6 Δεκ 2019

ΣΥΓΓΝΩΜΗ! ΤΙ ΠΙΝΕΤΕ;😨😨Σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Μητσοτάκη: Η Τουρκία αφήνει περιθώρια συνεννόησης -Ακυρη η συμφωνία με τη Λιβύη

To ότι το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Λονδίνο δεν ήταν κακό,
αλλά ούτε υπήρξε αντιπαλότητα αποκάλυψε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Διακόπουλος.


Μιλώντας στο Θέμα 104,6, ο κ. Διακόπουλος τόνισε μάλιστα ότι τοποθετήσεις γίνονταν από τους ηγέτες των δύο χωρών. Σε μια συνάντηση αυτού του επιπέδου «έχει αυτά που ειπώνονται ρητά αυτά που είναι υπόρρητα και το κλίμα», είπε.

«Στα ρητά μπορέσαμε να τους θέσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε σχέση με όσα έχουν συζητηθεί στη Νέα Υόρκη. Είπαμε ότι δεν ακολουθήθηκαν ορισμένα πράγματα αλλά αντίθετα επιδεινώθηκαν. Στο υπόρρητο η τουρκική πλευρά αφήνει περιθώρια συνεννόησης», συνέχισε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού. «Διατηρούμε διαύλους ανοιχτούς, μιλάμε, συνεχίζουμε τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αλλά η Τουρκία θέλει οι όποιες λύσεις ή όποιες διευθετήσεις θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την τουρκικά πλευρά που κατ' αυτούς έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο».

Για την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα
Σχολιάζοντας τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο, που σήμερα ήρθε προς ψήφισε στο τουρκικό κοινοβούλιο, ο κ. Διακόπουλος είπε ότι οι Τούρκοι «στις τρεις λέξεις που χρησιμοποιούν οι δύο είναι διεθνές δίκαιο το οποίο επικαλούνται ασαφώς».Οπως συνέχισε, η ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε ότι η συμφωνία των δύο χωρών είναι «άκυρη, κενού περιεχομένου και δεν έχει καμία νομική ισχύ». Την ίδια ώρα ωστόσο, χαρακτήρισε «πολύ επιθετική ενέργεια» την παράκαμψη της Κρήτης που προκύπτει από τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης.

Μετέπειτα, απαντώντας σε ερώτηση για τον είναι αισιόδοξος μετά τη συνάντηση στο Λονδίνο, υπογράμμισε ότι «δεν είναι εύκολο σε ένα θέμα τόσο πολύπλοκο να απαντήσει κανείς με μια λέξη», επισημαίνοντας ότι πως «όχι δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος πλην όμως είναι καλό να συνεχίσουν να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας».

Τέλος, αναφερόμενος στη γενικότερη πολιτική που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση την χαρακτήρισε «ενεργητική» τονίζοντας ότι «είναι μάλιστα αυτή η πολιτική, οι τριμερείς μας σχέσεις, οι επαφές διεθνείς, η εν γένει ελληνική στάση που τους έχει θορυβήσει (σ.σ. τους Τούρκους) και κάνουν αυτές τις κινήσεις». «Οταν έχεις τόσες χώρες που σε στηρίζουν είναι επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής» πρόσθεσε αναφερόμενος στις αντιδράσεις των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Γαλλίας, του Ισραήλ και της Αιγύπτου για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης.
δεξι εξτρεμ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη