7 Αυγ 2020

Όταν Τα ΝΕΑ στις 29 Νοεμβρίου 2012 μιλούσαν για τον «φορολογικό Ηρώδη» και την «κατάργηση του αφορολογήτου για όσους έχουν παιδιά» με το όνομα του Πάνου Τσακλόγλου

Την περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που το τιμόνι κρατούσε τσα χέρια του το
“δίδυμο” Σαμαρά – Βενιζέλου, η εφημερίδα Τα ΝΕΑ που τότε ακόμα ανήκε στον ΔΟΛ υπό τον Σταύρο Ψυχάρη δημοσίευαν ρεπορτάζ-κόλαφο για τις προτάσεις τότε του Πάνου Τσακλόγλου, του ολοκαίνουργιου υφυπουργού Εργασίας του Μητσοτάκη, για «κατάργηση του αφορολογήτου για όσους έχουν παιδιά» …

Διαβάστε το δημοσίευμα στα ΝΕΑ στις 29 Νοεμβρίου 2012 για τον «φορολογικό Ηρώδη» :

“Αφορμή για νέο γύρο εσωστρέφειας και τριβών στην τρικομματική κυβέρνηση δίνει η κατάργηση του έξτρα αφορολογήτου που δικαιούνταν μέχρι φέτος όσοι έχουν παιδιά.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για «ηρώδειο λογική», στελέχη της ΔΗΜΑΡ θέτουν προτάσεις αύξησης της φορολογικής επιβάρυνσης όσων έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία προς όφελος των οικογενειών, αλλά το υπουργείο Οικονομικών υπεραμύνεται των αρχικών του αποφάσεων και η ηγεσία του δεν φέρεται διατεθειμένη να βάλει νερό στο κρασί της.
Ερωτηθείς χθες σχετικά, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επέμεινε στο μέτρο σημειώνοντας ότι «μέχρι σήμερα το έξτρα αφορολόγητο δινόταν ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης μιας οικογένειας και θα αντικατασταθεί από στοχευμένη δαπάνη για παιδιά, η οποία θα εξαρτάται από κοινωνικά κριτήρια».
Της αναγκαιότητας εφαρμογής του μέτρου υπεραμύνθηκε ο εμπνευστής της δημοσιονομικής εξοικονόμησης από την κατάργηση του αφορολογήτου για όσους έχουν παιδιά, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνος Τσακλόγλου. Υπογραμμίζοντας τη δημοσιονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα επισήμανε ότι «οι πολύτεκνοι οι οποίοι είναι φτωχοί θα λάβουν και τώρα επιδόματα και μάλιστα πολύ υψηλά, οι πολύτεκνοι όμως οι οποίοι βρίσκονται στο πιο πάνω μέρος της κατανομής, πράγματι, αυτοί δεν θα ωφεληθούν. Εκείνοι οι οποίοι θα ωφεληθούν και μάλιστα πάρα πολύ είναι νοικοκυριά με ένα ή δύο παιδιά και ενδεχομένως και με τρία ακόμα, που βρίσκονται στο πολύ κάτω μέρος της κατανομής».
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιπποκράτους υπό τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τη συμμετοχή των Φιλίππου Σαχινίδη, Πάρη Κουκουλόπουλου και της ομάδας παρακολούθησης κυβερνητικού έργου τονίστηκε ότι το Φορολογικό δεν πρέπει να περιλαμβάνει κοινωνικές αδικίες και να οδηγεί τμήμα των φορολογουμένων σε αδιέξοδα. Οπως τόνιζαν στη συνέχεια άλλωστε αρμόδια στελέχη, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποδεχθεί την «ηρώδειο λογική» για τα παιδιά, τις διατάξεις δηλαδή που αφορούν την κατάργηση του έξτρα αφορολογήτου που δικαιούνται μέχρι σήμερα οι οικογένειες. Ενστάσεις εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων και για την υπέρμετρη – όπως θεωρεί – φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και για την πρόβλεψη να τηρούν όλοι οι αγρότες βιβλία.
Ηδη από την περασμένη Παρασκευή ο Ανδρέας Μακρυπίδης του ΠΑΣΟΚ και ο Γιάννης Ιωαννίδης της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι μετέχουν στη διακομματική επιτροπή για την αναμόρφωση του Φορολογικού ζήτησαν από τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη να αυξηθεί ο συντελεστής του ενιαίου φόρου ακινήτων για όσους έχουν ακίνητη περιουσία πάνω από 3 εκατ. ευρώ και τα έξτρα έσοδα που θα προκύψουν να χρηματοδοτήσουν μια μορφή φορολογικής επιδότησης των οικογενειών.”

https://thefaq.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη