23 Αυγ 2022

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ 1 ΣΤΑ 5 _ΣΧΟΛΗ JUDO



Η Έλενα Ράπτη Bουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, ως Συντονίστρια της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Σχολής «AC ORION JUDO BOXING FITNESS» και μίλησε σε προπονητές, γονείς και νεαρούς αθλητές/τριες για τον Κανόνα του Εσώρουχου.

· Στο σπίτι θα πρέπει να ισχύει ο κανόνας ότι το παιδί οφείλει να ενημερώνει σε κάθε περίπτωση που κάποιος του προσφέρει δώρα τακτικά, του ζητάει να κρατήσει μυστικά και προσπαθεί να βρεθεί μόνος μαζί του.

· Πρέπει να διδάξουμε στο παιδί κάποιους απλούς κανόνες σχετικά με την επαφή με αγνώστους όπως πχ να μην επιβιβάζεται ποτέ σε αυτοκίνητο ατόμου το οποίο δεν γνωρίζει, ούτε να δέχεται δώρα ή προσκλήσεις από αγνώστους.

· Πρέπει να γίνει κατανοητό στο παιδί ότι κανένας δεν μπορεί να το αγγίξει ή να το χαϊδέψει σε εκείνα τα σημεία του σώματός του, τα οποία κατά κανόνα καλύπτονται από το εσώρουχό του.

Η βουλευτής ευχαρίστησε τον δικηγόρο Θοδωρή Σκαρλάτο για την ενημέρωση των γονέων αναφορικά με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη