7 Αυγ 2020

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται ο Δήμος Λαγκαδά – «Κύριο μέλημα να αποκαταστήσουμε την κυκλοφορία», λέει ο δήμαρχος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται ο Δήμος Λαγκαδά, μετά τη σφοδρή βροχόπτωση που πλήττει την περιοχή από εχθές το βράδυ. 
Όπως είπε στο Radio North 98,0 και στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» ο
διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ, Μπάμπης Στεργιάδης: «Ήδη προχωρήσαμε τις διαδικασίες, ώστε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Είμαστε σε συνεννόηση και με τον δήμο Λαγκαδά και με την Αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου, έτσι ώστε μέχρι το μεσημέρι να συγκεντρώσουμε ο,τιχρειάζεται από τις τεχνικές υπηρεσίες».
Περιέγραψε ότι έπεσε πολύ μεγάλος όγκος βροχής, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. «Στείλαμε δέκα συνεργεία αντλητικών μηχανημάτων έργου και χωματουργικά, τα οποία δουλεύουν από τις έξι το πρωί στους καθαρισμούς των οδικών δικτύων από φερτά υλικά. Μέχρι το μεσημέρι θεωρούμε ότι θα έχουμε δώσει όλα τα οδικά δίκτυα σε κυκλοφορία», τόνισε ο κ. Στεργιάδης.
Μιλώντας στο Radio North 98,0 ο δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιάννης Ταχματζίδης σημείωσε ότι αυτήν την ώρα η διοίκηση σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, συντάσσει αίτημα, ώστε να κηρυχθεί ο δήμος Λαγκαδά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 
Εξήγησε ότι εκτίμηση της έκτασης των ζημιών δεν μπορεί να γίνει σήμερα γιατί αυτή τη στιγμή «κύριο μέλημά μας είναι πώς θα αποκαταστήσουμε την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους και η απάντληση υδάτων από τα σπίτια που πλημμύρισαν. Έχουμε δουλειά μπροστά μας και από το βράδυ περιμένουμε νέα καιρικά φαινόμενα», κατέληξε ο δήμαρχος Λαγκαδά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη