15 Αυγ 2022

Power Pass: Έρχεται νέα επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα – Πότε θα καταβληθούν


Νέα επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς οι δικαιούχοι θα πιστωθούν τα χρήματα για το Power Pass Ιουνίου.


Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα πιστωθούν τα υπόλοιπα 50 εκατομμύρια ευρώ για το Power Pass Ιουνίου, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

«Υπάρχουν λίγες εκκρεμότητες για τις αιτήσεις έως το τέλος του Μαΐου και για τον Ιούνιο. Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα πιστωθούν τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός είπε ότι το 73% των δικαιούχων προτίμησαν την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό αντί για την ψηφιακή κάρτα, εκτιμώντας πως αυτό ίσως έγινε για να έχουν τα χρήματα για οποιαδήποτε χρήση.

Ο υπουργός σημείωσε ότι το ύψος της νέας βοήθειας (μέσω του συμπληρωματικού προϋπολογισμού) θα το ξέρουμε στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς τότε θα υπάρχει πολύ καλύτερη εικόνα για την πορεία των εσόδων.

«Το ύψος της νέας βοήθειας (μέσω του συμπληρωματικού προϋπολογισμού) θα το ξέρουμε στις αρχές Σεπτεμβρίου», είπε στο Open TV ο υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι τότε θα υπάρχει πολύ καλύτερη εικόνα για την πορεία των εσόδων, ενώ θα δημοσιοποιηθούν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Ακόμη, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι οι ενισχύσεις θα δοθούν όπου υπάρχει ανάγκη, προσθέτοντας πως η στόχευση θα αφορά κυρίως στη μεσαία τάξη και στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη