20 Μαΐ 2020

Μεσσηνία: Εξαπάτηση κληρικών

Την προσοχή των κληρικών της εφιστά η Μητρόπολη Μεσσηνίας προειδοποιώντας τους για τυχόν εξαπάτησή τους από απατεώνες, για
δήθεν εκταμίευση βοηθήματος από τον ΕΦΚΑ ή της διευθέτησης διαφόρων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων, σε μια προσπάθεια να τους αποσπάσουν χρήματα.

Μάλιστα, η ενημέρωση αυτή ‘έγινε χθες με επίσημη εγκύκλιο από τον ίδιο το Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο που απευθύνεται στους εφημέριους της Μητροπόλεώς του. Σύμφωνα με αυτή, οι δράστες επιλέγουν τα υποψήφια θύματά τους, κληρικούς και μοναχούς και


μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί τους τους ενημερώνουν δήθεν πως εκκρεμεί η εκταμίευση βοηθήματος προς το χώρο λατρείας που εκπροσωπούν. Προκειμένου να επιτευχθεί η εκταμίευση των υποτιθέμενων ποσών τούς καλούν να καταβάλλουν σε λογαριασμό, πού τούς υποδεικνύεται, κάποιο χρηματικό ποσό, ούτως ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκταμίευσής τους.

Τα θύματα πείθονται και καταβάλλουν το υποδειχθέν ποσό, αναμένοντας την καταβολή του επιδόματος. Στο σημείο αυτό οι δράστες εξαφανίζονται και διακόπτουν κάθε επικοινωνία με τα θύματά τους. Όπως τονίζεται σε οποιαδήποτε ενόχληση θα πρέπει να επικοινωνούν άμεσα με την Ελληνική Αστυνομία και την Μητρόπολη.

www.ert.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη