4 Ιουλ 2020

Ρωσικό think tank: ”Οι Έλληνες θα συντρίψουν τους Τούρκους σε περίπτωση πολέμου”

‘Μπορείτε να ρίξετε τα τουρκικά αεροπλάνα που πηγαίνουν στη Λιβύη”



Eπανέρχονται οι Ρώσοι για άλλη μία φορά, καθώς αναφέρονται στο ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής σύγκρουσης.

Τα συνεχόμενα άρθρα Ρώσων αναλυτών και ΜΜΕ δείχνουν ότι είτε περιμένει η Μόσχα μία σύγκρουση στο Αιγαίο, είτε θέλουν μέσω Ψυχολογικών Επιχειρήσεων να μειώσουν το ηθικό των Τούρκων.

Το δημοσίευμα που ακολουθεί από το ”Ινστιτούτο Πολιτικής και Στρατιωτικής Ανάλυσης” που έχει την βάση του στη Μόσχα τα λέει όλα. Το συγκεκριμένο Ινστιτούτο έχει σχέσεις με το Κρεμλίνο και μόνο τυχαίο δεν είναι που βγήκε αυτή την χρονική στιγμή, καθώς οι σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας βρίσκονται στο ”ναδίρ”. Τα σημαντικότερα σημεία:

”Η σύγκρουση στο Αιγαίο ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα δεν θεωρείται πλέον ένα μακρινό σενάριο. Η Τουρκία προκαλεί σε όλα τα επίπεδα, ενώ δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα της Ελλάδας σε FIR, AOZ και υφαλοκρηπίδα.’‘

”Η Τουρκία είναι γεγονός πως είναι μεγαλύτερη σε πληθυσμό από την Ελλάδα, όμως η Αθήνα σε περίπτωση σύγκρουσης θα έχει το πάνω χέρι. Ο τουρκικός στρατός (ειδικά το διοικητικό προσωπικό του) αποδυναμώνεται από τις μακροπρόθεσμες καταστολές του Ερντογάν. Επίσης η Άγκυρα έχει ανοίξει μέτωπα σε Λιβύη και Συρία, κάτι που θα της στοιχίσει σε περίπτωση πολέμου με την Αθήνα.”

Το σενάριο μίας σύγκρουσης στο Αιγαίο

”Σε περίπτωση πολέμου στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στα νησιά, κύριο ρόλο θα παίξουν οι αεροπορικές δυνάμεις και το ναυτικό των δύο χωρών. Η Ελλάδα έχει την απόλυτη υπεροχή τόσο στο ναυτικό, όσο και στην αεροπορία. Μπορεί οι Τούρκοι να διαθέτουν S-440, όμως δεν θα παίξουν κάποιον ιδιαίτερο ρόλο στον πόλεμο.”

”Πάντως καμία χώρα δεν πρόκειται να παρέμβει σε ένοπλη σύρραξη Ελλάδας-Τουρκίας. Ούτε το Ισραήλ, ούτε η Αίγυπτος, ούτε το ΝΑΤΟ. Οι χώρες του ΝΑΤΟ είναι πιθανό να επιβάλλουν εμπάργκο όπλων και στις δύο πλευρές και θα τους ασκήσουν ακραία πολιτική πίεση για να τερματίσουν αμέσως τον πόλεμο και να αρχίσουν διαπραγματεύσεις.”

”Τώρα, σε όλο το σκηνικό έρχεται να προστεθεί και ο πόλεμος στη Λιβύη. Η Άγκυρα στηρίζει την Τρίπολη, ενώ η Ελλάδα τον Χαφτάρ. Θεωρητικά, οι Έλληνες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στους Τούρκους λόγω γεωγραφικής θέσης. Η Ελληνική αεράμυνα θα μπορούσε να είχε συνθλίψει τα τουρκικά αεροπλάνα που πηγαίνουν καθημερινά στη Λιβύη, όμως αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα”, καταλήγει το άρθρο.

Νομίζουμε πως το συγκεκριμένο Ινστιτούτο τα λέει όλα. Η Ελλάδα έχει την απόλυτη υπεροχή. Οι ΕΔ είναι πανέτοιμες, το μόνο πρόβλημα στην όλη υπόθεση είναι οι πολιτικοί μας, οι οποίοι είναι ικανοί να μας ”σύρουν” μέχρι και σε διχοτόμηση του Αιγαίου, χωρίς να πέσει τουφεκιά!

pentapostagma.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη