7 Ιουλ 2020

Δημοσκόπηση ALCO: Kλείνει η ψαλίδα, στο 35.8% η ΝΔ (κάρτες)

Μειώνεται σταδιακά η απόσταση ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με
τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρίας ALCO.

Στην απλή πρόθεση ψήφου η διαφορά των δύο κομμάτων διαμορφώνεται στο 14.3% ενώ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή το κυβερνών κόμμα φέρεται να προηγείται με 16 μονάδες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Τα ποσοστά αυτά είναι σαφώς χαμηλότερα, τουλάχιστον κατά μία ποσοστιαία μονάδα, σε σχέση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες εξακολουθούν να εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό σε ποσοστό (28%) από τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικότερα:

Απλή πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 35,8%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,5%, στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 5,4% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,7%. Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται Ελληνική Λύση με 2,9% και ΜέΡΑ 25 με 2,7%. Η Πλεύση Ελευθερίας λαμβάνει 1%, άλλο κόμμα 3,7%, το λευκό 1,8%. Επίσης το 8,5% τάσσεται υπέρ του 8,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 12%



Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η ΝΔ συγκεντρώνει το 39,9% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 24%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ λαμβάνει 5,2%, η Ελληνική Λύση 3,2%, το ΜεΡΑ25 3% και η Πλεύση Ελευθερίας 1,1%.






Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 49% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει μόλις το 21% των προτιμήσεων με το 26% να απαντά κανέναν.



Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ερώτημα «αν πριν ένα χρόνο είχε κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κυβερνούσε καλύτερα, τα ίδια ή χειρότερα από τη ΝΔ;» το 45% των ερωτηθέντων απαντά «χειρότερα», τα «ίδια» λέει το 23% και μόλις το 18% θεωρεί «καλύτερα».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη