24 Σεπ 2020

Μπράβο στους Δικηγόρους!


Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Καστελόριζο εκδήλωση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, με θέμα «Η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο – νομικά ζητήματα και προκλήσεις».

Μια εκδήλωση που, εκτός των Δικηγόρων και του Προέδρου της και Προέδρου του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού, τίμησαν ο π. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, π. υπουργοί και βουλευτές των κομμάτων.


Της Θάλειας Χούντα – δημοσιογράφου

Αξίζει ένα μεγάλο «μπράβο» στον Δ. Βερβεσό και στους Δικηγόρους όλης της Ελλάδας, για δύο λόγους: ο πρώτος είναι, γιατί έθεσαν το πρόβλημα με την Τουρκία στη σωστή επιστημονική και νομική του βάση, αποδομώντας πλήρως τους ¨ισχυρισμούς¨ της και ο δεύτερος, γιατί επέλεξαν σαν τόπο πραγματοποίησης το σημείο εκείνο της Χώρας μας, το οποίο έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Αυτό που περιμέναμε από άλλους επιστημονικούς φορείς ή εν γένει φορείς του πνεύματος, τελικά το πραγματοποίησαν οι Δικηγόροι, με τον πιο ωραίο, μαζικό, εθνικό και επιστημονικό τρόπο.

Δεν έμεινε τίποτα αναπάντητο και επεξηγήθηκαν πλήρως τα πάντα και σε όλες τις λεπτομέρειές τους, έτσι ώστε αυτά τα νομικά επιχειρήματα να αποτελέσουν την σταθερά των θέσεών μας σε όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς που συμμετέχουμε.

Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από τους επιστημονικούς φορείς, να βγουν μπροστά, να αναλάβουν το βάρος της θέσεώς τους και της αποστολής τους και να αποτελέσουν τα σημεία αναφοράς και τα παραδείγματα για τους υπόλοιπους. Και έχει μεγαλύτερη αξία, όταν το πράττουν με σθένος και με ξεκάθαρες θέσεις, χωρίς μισόλογα και υπονοούμενα.

Η κοινωνία μας πρέπει, να απομακρυνθεί από το τέλμα που την έχουν οδηγήσει τα τελευταία χρόνια και να αντιληφθεί τα σοβαρά θέματα και κυρίως, τα εθνικά θέματα. Δεν αντιπροσωπεύει επ’ ουδενί το κοινωνικό σύνολο η εικόνα των θεατών σε όσα τηλεοπτικά έχουν παρουσιαστεί και προσφάτως. Αυτή η ¨μακαριότητα¨, η ¨ελαφρότητα¨ και ο ¨ωχαδερφισμός¨ δεν πρέπει να έχει άλλο θέση. Δεν είναι η χώρα μόνο των ¨γαμπρών, των τραγουδιστών, των μοντέλων¨ και συντόμως ¨των μαγείρων¨.

Το συντακτικό και η γραμματική «αναστενάζουν» καθημερινά, κάνοντας παρέα στα νεύρα μας, τα οποία είναι σε τεντωμένο σχοινί από το όλο θέαμα που προσφέρεται.

Γι’ αυτό αξίζει ένα μεγάλο «μπράβο» στους Δικηγόρους, οι οποίοι δικαιολογώντας απολύτως τον επιστημονικό, θεσμικό και κοινωνικό τους ρόλο, έκαναν την καίρια και ουσιαστική παρέμβαση.

Μακάρι η πρωτοβουλία αυτή να βρει και άλλους μιμητές. Και καλό θα είναι, οι τοποθετήσεις και τα συμπεράσματα της εκδήλωσης αυτής να τυπωθούν και να διανεμηθούν παντού στην Χώρα, κυρίως στα Σχολεία και τα Πανεπιστήμια, ώστε ο καθένας να έχει στα χέρια του την επιστημονική γνώση.

Αν μη τι άλλο, θα βοηθήσει και στην κατανόηση της ασκούμενης πολιτικής και των θέσεών μας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη