21 Νοε 2021

Δεν είναι ντροπή το 0-5 για τον Άρη. Ντροπή είναι…


Αντί να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το 0-5 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, θα ήταν προτιμότερο η ΠΑΕ Άρης να δώσει απαντήσεις στα αμέτρητα ηθικά ερωτήματα που έχουν συσσωρευτεί.

Στον αθλητισμό δεν υπάρχει ξεφτίλα. Το Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα όμως, αποτελεί την εξαίρεση. Πέντε γκολ, τη στιγμή που έχεις πιστέψει πως είσαι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα!

Μία ομάδα που προσπαθεί να πείσει ντε και καλά ότι υφίσταται Big-5 στο ελληνικό ποδόσφαιρο, «εισέπραξε» μέσα στο σπίτι της… Big-5 από την ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ στην Super League!

Δεν χωνεύεται εύκολα…

Το δυσκολότερο πάντως δεν είναι η… μούντζα (από γκολ) που δέχτηκε ο Άρης. Το δύσκολο για τον οργανισμό του, όπως έχει γαλουχηθεί τα τελευταία χρόνια, είναι να αντιληφθεί την πραγματικότητα. Να καταλάβει ο κόσμος του ποιος φταίει και για ποιους λόγους. Διότι, μέχρι τώρα «τσιμπάει» σαν ψαράκι το «δόλωμα» που του πασάρουν.


Για τα χρέη φταίει η παλιά ΠΑΕ, και όχι η τωρινή.

Για την υπόθεση Ντουρμισάι (που τελικά ήταν δανεικός, όσο κι αν ντρεπόταν να το κοινωνήσει η ΠΑΕ Άρης) έφταιγε η ΕΠΟ.

Για τις οφειλές που κρίθηκε πως πρέπει να πληρωθούν σε ξένους παίκτες, έφταιγε η FIFA.

Για την υπόθεση Λάσκοφ και την πλαστογραφία, έφταιγε ξανά η ΕΠΟ, όπως έφταιγε και για τη μη πληρωμή του παράβολου (;) στο CAS.

Για την ήττα με την ΆΕΚ, φταίει η διαιτησία.

Για το ξύλο στο Βόλο, φταίει η τοπική ομάδα που δεν άνοιξε τις πόρτες να μπει ο κόσμος.

Για τον Ιωνικό, έφταιγαν οι κακοί παίκτες και ο προπονητής, οπότε δέχτηκαν πρόστιμο το οποίο κανείς δεν έμαθε αν πληρώθηκε.

Για τον αποκλεισμό απ’ την Άστάνα, έφταιγε… ξανά η διαιτησία.

Για την υπόθεση Ρόουζ, έφταιγε το… κακό SDNA που έκανε την αποκάλυψη.

Για τα πάρε-δώσε με τον Ολυμπιακό, φταίει η… κακιά εξυγίανση.

Για την ήττα απ’ τον ΠΑΣ Γιάννινα, λογικά θα ευθύνεται ο… νέος αγωνιστικός χώρος στο «Κλεάνθης Βικελίδης»!

Πάντα μια δικαιολογία, ένας φανταστικός εχθρός και ποτέ η αλυσίδα των διοικητικών λαθών, των επιλογών που ηθικά μικραίνουν τον Άρη κατατάσσοντάς τον στη λίστα των… φίλων Ολυμπιακού -για να το πούμε κομψά.

Μέχρι και την παραμονή του παιχνιδιού με τον ΠΑΣ, ο οργανισμός του Άρη είχε πρεμούρα να «απαντήσει» στο SDNA, που απλά ανέφερε αυτό για το οποίο οι ίδιοι περηφανεύονταν και διαφήμιζαν: Τη σχέση Καρυπίδη με τον πρόεδρο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ο οποίος συνελήφθη για απάτη στο Ισραήλ.

Τελείωσε το ματς 0-5 και η πρώτη κίνηση του οργανισμού της ΠΆΕ Άρης, ήταν να επικοινωνήσει πως ο Καρυπίδης πήγε στα αποδυτήρια και μίλησε «όπως έπρεπε» στους παίκτες.

Το είπε κι ο Δεληζήσης, που πάντα στις απαιτητικές δηλώσεις (όπως τότε με τις καταγγελίες Σιαμπάνη) είναι εκεί. Με αυτό τον τρόπο, λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Πάλι κάποιος άλλος θα φταίει και για την «μεγαλύτερη ξεφτίλα στα επτά χρόνια που βρίσκομαι στον Άρη» όπως είπε ο Θοδωρής Καρυπίδης στους παίκτες, διώχνοντας από πάνω του κάθε ίχνος ευθύνης. Με το που έληξε το ματς, η πρώτη έγνοια ήταν αυτή.

Ίσως εκεί θα έπρεπε να βρεθεί κάποιος να του πει πως επτά χρόνια τώρα, βγήκε να κάνει δηλώσεις μόνο στο κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη που «ανακάλυψε» πολύ-ιδιοκτησία ΠΆΟΚ-Ξάνθης.

Ίσως να μπορούσαν να του θυμίσουν τον (υπερκοστολογημένο) Κλιγκόπουλο. Τον Μπαγκαλιάνη και τον Μπακούτση που βρέθηκαν εν μία νυκτί τσάμπα στον Ολυμπιακό Β’! Τις μεταγραφές των τόσων… ελεύθερων απ’ τον Ολυμπιακό. Την προθυμία των ερυθρόλευκων να κάνουν μία ταμειακή εξυπηρέτηση για να αποκτηθεί από τον «αδελφοποιημένο» Ερυθρό Αστέρα ο Ματέο Γκαρσία, την περίοδο του μεταγραφικού ban.

Τα πρωινά φιλικά στου Ρέντη για να διατηρηθεί ο Ολυμπιακός σε αγωνιστική ετοιμότητα ενόψει Ευρώπης. Τον Μπουχαλάκη. Την υπόθεση Ρόουζ που ποτέ δεν τόλμησε να εξηγήσει στον κόσμο του Άρη. Τον λόγο που η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου και ο μοναδικός αξιόπιστος σέντερ-φορ δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στο πιο απαιτητικό ματς της σεζόν, αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ίσως τελικά, τα πέντε απ’ τον ΠΑΣ Γιάννινα να μην είναι ντροπή.

Οι μεγάλες ντροπές για τον Άρη, είναι άλλες…

Η θέση του SDNA

https://www.sdna.gr/podosfairo/902522_den-einai-ntropi-0-5-gia-ton-ari-ntropi-einai
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη