2 Ιουν 2022

Γερμανός αναλυτής: Γιατί η Γερμανία δεν στέλνει απευθείας όπλα στην Ουκρανία και βάζει την Ελλάδα;


«Η Ελλάδα θα προμηθεύσει την Ουκρανία και εμείς θα την προμηθεύσουμε με γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού», δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξη Τύπου.
«Γιατί να μην παραδώσει απευθείας στην Ουκρανία;Επειδή η παράδοση στην Ελλάδα θεωρείται λιγότερο επιζήμια για τις σχέσεις της με τη Ρωσία, στην οποία εξακολουθεί να στηρίζεται;» διερωτήθηκε ο αναλυτής Ούλριχ Σπεκ στο Twitter μετά την ανακοίνωση του Γερμανού Καγκελάριου για τη συμφωνία ανταλλαγής με την Ελλάδα.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε μια συμφωνία ανταλλαγής με την Ελλάδα προκειμένου να παραδώσει όπλα στην Ουκρανία, όμως το Βερολίνο φέρεται να μην έχει εκπληρώσει αντίστοιχες συμφωνίες που είχε συνάψει προηγουμένως.

Ο Σολτς είχε διμερείς συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Τρίτη (31 Μαΐου) στις Βρυξέλλες.

«[Η Ελλάδα] θα προμηθεύσει την Ουκρανία και εμείς θα την προμηθεύσουμε με γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού», δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξη Τύπου.

Οι τελικές λεπτομέρειες θα πρέπει τώρα να διευθετηθούν μεταξύ των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών πριν από την «ταχεία» εφαρμογή τους, πρόσθεσε.

Η υποστήριξη της Ουκρανίας με όπλα περιλαμβάνει «να δοθεί η δυνατότητα σε χώρες με όπλα από την εποχή του Συμφώνου της Βαρσοβίας» να παραδώσουν τα δικά τους στην Ουκρανία, όπως η συμφωνία αλυσίδας ανταλλαγών με την Τσεχία, εξήγησε ο Σολτς.

«Τώρα έχω συμφωνήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό να κάνουμε το ίδιο και με την Ελλάδα».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη