11 Ιαν 2022

Μουσική στην εστίαση: «Ναι» από Τζανάκη, καταρρίπτει τη «θεωρία για τα σταγονίδια»


«Ναι» για τη μουσική στην εστίαση από τον Νίκο Τζανάκη. Τα κρούσματα σήμερα ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 50.000 εκτιμά ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Υπέρ της επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση τάχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι η μουσική θα βοηθήσει στην ψυχολογία των πολιτών που βγαίνουν έξω για να φάνε, ενώ σημείωσε ότι το επιχείρημα που θέλει τους θαμώνες να μιλούν δυνατότερα όταν παίζει μουσική -και έτσι εκτοξεύουν περισσότερα σταγονίδια που μεταδίδουν τον ιό- «δεν έχει αποδειχθεί επί του πεδίου».

Εξήγησε ότι εάν γίνουν 600.000 τεστ και ο δείκτης θετικότητας προσεγγίσει το 9 τότε τα κρούσματα θα είναι κοντά στις 54.000 ενώ εάν ο δείκτης είναι πιο κοντά στο 8, οι νέες μολύνσεις μπορεί να είναι κάτω από 50.000.


Ακόμη, εκτίμησε ότι το πανδημικό κύμα θα κορυφωθεί μεταξύ 25 και 30 Ιανουαρίου ωστόσο εάν αποδειχθεί ότι οι γιορτές δεν έχουν εκδηλώσει το πλήρες αποτύπωμά τους και τα σχολεία συμβάλουν στη διασπορά, τότε ενδεχομένως να καθυστερήσει.

«Τα πράγματα δεν είναι εύκολα» πρόσθεσε ο καθηγητής σημειώνοντας ότι ο εβδομαδιαίος μέσος όρος κρουσμάτων τώρα βρίσκεται στις 35.000 και εάν αυτός ο ρυθμός συνεχιστεί θα μιλάμε για συνολικά 700.000 με 800.000 μολύνσεις έως το τέλος Ιανουαρίου.


Tέλος, επικαλέστηκε αμερικανικά στοιχεία όπου δείχνουν κατακόρυφη άνοδο στις νοσηλείες με την Όμικρον, με αύξηση και των διασωληνώσεων και των νοσηλειών σε απλές μονάδες. Ειδικά για την Ελλάδα ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή γίνονται κατά μέσο όρο 590 εισαγωγές στα νοσοκομεία και κάποια στιγμή αναμένεται να φτάσουν έως και 650.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη