31 Μαΐ 2022

Βενζίνη με τεφτέρι: Οδηγοί ζητούν... βερεσέ για λίγα καύσιμα


Να βάλουν λίγη βενζίνη και να γραφτεί το χρέος στο τεφτέρι, φαίνεται ότι ζητούν κάποιοι οδηγοί από τα πρατήρια, αφού η αμόλυβδη πλησιάζει να φτάσει ακόμα και στα 3 ευρώ, ιδιαίτερα στα νησιά.
Όπως αποκαλύπτουν μάλιστα οι..πρατηριούχοι, οδηγός μηχανής γέμισε με 3,5 ευρώ, ενώ δεν λείπουν και κάποιοι που γεμίζουν το ρεζερβουάρ και εξαφανίζονται.

Μιλώντας για το θέμα στο MEGA, η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπώλων Μαγνησίας, Βάσω Κοντοχρήστου, εξήγησε ότι «επειδή υπάρχει πλαφόν στο μέσο περιθώριο κέρδους η τιμή αλλάζει μόνο όταν υπάρχει ανεφοδιασμός».

Συγκεκριμένα δε για τη Μαγνησία, η ίδια ανέφερε πως και εκεί παρατηρείται το φαινόμενο της πίστωσης και πως όσοι πρατηριούχοι μπορούν, εξυπηρετούν τους οδηγούς. Τόνισε επίσης:

«Γενικότερα οι τιμές έχουν ξεφύγει, εδώ στη Μαγνησία είμαστε σχεδόν στο 2.28/lt, ενώ στην Αλόννησο κοντεύει τα 2.70/lt».

Η κ. Κοντοχρήστου επισήμανε πως όσο ανεβαίνει η τιμή, τόσο μειώνονται και οι πωλήσεις, και τόνισε πως πρέπει να βρεθεί μία λύση είτε αυτό αφορά τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, είτε του ΦΠΑ:

«Κάτι πρέπει να δοθεί πίσω στην κοινωνία».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος ΙΝΚΑ, Αλέξης Αλεξόπουλος, σημείωσε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα σε δύο επίπεδα:το ένα αφορά τους ελέγχους
το δεύτερο μία υπεύθυνη αντιμετώπιση από το κράτος
https://www.ieidiseis.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη