24 Αυγ 2021

Ανασχηματισμός: Τι αποφασίζει ο Μητσοτάκης


Το ανακάτωμα της τράπουλας στο εσωτερικό της Κυβέρνησης έχει αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχεδιάζοντας στοχευμένες αλλαγές σε υπουργεία κλειδιά που θα έρθουν να συμπληρώσουν τις πρόσφατες ανακατατάξεις.

Μετά από δύο και πλέον χρόνια μεγάλων προκλήσεων και κρίσεων με αποκορύφωμα την έξαρση της πανδημίας το Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη αποφασίσει ένα λίφτιγκ στο κυβερνητικό σχήμα που θα διορθώσει αρρυθμίες και θα δώσει μία νέα πνοή στη συνολική προσπάθεια για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα και την επιτυχή αντιμετώπιση των σύνθετων προβλημάτων της επόμενης μέρας.

Τα επικρατέστερα σενάρια για την ανακοίνωση των αλλαγών στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι δύο: είτε ο κ. Μητσοτάκης θα θελήσει να αιφνιδιάσει όπως έπραξε με τις αυγουστιάτικες ανακατατάξεις και θα πάει στη ΔΕΘ με ανανεωμένη την κυβερνητική ομάδα είτε θα προχωρήσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα με το ίδιο σχήμα μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή των νέων μέτρων για την πανδημία.

Σε επίπεδο προσώπων, πληροφορίες από έγκυρες πηγές αναφέρουν πως οι αλλαγές σχετίζονται με το Υπουργείο Υγείας, το Οικονομικό Επιτελείο, και (πιθανώς) το Υπουργείο Εξωτερικών.

Στο εσωτερικό του πρωθυπουργικού γραφείου συζητείται εκτενώς για το αν χρειάζεται περισσότερη πολιτικοποίηση στις επιλογές ώστε να υπάρξει μια ισορροπία για πολλούς επιβεβλημένη με το τεχνοκρατικό στοιχείο, ωστόσο το τελευταίο λόγο τον έχει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Σε κάθε περίπτωση, στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια χαράσσουν ένα νέο δρόμο με τη συμμετοχή ικανών προσώπων και με φόντο τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών όποτε κι αν αυτές αποφασιστούν.
https://www.lykavitos.gr/anasximatismos-sto-trapezi-oi-allage/


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη