινώνοντας ότι «Επιτέθηκαν εντελώς αναίτια σε φοιτήτριες και φοιτητές που έχουν τοποθετηθεί υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να τιμωρήσουν φοιτητές και φοιτήτριες που δίνουν αυτό το διάστημα αγώνα μέσα στις Γενικές Συνελεύσεις Φοιτητών για να κρατήσουν το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανοικτό, χωρίς καταλήψεις και χαμένα εξάμηνα σπουδών».
Επεισοδιακή συνέλευση (και) στην ΑΣΟΕΕ
Εντάσεις υπήρξαν και στην γενική συνέλευση στην ΑΣΟΕΕ, στην οποία αποφασίστηκε να μην συνεχιστεί η κατάληψη, καθώς αντιεξουσιαστές μπήκαν στο χώρο και διαπληκτίστηκαν μ’ έναν φοιτητή.
Με εντάσεις πραγματοποιήθηκε και η γενική συνέλευση των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ, στο αμφιθέατρο Α’ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνέλευσης, σύμφωνα με καταγγελία, ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στον χώρο.
Σημειώνεται ότι οι αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν το γραφείο στο υπόγειο της πρώην ΑΣΟΕΕ
Τέλος, κατάληψη πραγματοποιείται στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ από το πρωί της Πέμπτης καθώς οι φοιτητές ζητούν να λειτουργούν μόνιμα και οι δύο αίθουσες του συσσιτίου προκειμένου να σταματήσει η συμφόρηση που παρατηρείται στην κυρίως αίθουσα της Φοιτητική Λέσχης.
Νέες συγκεντρώσεις και συνελεύσεις
Σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί νέο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για το πρόσφατα εκκενωθέν κτίριο του οικονομικού πανεπιστημίου (κατάληψη «Βανκούβερ»), που αποτέλεσε τη θρυαλλίδα της αντιπαράθεσης ανάμεσα στους αναρχικούς και στη διοίκηση του ΟΠΑ. Χθες, συγκέντρωση στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη και πορεία μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών συλλόγων του ιδρύματος, που διαμαρτύρονται για τις επερχόμενες αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση με τον σχεδιαζόμενο νόμο «πλαίσιο». Τις επόμενες ημέρες οι φοιτητικοί σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν συνελεύσεις για τον προγραμματισμό νέων κινητοποιήσεων.
Βουλευτής της Ν.Δ. υπέρ της κατάργησης των παρατάξεων
Σε συνέντευξή του στον Σκάι επισήμανε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί η κάρτα εισόδου στα πανεπιστήμια και να υπάρχει και φύλαξη από εταιρία στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις. Αναφορικά με την εκπροσώπηση των φοιτητών, ο Στράτος Σιμόπουλος έθεσε και το ζήτημα της κατάργησης των φοιτητικών κομματικών παρατάξεων, προτείνοντας να υπάρχουν μόνο φοιτητικοί σύλλογοι με ενιαίo ψηφοδέλτιο.
https://www.newsbreak.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη