8 Μαΐ 2022

H αρχή του τέλους για το Κίεβο στο Ντονμπάς: Έσπασε η βόρεια αμυντική γραμμή- Έπεσε το φρούριο της Ποπάσναγια!


Οι Ουκρανοί χάνουν και το Severodonetsk!

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Ο ρωσικός Στρατός έκανε το μεγαλύτερο “δώρο” που θα μπορούσε να κάνει στον Β.Πούτιν για την αυριανή Ημέρα της Νίκης: την κατάληψη της πόλης Ποπάσναγια. Η εξέλιξη είναι κομβικής σημασίας για ολόκληρο το Ντονμπάς.

Ο ρωσικός Στρατός, και για να ακριβολογούμε οι μισθοφορικές δυνάμεις “Wagner” που μάχονταν επί δύο μήνες στην Ποπάσναγια, έσπασαν ολόκληρη τη βόρεια αμυντική γραμμή των Ουκρανών.

Το WarNews247 είχε ενημερώσει για την επικείμενη εξέλιξη αργά χτες το βράδυ.

Δείτε το βίντεο


Πλέον οι Ρώσοι μπορούν να προχωρήσουν σε κυκλωτικές κινήσεις με δυνατότητα ταυτόχρονης επίθεσης σε πολλές κατευθύνσεις.

Αυτό σημαίνει πως το Κίεβο αρχίζει να χάνει τον έλεγχο στο Ντονμπάς καθώς το Severodonetsk που είναι ήδη περικυκλωμένο, με ρωσικές δυνάμεις να έχουν μπει εντός της πόλης, θα πέσει.

Tαυτόχρονα οι ουκρανικές δυνάμεις σε Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ βρίσκονται πλέον σε θανάσιμο κίνδυνο.

Τολμούμε να πούμε πως πλέον η κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψιν και άλλα δεδομένα στην περιοχή, είναι μη αναστρέψιμη για τους Ουκρανούς που δίνουν σκληρή μάχη με τον χρόνο.

Δείτε βίντεο


Έπεσε η Ποπάσναγια

Nωρίτερα σήμερα, οι ρωσικές κατέλαβαν την πόλη Ποπάσναγια στην περιοχή του Λουγκάνσκ.

Το πρωί, ο πρέσβης του Λουγκάσνκ στην Ρωσία (σσ διορίστηκε χτες), Rodion Miroshnik, είπε ότι το κτίριο της διοίκησης της πόλης της πόλης Popasnaya είχε τεθεί υπό τον έλεγχο της Λαϊκής Πολιτοφυλακής και των συμμαχικών δυνάμεων.

Το απόγευμα, στρατιωτικές πηγές ενημέρωσαν πως η πόλη Popasnaya πέρασε στον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Λουγκάνσκ.

“Πλέον γίνονται εκκαθαριστικές επιχειρήσεις και αποναρκοθέτηση. Οι ουκρανικές δυνάμεις αποχώρησαν και από τα νότια προάστια της πόλης και από τα βόρεια”.

Οι ρωσικές δυνάμεις μέχρι χτες το βράδυ, όταν και ενημέρωσε κατ’ αποκλειστικότητα το WarNews247 στην Ελλάδα, ήλεγχαν το 80% της πόλης.

Σήμερα ο ρωσικός Στρατός και οι συμμαχικές δυνάμεις εισήλθαν στο δυτικό τμήμα της πόλης και νίκησαν τις ουκρανικές δυνάμεις στα νότια και βορειοδυτικά προάστια της με συνέπεια η άμυνα των Ουκρανών να καταρρεύσει.

Οι επιζώντες στρατιώτες, άφησαν τις θέσεις τους και τράπηκαν σε φυγή από την πόλη προς δυτική κατεύθυνση, προς το Bakhmut (που μετονομάστηκε από το Κίεβο σε Artyomovsk).

Δείτε βίντεο

Έχασαν βιομηχανικό και σιδηροδρομικό κόμβο οι Ουκρανοί

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Popasnaya, ένα σημαντικό σιδηροδρομικό και βιομηχανικό κόμβο.

Η πόλη διακρίνεται για τη βιομηχανία άνθρακα και τις σιδηροδρομικές μεταφορές σιτηρών.

Πλέον αποκόπτεται και ο ανεφοδιασμός των ουκρανικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή.

Δείτε βίντεο

Πολεμούσαν δύο μήνες στην πόλη

Οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις πολεμούσαν επί δύο μήνες στην πόλη. Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν εισέλθει στην πόλη από τις 8 Μαρτίου!

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της νίκης για την Μόσχα, δόθηκαν σκληρές μάχες πάνω σε λόφους, με φυσικά υδάτινα εμπόδια, οχυρωματικά έργα, τάφρους, χαρακώματα κτλ.


Αρκεί να δει κάποιος φωτογραφίες με την είσοδο των ρωσικών δυνάμεων σε αυτά τα οχυρά.

Δείτε βίντεο


Περικυκλώθηκε και η Severodonetsk -Μάχες μέσα στην πόλη

Ταυτόχρονα, ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις περικύκλωσαν την πόλη Severodonetsk επιβεβαιώνοντας το χτεσινό δημοσίευμα του WarNews247.

Nωρίτερα σήμερα, ο Ολεξάντ Στρίουκ, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Σεβεροντονέτσκ, δήλωσε:

«Η πόλη είναι σχεδόν περικυκλωμένη από ρωσικά και (αποσχιστικά) στρατεύματα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ. Προσπαθούν να εισβάλουν στην πόλη μέσα από κοντινά χωριά.

Οι μάχες διεξάγονταν για ώρες σε ένα χωριό ακριβώς βόρεια της πόλης, είπε ο Στρίουκ.

«Ο ουκρανικός στρατός μέχρι στιγμής απέκρουε αυτές τις επιθέσεις, αλλά οι Ρώσοι πίεζαν. Η πόλη κρατάει, αλλά μπορεί κανείς να νιώσει ότι προσπαθούν να μπουν μέσα».

Περίπου 15.000 άνθρωποι παρέμειναν στο Σεβεροντονέτσκ, το οποίο είχε πληθυσμό περίπου 100.000 πριν από τον πόλεμο. Οι περιφερειακές αρχές εδώ και εβδομάδες παροτρύνουν τον κόσμο να εγκαταλείψει την πόλη.
Ουκρανία: «Τα νέα είναι απογοητευτικά»

Ο «κυβερνήτης της περιοχής Λουχάνσκ», Σεργκέι Γκαϊντάι ανέφερε ότι «τα νέα είναι απογοητευτικά».

Ο Γκαϊντάι, αποκαλώντας τα ρωσικά στρατεύματα «όρκ», ανέφερε ότι περικυκλώνουν το Σεβεροντόνετσκ:


“Τα νέα είναι απογοητευτικά. Αυτοί (ρωσικά στρατεύματα και δυνάμεις Λουγκάνσκ) επιτίθενται από διαφορετικές κατευθύνσεις. Οι μάχες είναι ήδη πολύ κοντά στην πόλη”.

Πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό πως οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις μπήκαν μέσα στην πόλη μετά από σφοδρές μάχες στα περίχωρα της.

Η Ρωσία επιτέθηκε στην πόλη από δύο άξονες, από τα βορειοανατολικά και από τα βορειοδυτικά. Η πόλη, το 2014 ονομάστηκε (μετά την απώλεια του ελέγχου του Λουγκάνσκ) από το Κίεβο «πρωτεύουσα της περιοχής Λουγκάνσκ».

Νωρίτερα oι Ρώσοι βομβάρδιζαν αποθήκες πυρομαχικών και στρατιωτικό εξοπλισμό στο έδαφος της χημικής βιομηχανίας Severodonetsk Azot.

Σε αυτό το εργοστάσιο, οι Ουκρανοί προσπάθησαν να επαναλάβουν ότι και με το Azovstal, να δημιουργήσουν δηλαδή ένα οχυρό. Άρχισαν να μεταφέρουν όπλα και τρόφιμα όμως δεν πρόλαβαν.

Μετά από πολλά στοχευμένα ρωσικά πυραυλικά κτυπήματα, μέρος της υποδομής του εργοστασίου καταστράφηκε.

Δείτε βίντεο

 

Image

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη