7 Μαΐ 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντεί ένα νομοσχέδιο, τις λεπτομέρειες του οποίου δεν έχει διαβάσει

 


Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά δεν έχει τεθεί ακόμη σε διαβούλευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντεί ένα νομοσχέδιο, το οποίο δεν έχει τεθεί σε

διαβούλευση, του οποίου τις λεπτομέρειες δεν έχει διαβάσει.

  • Διαστρεβλώνει τα πράγματα, υποστηρίζοντας ότι η Κυβέρνηση καταργεί το οκτάωρο και καθιερώνει δεκάωρο εργασίας. Το οκτάωρο κατοχυρώνεται  σε ειδικό άρθρο  του  νομοσχεδίου. Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας είναι μία ρύθμιση που ισχύει εδώ και 30 χρόνια. Και προφανώς είναι στο χέρι του εργαζόμενου -και μόνο με δική του συμφωνία- να κάνει χρήση, εφόσον θέλει να δουλέψει κάποιες ημέρες περισσότερο για να πάρει άδεια κάποιες άλλες ημέρες.
  • Είναι ένα νομοσχέδιο που αντιμετωπίζει πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, που δεν κλείνει τα μάτια στις εξελίξεις. Εξελίξεις καταιγιστικές στην αγορά εργασίας, με ψηφιακές πλατφόρμες, με την τηλεργασία.
    • Προστατεύει το οκτάωρο και το πενθήμερο της εργασίας και με σύγχρονες μεθόδους της τεχνολογίας, όπως είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Θα συνιστούσα ψυχραιμία. Και προφανώς να διαβαστεί και να συζητηθεί το νομοσχέδιο, όταν τεθεί σε διαβούλευση Να μην διαστρεβλώνουμε, να μην δημιουργούμε fake news, πριν καν παρουσιαστεί.
    • Έχει πολλές ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων, υπέρ των γυναικών. Θεσμοθετεί νέες άδειες, όπως άδεια πατρότητας και ακολουθεί  βέλτιστες πρακτικές ευρωπαϊκών χωρών, που αφορούν και στην ισορροπία επαγγελματικής και  προσωπικής και οικογενειακής ζωής.  


 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη