Πάσχα με SMS 6 για μετακίνηση στο 13033, τα νέα για καφετέριες και εστίαση

19 Απρ 2021


Τέλος στο Πάσχα βάζει η κυβέρνηση. Μετακίνηση με SMS 6 στο 13033 και λίγα άτομα στα τραπέζια το σενάριο. Όλα τα νέα για καφετέριες και εστίαση.
Μπορεί να υπάρχουν πολλές φωνές και σκέψεις για το άνοιγμα της εστίασης, όμως φαίνεται ότι τελικά μπορεί τα νέα για καφετέριες και εστιατόρια να είναι δυσάρεστα.

Τα μεγάλα πάρτι σε πολλές πλατείες στην Ελλάδα, σε Περιστέρι και σε Κυψέλη ανοίγει ξανά τη συζήτηση για την εστίαση και το εάν άνοιγμά της θα περιόριζε τις συγκεντρώσεις των νέων σε μεγάλες πλατείες της χώρας.

Ωστόσο, παρά τις πιέσεις, φαίνεται ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο η εστίαση να ανοίξει στις 4 Μαΐου, δηλαδή την Τρίτη του Πάσχα.

Πρόταση για άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων έκανε ο καθηγητής Δερμιτζάκης. Ο καθηγητής είπε ότι η βελτίωση που παρουσιάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι απόλυτα σχετιζόμενα με τα «μικρά ανοίγματα» που έχουν γίνει και συνεπώς αυτά τα ανοίγματα θα πρέπει να συνεχιστούν ώστε να δοθεί μία λύση στους πολίτες να κοινωνικοποιηθούν.

Σε μια πλατεία όπως του Βαρνάβα με πολλά καφέ, αντί για ασύντακτες συγκεντρώσεις μπορεί οι μαγαζάτορες να καταφέρουν να βάλουν τάξη καλύτερα από την αστυνομία, εκτίμησε ο κ. Δερμιτζάκης.

Ανάλογη πρόταση έκανε η Αθηνά Λινού.

Υπερ του συντεταγμένου ανοίγματος της εστίασης τάχθηκε ο καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Αθανάσιος Σκουτέλης, μιλώντας σήμερα στο Open TV, συμπληρώνοντας πως δεν χρειάζεται εφησυχασμός.

«Θα έπρεπε να ληφθούν στρατηγικού τύπου μέτρα από την αρχή όταν βλέπαμε ότι κάτι συμβαίνει» είπε ο καθηγητής, ενώ σημείωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται υπό πίεση «δεν είναι και τόσο αποδοτικά».

«Θα μπορούσε αυτή η συμπίεση που γίνεται μέσα στα σπίτια να εκτονωθεί με τρόπο του τύπου να αφήσουν τον κόσμο συντεταγμένα να βγαίνει στην εστίαση εξωτερικά», είπε. «Γιατί να ανοίξει η εστίαση μετά το Πάσχα; Τι είναι το Πάσχα; Κάποιο ορόσημο;», διερωτήθηκε τονίζοντας ότι «δεν σημαίνει τίποτα».

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση βάζει φρένο στην απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού το Πάσχα.

Μέσα στην εβδομάδα οι λοιμωξιολόγοι θα κάνουν τις πρώτες εκτιμήσεις, έχοντας στα χέρια τους και κρίσιμα για τις αποφάσεις τους, επιδημιολογικά δεδομένα από το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου.

Όλες οι αποφάσεις που αφορούν στο Πάσχα αναμένεται να ανακοινωθούν ως την ερχόμενη Παρασκευή ή το αργότερο τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προτάσεων που συζητούν οι Επιστήμονες είναι το Πάσχα να εφαρμοστούν μέτρα τύπου Χριστουγέννων. Να υπάρχει δηλαδή μία… μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Να επιτραπεί να γιορτάσουμε στα σπίτια μία ακόμη οικογένεια ή λίγοι φίλοι. Η μετακίνηση να γίνεται με τον κωδικό 6 στο SMS 13033 και τις ημέρες των γιορτών να υπάρξει χρονική επέκταση της ελεύθερης κυκλοφορίας μετά τις 21:00, καθώς και οι ιερές ακολουθίες τις ημέρες εκείνες ολοκληρώνονται αργά το βράδυ.

Τίποτα όμως δεν έχει κλειδώσει και αυτή τη στιγμή όλα είναι στον αέρα με τον κορονοϊό να σαρώνει τη χώρα και τους νεκρούς να αγγίζουν τους 100 κάθε μέρα.
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη