28 Νοε 2021

Ρωσία: Χτύπησε τα Bayraktar και οι Τούρκοι δεν είπαν κουβέντα – Τα αχρήστευσαν


Σκούρα τα… βρήκαν τα Bayraktar αφού τους ύψωσε απαγορευτικό το Κρεμλίνο και οι Τούρκοι δεν είπαν κουβέντα.

Ρωσία: Χτύπησε τα Bayraktar το Κρεμλίνο και οι Τούρκοι δεν είπαν κουβέντα – Τα αχρήστευσαν με ηλεκτρονικό πόλεμο στο Ντονμπάς.

Η Ρωσία ανέπτυξε ισχυρά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία και τα ενεργοποίησε.

«Ο ρωσικός στρατός άρχισε να πραγματοποιεί ισχυρή ηλεκτρονική καταστολή του ηλεκτρονικού εξοπλισμού αναγνώρισης και των UAV», γράφει το πρακτορείο Avia.pro.

O ουκρανικός στρατός άρχισε να χρησιμοποιεί ενεργά τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα επίθεσης Bayraktar TB2 στο Ντονμπάς, μία ενέργεια που προκάλεσε τον θυμό του Κρεμλίνου.

Όπως αποδεικνύεται από δορυφορικά δεδομένα, η ρωσική ραδιοηλεκτρονική ακτινοβολία είναι τόσο ισχυρή που προκαλεί παρεμβολές ακόμη και στη λειτουργία των διαστημικών σκαφών.



Η δορυφορική εικόνα που παρουσιάζεται, γράφει το Avia.pro, δείχνει το χρονολόγιο της ενεργοποίησης των ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου κατά μήκος των ρωσο-ουκρανικών συνόρων.

Η πρώτη τέτοια περίπτωση, μόνο μεταξύ των τεκμηριωμένων, καταγράφηκε τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, όταν ένα άγνωστο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου κοντά στο Ροστόφ ενεργοποιήθηκε.

Στη συνέχεια, καταγράφηκε άλλο κρούσμα στις 29 Σεπτεμβρίου.

Αυτή τη φορά, ισχυρή ραδιοηλεκτρονική ακτινοβολία προήλθε από μια περιοχή που βρίσκεται νότια του Βόρονεζ.

Η ενεργή χρήση στοιχείων ηλεκτρονικού πολέμου από τα ρωσικά στρατεύματα δημιουργεί σαφώς πολλά προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας όσον αφορά τη χρήση των Bayraktar TB2 drones, τα οποία έχουν αχρηστευτεί.

Καμία αναφορά για τα περιστατικά δεν έχει γίνει από την Τουρκία, η οποία απλώς έκανε έκκληση στους Ουκρανούς να μην λένε τα Bayraktar τούρκικα, αφού τα έχει αγοράσει η Ουκρανία.

Να θυμίσουμε πως η στρατηγική των Ρώσων έχει πολλούς υποστηριχτές και στο ελληνικό Πεντάγωνο.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί θεωρούν υπερτιμημένα τα Bayraktar για να αντιμετωπίσουν τακτικό στρατό.

Μάλιστα η Ελλάδα βρίσκεται σε συνομιλίες με το Ισραήλ για την αγορά ισραηλινής τεχνολογίας που καταστρέφει την επικοινωνία των drones με την βάση τους.

sportime.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη