14 Νοε 2022

Ν.Δένδιας: «Σκοτεινή υπόθεση οι παρακολουθήσεις – Περιμένω να ριχτεί άπλετο φως»


Ο ΥΠΕΞ δίνει «διορία» στον πρωθυπουργό για να δώσει πειστικές εξηγήσεις για το ποιος… διέταξε τις υποκλοπές

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραδέχτηκε ότι υπάρχει «σκοτεινή υπόθεση παρακολουθήσεων» και επιβεβαιώνει έμμεσα ότι έχει παρακολουθηθεί και ό ίδιος καθώς όπως ήδη έχει δημοσιεύσει το pronews.gr έχει στα χέρια τους σχετική έγκυρη και επίσημη ενημέρωση παρακολούθησής του από το λογισμικό Predator επί ένα χρόνο.

Κατά την άφιξή του μίλησε για την ατζέντα των συζητήσεων, αλλά και για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, τονίζοντας πως «τον καλύπτει απολύτως η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι θα χυθεί άπλετο φως».

Με λίγα λόγια ο Έλληνας ΥΠΕΞ έχει δώσει στον Κ.Μητσοτάκη μία διορία για να του δώσει πειστικές εξηγήσεις.

Σημειώνεται ότι και στο εξωτερικό ανησυχούν με τις αποκαλύψεις στην Ελλάδα σχετικά με την παρακολούθηση του Έλληνα ΥΠΕΞ διότι αυτό σημαίνει πως υποκλέπτονταν και όσοι από τους ξένους ΥΠΕΞ, ηγέτες και διπλωμάτες συνομιλούσαν μαζί του.

Η δήλωση του Νίκου Δένδια από τις Βρυξέλλες

«Σήμερα θα συζητήσουμε για την Ουκρανία, τα Δυτικά Βαλκάνια και την Αφρική, την Κεντρική Αφρική, θέματα εξαιρετικά σημαντικά για την ΕΕ.

Θα ήθελα, όμως, επιπλέον να πω ότι η συνεργασία μου με τον Πρωθυπουργό είναι μια συνεργασία διαρκής και χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Έχει παράξει άλλωστε απτά αποτελέσματα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής στην πιο δύσκολη περίοδο. Από εκεί και πέρα δε, με καλύπτει απολύτως η διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι θα χυθεί άπλετο φως».

pronews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη