Απάντηση των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου στον κ. Βασίλη Νιτσιάκο

30 Ιαν 2021

WORLD PAN-MACEDONIAN ASSOCIATIONS

Cordinator of the World Pan-Macedonian Associations

Email: ninagatz@comcast.net

Tel: +603-742-0466  

28 Ιανουαρίου 2021Προς κ. Βασίλη Νιτσιάκο


Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.


Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά την Υφήλιο καταδικάζουν απερίφραστα και με κατηγορηματικό τρόπο τις εκφράσεις του κ. Βασίλη Νιτσιάκου στο άρθρο του με τίτλο: «Δικαίωση; Το Μακεδονικό και όλοι εκείνοι οι υπερπατριώτες που φώναζαν». Ποιους εννοεί ο ποιητής; Ποιοι είναι οι «υπερπατριώτες»; …και ποιος είναι αυτός ο κύριος που ονομάζει χλευαστικά και σαρκαστικά «υπερπατριώτες» την πλειοψηφία του ελληνισμού που δεν δέχεται την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών; 


Εφ’ όσον ο κ. Νιτσιάκος, όπως λέει είναι επιστημονικά καταρτισμένος σε ότι έγινε αναφορικά με την Μακεδονία, πώς είναι δυνατόν να μην γνωρίζει πως σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία η γνώμη της πλειοψηφίας πρέπει να είναι σεβαστή;


Όσο για τους διοργανωτές των συλλαλητηρίων, δηλαδή οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά τον κόσμο, θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Νιτσιάκο πως είμαστε Έλληνες και πιστεύουμε στην δημοκρατία, χωρίς κομματισμούς, και με ευαισθησία στα δικαιώματά μας τα ιστορικά και τα πολιτισμικά. Θέλουμε η Μακεδονία μας να είναι κληρονομιά των παιδιών, των εγγονών και των δισεγγόνων μας.


Αντιπροσωπεύουμε την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους Μακεδόνες. Δεν χρειάζεται να του υπενθυμίσουμε τα ψηφίσματα των δημοτικών συμβουλίων, της Εκκλησίας της Ελλάδας και τις διαμαρτυρίες των απλών πολιτών εναντίον της κατάπτυστης αυτής συμφωνίας.


Δεν δίνουμε το δικαίωμα σε οποιονδήποτε καλοθελητή να παραχωρήσει με δήθεν «επιστημονικά επιχειρήματα» την δική μας Μακεδονική κληρονομιά.


ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ


Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ


Πρόεδρος: Δημήτρης Φιλιππίδης


Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας


Πρόεδρος: Γεώργιος Κοσμίδης


Παμμακεδονική Ένωση Καναδά 


Πρόεδρος: Χρήστος Καράτζιος


Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής


Πρόεδρος: Αμύντας Παπαθανασίου


Παμμακεδονική Ομοσπονδία Οντάριο


Πρόεδρος: Γεώργιος Παπαδάκης


Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος)


Πρόεδρος: Δημήτριος Γιουματζίδης

Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη