29 Νοε 2021

Σάκης Αρναούτογλου: Εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις την Τρίτη, οι περιοχές

 

Μεγάλη προσοχή τις βραδινές μεταμεσονύκτιες ώρες μέχρι το ξημέρωμα της Τρίτης λόγω ισχυρών ανέμων. Πού θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και χιόνι. Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.
Ένταση των φαινομένων στη Δυτική Ελλάδα θα έχουμε τις επόμενες ώρες όχι μόνο από πλευράς ανέμων που θα φτάσουν τα 8 και 9 μποφόρ αλλά από βροχές. Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, μέσα στη νύχτα οι βροχές θα περάσουν στα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσουν στην ανατολική Ελλάδα. Το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι μέσα στη Τρίτη η επικράτηση των πολύ ισχυρών ψυχρών ανέμων.

Ειδικότερα, το πρωί της Τρίτης οι βροχές θα έχουν φτάσει στα ανατολικά της Θράκης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι και τα δωδεκάνησα αλλά μέχρι και το μεσημέρι θα έχει βελτιωθεί ο καιρός. Πιο τοπικά θα ειναι τα φαινόμενα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Από την Αττική, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και τις Σποράδες η μέρα δεν θα ξεκινήσει άσχημα με κάποιες παροδικά μόνο αυξημένες συννεφιές. Πιο δυτικά όμως από το πρωί σε όλη την δυτική νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα θα έχουμε πάρα πολύ άστατο καιρό με μπόρες, βροχές και καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα έχουμε επίσης στα ορεινά της Ηπείρου, στα πολύ ορεινά τμήματα της δυτικής Θεσσαλίας στα ορεινά της ΒΔ Στερεάς, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ευρυτανίας και της Φωκίδας πάνω από τα 1000 μέτρα. Στη δυτική Μακεδονία και πάνω από τα 600 μέτρα θα το γυρίσει σε χιόνι και συγκεκριμένα στους νομούς Φλώρινας και Κοζάνης.

Μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης ο καιρός φτιάχνει στη Δυτική Ελλάδα και κάποιες μπόρες μικρής διάρκειας ίσως έχουμε στη δυτική Στερεά και στην Εύβοια. Στα νότα θα έχουμε κάποια συννεφα ίσως με κάποιες πολύ τοπικές μπόρες και στη Θράκη θα συννεφιάσει αρκετά αλλά δεν θα έχουμε παντού φαινόμενα. Τις βραδινές ώρες ο καιρός θα έχει βελτιωθεί παντου, αλλα θα κάνει τσουχτερό κρύο κυρίως στα κεντρικά, δυτικά και τα βόρεια της χώρας με ξαστεριά.

Πάντως ο Σάκης Αρναούτογλου επανέλαβε ξανά και ξανά να έχουμε προσοχή στις ριπές του ανέμου, ενώ συμπλήρωσε ότι το μεσημέρι αντί να ανεβαίνει η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά στη βόρεια Ελλάδα.


Στην Αττική στις δυτικές περιοχές θα έχουμε ένα περασμα με τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας και η θερμοκρασία από 11 έως 15 βαθμούς αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους ανέμους.

Στην Θεσσαλονίκη θέλει προσοχή και εδώ με τους ανέμους και η θερμοκρασία στους 10 βαθμούς το μεσημέρι.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη