25 Οκτ 2021

Μας περιμένουν στη γωνία… για να μας την ανάψουν!


Τα «παλιά καλά» χρόνια, μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες δηλαδή, η Ελλάδα ήταν μια εντελώς διαφορετική χώρα, με μια εντελώς διαφορετική κοινωνία.

Σε εκείνη την Ελλάδα η αστυνομία δεν είχε πολλή δουλειά, αφού η όποια εγκληματικότητα περιοριζόταν σε μικροδιαρρήξεις, εγκλήματα πάθους, εγκλήματα για κτηματικές διαφορές κ.ο.κ.
Του Strange Attractor
Αν συνέβαινε κανένας φόνος που και που, άσχετος με κληρονομιές και χωράφια, ο ένοχος βρισκόταν αμέσως, τον μπουζούριαζαν και δεν τον ξαναέβλεπε ο ήλιος.

Είχαμε και θανατική ποινή… θυμόσαστε τον Παγκρατίδη; Τον δράκο του Σέιχ Σου;

Μέσα σε εκείνα λοιπόν τα πλαίσια, όπου ο χωροφύλαξ ήταν θεσμός ανέγγιχτος, ειδικά στην επαρχία, το βάρος της αστυνομίας έπεφτε στα πολιτικά ζητήματα, με κυνήγι και παρακολουθήσεις των αριστερών, των αντιφρονούντων, των γιεγιέδων και άλλα παρόμοια.

Και ήταν τόσο μικρή η εγκληματικότητα που ακόμη και οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής, του 100 δηλαδή, δεν οπλοφορούσαν, και μάλιστα φορούσαν την κλασική στολή εξόδου με πηλήκιο κλπ.

Ούτε αλεξίσφαιρα, ούτε κράνη, ούτε περικνημίδες αλά ρόμποκοπ και άλλα τέτοια που βλέπουμε σήμερα.

Υπάρχουν ακόμη και βίντεο εποχής που δείχνουν 2-3 χωροφύλακες με στολή εξόδου και το πηλήκιο στο χέρι, να κυνηγάνε δεκάδες «διαδηλωτές».

Και γιατί δεν αντιδρούσαν οι διαδηλωτές; Όπως π.χ. σήμερα που ένας μόνο μπορεί να τα βάλει με περίφρακτη διμοιρία ΜΑΤ ρίχνοντας μολότοφ κλπ;

Διότι τότε αν σε έπιανε ο χωρoφύλαξ, οι δικοί σου θα σε ξαναέβλεπαν την άνοιξη… και αν.

Διότι αν σε πήγαιναν στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, ή αν σε καλούσαν δι’ υπόθεσίν σου, ήξερες εκ των προτέρων πως θα έτρωγες το ξύλο της αρκούδας μέχρι να βρεις το δίκιο σου.

Δεν υπήρχαν τότε ούτε «συλλογικότητες» ούτε «κινήματα», αλλά ούτε και συνηγορίνες με Γκούτσι για να σου συμπαρασταθούν διαδηλώνοντας έξω από τη ΓΑΔΑ.

Και δεν μιλάω για την αρχαιότητα. Κάθε άλλο.

Σαν χθες θυμάμαι, ένα απόγευμα του 1977, επί Καραμανλή (του κανονικού), που ένας χωροφύλαξ μου άστραψε 2-3 γερά σκαμπίλια, επειδή έκανα ποδήλατο όρθιος στη νέα παραλία της ερωτικής συμπρωτεύουσας.

Κι αν το έλεγα στον μπαμπά μου, θα μου άστραφτε άλλα 2-3 κι εκείνος.

Σήμερα σκαμπίλι δεν τρως ακόμη κι αν είσαι ο Έλληνας Χάνιμπαλ Λέκτερ.

Έτσι ήταν τότε λοιπόν, γι’ αυτό και οι αστυνομικοί στην Ελλάδα ταυτίστηκαν όχι ως υπερασπιστές των πολιτών από το (ανύπαρκτο ουσιαστικά) έγκλημα, αλλά ως δυνάστες, ως μαντρόσκυλα του εκάστοτε καθεστώτος, και άρα ως «μπασκίνες» και «μπάτσοι».

Και δυστυχώς αυτή η ταύτιση παραμένει μέχρι και σήμερα, με τη χώρα να έχει περάσει κοσμογονικές αλλαγές σε κάθε επίπεδο.

Με μια κύρια και κρίσιμη αλλαγή να είναι εκείνη της εγκληματικότητας, που όλο και θεριεύει περισσότερο.

Εκείνα τα χρόνια είχαμε μια-δυο δολοφονίες το χρόνο, που γίνονταν πρωτοσέλιδα.

Σήμερα έχουμε καθημερινά περιστατικά αιματηρών ληστειών, βιασμών, δολοφονιών κλπ, που δεν γίνονται καν μονόστηλο.

Και ενώ λοιπόν η χώρα μας έχει περάσει εδώ και καιρό στο πάνθεον χωρών που βρίθουν από εγκληματικότητα, όπως π.χ. Μεξικό, Κολομβία, Αμερική, Σομαλία κλπ, η αστυνομία μας έχει μείνει πίσω στις παλιές καλές εποχές.

Όχι ότι φταίει η ίδια. Τουναντίον…

Φταίει το ενοχικό και φοβικό σύνδρομο της εκάστοτε κυβέρνησης, ασχέτως πολιτικής προέλευσης, που συνεχίζει να βλέπει τον αστυνομικό ως «μπασκίνα», αρνούμενη να τον αφήσει να εξελιχθεί ανάλογα με τη ραγδαία εξέλιξη του εγκλήματος.

Ναι, οι αστυνομικοί οπλοφορούν… ε και;

Ο νόμος χρήσης του υπηρεσιακού όπλου ανάγεται, αν δεν κάνω λάθος, στο 1949!

Αν λοιπόν είσαι αστυνομικός και σου επιτεθεί τρελός με φαλτσέτα, μαχαίρι, σπαθί… απαγορεύεται να τον πυροβολήσεις.

Αν σε σημαδέψει με πιστόλι, ή ακόμη και καλάσνικοφ, απαγορεύεται να τον πυροβολήσεις αν δεν σε πυροβολήσει πρώτος αυτός!

Και άλλα παρόμοια κουλά…

Πως λοιπόν να συγκρατηθεί ή να περιοριστεί η σημερινή εγκληματικότητα, όταν η χώρα μας έχει γίνει παντού γνωστή ως η Ντίσνεϊλαντ της ανομίας και της ατιμωρησίας;

Μια χώρα, που όταν αυξήθηκε κατακόρυφα η εγκληματικότητα, αυτή τότε θυμήθηκε τον ανθρωπισμό και τη φιλευσπλαχνία, αλλάζοντας όλη τη νομοθεσία προς όφελος των… παραβατών.

Μια χώρα όπου ακόμη και σίριαλ κίλερ να είσαι, το πολύ να μείνεις στη φυλακή 10-15 χρονάκια (με μπόλικες ενδιάμεσες άδειες). Κι αυτό, μόνο αν καταδικαστείς τελεσίδικα.

Και έρχομαι στο χθεσινό περιστατικό, ίδιο με πολλά άλλα παρόμοια, όπου αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, εκείνοι της πρώτης γραμμής, διώκονται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από δόλο επειδή πυροβόλησαν «συμπαθή Ρομά», που με κλεμμένο αυτοκίνητο αρνιόταν να σταματήσει και εμβόλισε τις μηχανές τους!

Και το κερασάκι στην τούρτα;

Το κέντρο (οι ανώτεροί τους δηλαδή) τους είχαν δώσει σαφείς εντολές να σταματήσουν την καταδίωξη για να μην κινδυνεύσει κόσμος!!!!

Αυτό το τελευταίο το αφιερώνω σε όλους εκείνους τους «νοικοκύρηδες» που ψήφισαν τον Κυριάκο επειδή ο Σύριζα με τον Τόσκα είχαν διαλύσει την αστυνομία, με τον δεύτερο να συστήνει στους πολίτες να κάνουν πως κοιμούνται αν μπουν κλέφτες στο σπίτι τους.

Σήμερα, ο νυν υπ. ΠροΠο της ΝΔ (πρώην Γ.Γ. της ΚΝΕ), μάλλον συστήνει στους αστυνομικούς να κάνουν πως κοιμούνται, αλλιώς δεν εξηγείται η εν λόγω διαταγή.

Μια διαταγή που σίγουρα την άκουσαν και την ξέρουν όλοι οι κακοποιοί, αφού διαθέτουν πρόσβαση στους ασύρματους της αστυνομίας.

Και μιας και το θυμήθηκα… είδα προχθές ένα μικρό βιντεάκι που ανέβασε κάποιος στο φέσιμπουκ, όπου ο δραστήριος υπ. Μεταφορών μιλώντας σε ένα φόρουμ περηφανευόταν για το οδικό μας δίκτυο, λέγοντας πως έφτασε εκεί οδηγώντας σε 4-5 ώρες ξεκινώντας το πρωί από την εκλογική του περιφέρεια (Σέρρες).

Όταν ερωτήθηκε αν έτρεχε πολύ, είπε χαριτολογώντας πως «όλοι ξέρουμε πως μόνο αν τρέχεις πάνω από 150-160 χλμ, σε σταματάει η αστυνομία»!

Εγώ για να πω την αλήθεια δεν το ήξερα.

Βέβαια εγώ δεν είμαι γόνος, και ίσως γι’ αυτό με πήραν το δίπλωμα 40 μέρες και πλήρωσα και 400 ευρώ διότι οδηγούσα με… 83 χλμ/ω σε δρόμο με όριο τα 60!!!!!

Ίσως αν είχα κλεμμένο αμάξι, αν δεν σταματούσα στο σινιάλο, κι αν ήξερα αυτά που ξέρει ο υπ. Μεταφορών, να τη γλίτωνα…

Πάντως με αυτά και με αυτά σε λίγο θα αφοπλίσουν κανονικά την αστυνομία (ο Σύριζας δεν πρόκαμε), αφού έτσι κι αλλιώς της απαγορεύουν τη χρήση όπλου.

Όπως απαγορεύεται δηλαδή η οπλοκατοχή, αλλά μόνο στους νομοταγείς πολίτες, αφού οι κακοποιοί οπλοφορούν απαξάπαντες.

Και ίσως τότε ζήσουμε επιτέλους την πραγματική «πλέρια» δημοκρατία, αν επιζήσει κανείς μας, μιας και οι χιλιάδες Τσετσένοι, Γεωργιανοί, Αλγερινοί και λοιποί συμπαθείς μειονοτικοί, κι όχι μόνο, μας περιμένουν στη γωνία… δι’ υπόθεσίν μας, ή αλλιώς για να μας την ανάψουν.

ΥΓ-Οι Αμερικάνοι (που παρεμπιπτόντως εκλέγουν δημοκρατικά από τους δικαστές μέχρι και τον υπεύθυνο υδροδότησης σε κάθε κοινότητα), που έχουν ζήσει στο πετσί τους τη σκληρή εγκληματικότητα εδώ και 200 χρόνια, όχι μόνο επιτρέπουν τη χρήση όπλου από αστυνομικό αν ο ύποπτος κουνήσει το χέρι προς την τσέπη, αλλά έχουν και σκληρές φυλακές και θανατική ποινή, είναι φασίστες αφού… ενώ εμείς δημοκράτες.

Τι ξέρουν τα αμερικανάκια; Που όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες μπλα μπλα…
https://www.antinews.gr/action.read/ellada/mas-perimenoun-sti-gonia-gia-na-mas-tin-anapsoun/4.154130
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη