9 Ιουλ 2020

Διαδηλώσεις: Ένα κρίσιμο τεστ ισορροπιών ΝΔ-ΚΙΝΑΛ

Ενα κρίσιμο τεστ ισορροπιών και συναινέσεων συνιστά η σημερινή ψηφοφορία για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης περί
διαδηλώσεων.

Μένει να επιβεβαιωθεί η διαφαινόμενη ευρύτερη πλειοψηφία που συγκροτείται μετά την δήλωση της Φώφης Γεννηματά ότι το κόμμα της θα ψηφίσει επί της αρχής του νομοσχεδίου παρότι το ΚΙΝΑΛ θέτει ζήτημα για επιπλέον εγγυήσεις και ειδικότερα όσον αφορά την αστική ευθύνη που προβλέπεται για τον «οργανωτή» μιας διαδήλωσης στην περίπτωση πρόκλησης ζημιών και καταστροφών.


Και μπορεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης να έκανε δεκτές τις βασικές προτάσεις του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο παραμένει ακόμα το «αγκάθι» του συγκεκριμένου άρθρου, σήμερα αναμένεται να καταθέσει και σχετική τροπολογία ενώ έχει προαναγγείλει ονομαστική ψηφοφορία επί του επίμαχου άρθρου αν δεν το αλλάξει η κυβέρνηση.

Το ερώτημα που θέτουν πολλοί είναι κατά πόσο το ζήτημα αυτό μπορεί να απειλήσει την σύγκλιση που επιτεύχθηκε και την οποία χαιρέτησε ο κ. Χρυσοχοίδης.

Παρά τις αντιδράσεις τους, πάντως, το μήνυμα που εξέπεμψε ο κ. Χρυσοχοίδης ήταν ότι το νομοσχέδιο αποτελεί αναγκαίο βήμα θωράκισης τόσο του δικαιώματος του συνέρχεσθαι όσο και των δικαιωμάτων των πολιτών και των επαγγελματιών. «Το νομοσχέδιο θα εφαρμοστεί. Το λέω με πεποίθηση και αποφασιστικότητα, αλλά χωρίς διάθεση σύγκρουσης ή πρόθεση επίδειξης δύναμης. Θα εφαρμοστεί γιατί είναι πράξη ευθύνης και γιατί υπακούει στην κοινή λογική», είπε χαρακτηριστικά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη