6 Αυγ 2020

Αναιμική Αντιπολίτευση χωρίς προτάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Κολλημένη την βελόνα σε συνθήματα και κριτική βγαλμένη από το χρεοκοπημένο
παρελθόν έχουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να διαθέτουν ένα αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Σε καθημερινή βάση οι τομεάρχες και βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παρεμβαίνουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξαπολύοντας επίθεση στην Κυβέρνηση με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και άναρχες κραυγές χωρίς ουσία.


Η τακτική «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση» και οι πρακτικές επαναστατικής γυμναστικής μπορεί να είχαν αποτελέσματα την εποχή της πάνω πλατείας, τότε που κορόιδεψαν τους πολίτες με τα μεγαλόπνοα σχέδια τους κατά των κακών δανειστών με κύριο όπλο τα νταούλια της Κουμουνδούρου, αλλά στην σημερινή σκληρή πραγματικότητα όλα αυτά προκαλούν γέλιο στην κοινή γνώμη αφού προέρχονται από τα στελέχη που πλαισίωσαν την πιο σκληρή μνημονιακή Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος την περίοδο 2015-2019.

Αντί να καταθέσουν μια σοβαρή πρόταση για την αξιοποίηση των 72 δισ. και το μέλλον της χώρας, οι κορυφαίοι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν στο ίδιο τέμπο της χιλιοπαιγμένης αντιπολιτευτικής κασέτας με ατάκες από την εποχή του ‘70 και αντιδεξιά τσιτάτα που πλέον δεν τα ακούει κανένας, ούτε ο πιο φανατικός οπαδός του κ. Τσίπρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη αντίδραση του κ. Τσακαλώτου στο σχέδιο της επιτροπής Πισσαρίδη.

«Απλά, ταξικά, και κατανοητά λοιπόν: Περισσότεροι φόροι για τους πολλούς, φοροελαφρύνσεις για τους λίγους, καμία ουσιαστική ενίσχυση του κοινωνικού κράτους», ήταν κάποια από τα σχόλια που έχουν βέβαια ειπωθεί ξανά και ξανά χωρίς κανένα αντίκρισμα. Το δείχνουν όχι μόνο οι δημοσκοπήσεις, αλλά το κλίμα στην ίδια την κοινωνία που έχει γυρίσει την πλάτη στο λαϊκισμό, το διχασμό και τις ανέξοδες υποσχέσεις.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη