30 Ιουν 2022

Δημοσκόπηση: Στο χωριό και το σπίτι φίλων για διακοπές φέτος οι Έλληνες (κάρτες)


Οι καλοκαιρινές διακοπές βρίσκονται στο επίκεντρο των ερωτήσεων του β’ μέρους της μηνιαίας δημοσκόπησης της Marc για τον Αντ1. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι απαντούν πως δεν θα πάνε φέτος διακοπές αποτελούν έστω και οριακά την πλειοψηφία των ερωτηθέντων.


Ίδιες ή λιγότερες μέρες σε σχέση με πέρσι

Στο ερώτημα «θα πάτε φέτος διακοπές;», «όχι δεν θα πάω» απαντάει το 51,6%, ενώ «ναι, θα πάω» απαντάει το 45,3%.


Από το 45,3% που θα πάει διακοπές, περισσότερες μέρες από πέρσι θα κάνει διακοπές το 6,5%, λιγότερες μέρες διακοπές θα κάνει το 16,5% ενώ τις ίδιες περίπου διακοπές με πέρσι θα κάνει το 22,3%.


Δεν θα πάει διακοπές η πλειοψηφία άνω των 35 ετών

Ενδιαφέρον έχει το εύρημα για τις ηλικίες όσων θα κάνουν διακοπές και όσων δεν θα κάνουν διακοπές.


Στις ηλικίες άνω των 35 ετών πλειοψηφούν όσοι δεν θα πάνε φέτος διακοπές. Μάλιστα όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικιακή ομάδα των ερωτώμενων τόσο αυξάνεται η διαφορά υπέρ όσων απαντούν ότι δεν θα κάνουν διακοπές φέτος.


Αντίθετα στις ηλικίες 17-34 ετών οι δύο στους τρεις απαντούν ότι θα πάνε διακοπές φέτος ενώ υπάρχει ένα 30,4% που δηλώνει ότι δεν θα πάει διακοπές.

Σε ότι αφορά το φύλο οι άνδρες απαντούν κατά 45,8% ότι θα πάνε διακοπές, ενώ οι γυναίκες κατά 44,7%. Το 52,5% των ανδρών και το 50,6% των γυναικών απαντούν ότι δεν θα πάνε διακοπές.

Το 61,4%, περίπου οι δύο στους τρεις από την Αττική απαντούν ότι θα πάνε διακοπές, ενώ από την περιφέρεια διακοπές απαντά ότι θα πάει περίπου ο ένας στους τρεις (36,3%).



Το χωριό και το σπίτι φίλων η πρώτη επιλογή

Η πρώτη επιλογή πάντως αυτών που θα πάνε διακοπές είναι το εξοχικό και το χωριό ή ο τόπος καταγωγής τους. Αυτή η επιλογή συγκεντρώνει το 34,1% των ερωτηθέντων και ακολουθούν το 27,3% που δηλώνει ότι στις διακοπές του θα μείνει σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, ενώ το ξενοδοχείο επιλέγει το 23,4%. Το σπίτι φίλων απαντά ένα 7% ενώ το κάμπινγκ αποτελεί επιλογή για ένα 6,3% των ερωτηθέντων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη