12 Οκτ 2021

Μητσοτάκης- Καραμανλής- Σαμαράς μαζί


«Πώς είναι δυνατόν να απουσιάσω;» λέει ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ετοιμάζεται να παραστεί τη Τετάρτη στην εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή για τα 47 χρόνια της ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας και τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Σαμαράς είχε ψηφίσει τότε ως βουλευτής την Συνθήκη Προσχώρησης.


Έτσι την Τετάρτη στη Φιλοθέη αναμένεται να βρεθούν και πάλι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί (Σαμαράς και Καραμανλής), που προσφάτως έκαναν κοινή εμφάνιση στην ΔΕΘ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τις παραγωγικές τάξεις.

Από τη σημερινή Βουλή υπάρχει ακόμα ένας βουλευτής που ψήφισε την Συνθήκη Προσχώρησης και αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Τραγάκη. Υπάρχουν όμως και τέσσερις εν ζωή υπουργοί από το τότε Υπουργικό Συμβούλιο του Κωνσταντίνου Καραμανλή:

Οι Αχ. Καραμανλής (ο οποίος έχει και την ευθύνη της αυριανής εκδήλωσης), Γιάννης Βαρβιτσιώτης, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας και ο εκ Καβάλας Γ. Παναγιωτόπουλος (θείος του σημερινού υπουργού Άμυνας που τότε ήταν υπουργός Μεταφορών). Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθεί και ο Πέτρος Μολυβιάτης που ήταν διευθυντής του γραφείου του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Κώστας Καραμανλής (από τις σπάνιες φορές που ομιλεί δημοσίως), και χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρωθυπουργός. Έχουν κληθεί όλοι οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί (ακόμα και οι εξωκοινοβουλευτικοί), οι βουλευτές (και ευρωβουλευτές) της ΝΔ καθώς και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Είχε προσκληθεί, έμαθα και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος (προτού γίνει η διαγραφή του), αλλά κάπως χλωμή βλέπω την παρουσία του σε τέτοια εκδήλωση.https://www.lykavitos.gr/news/paraskinio/mitsotakis-karamanlis-samaras-mazi
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη