3 Σεπ 2023

Καλπάζει με 60% ο Trump ανάμεσα στους υποψηφίους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Παίρνει κεφάλι και από τον Biden


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της The Wall Street Journal

ΟDonald Trump έχει διευρύνει το κυρίαρχο προβάδισμά του για την προεδρική υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Wall Street Journal, καθώς οι ψηφοφόροι των προκριματικών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θεωρούν ότι οι τέσσερις ποινικές διώξεις του δεν έχουν αξία και περίπου οι μισοί λένε ότι τα κατηγορητήρια τροφοδοτούν την υποστήριξή τους προς αυτόν-σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Aaron Zitner και John McCormick.

Η νέα έρευνα διαπιστώνει ότι αυτό που κάποτε ήταν μια κούρσα δύο ανδρών για την υποψηφιότητα έχει καταρρεύσει σε έναν μονόπλευρο διαγωνισμό στον οποίο ο Trump, προς το παρόν, δεν έχει κανέναν τρομερό αντίπαλο. Ο πρώην πρόεδρος είναι η κορυφαία επιλογή του 59% των προκριματικών ψηφοφόρων του GOP, σημειώνοντας αύξηση 11 ποσοστιαίων μονάδων από τον Απρίλιο.

Το προβάδισμα του Trump έναντι του κορυφαίου αντιπάλου του, του κυβερνήτη της Φλόριντα Gov. Ron DeSantis, έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τον Απρίλιο στις 46 ποσοστιαίες μονάδες. Με υποστήριξη 13%, ο DeSantis είναι ελάχιστα μπροστά από τον υπόλοιπο χώρο, κανένας από τους οποίους δεν έχει ξεφύγει από μονοψήφια υποστήριξη.

Η δημοσκόπηση υπογραμμίζει ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της προκριματικής κούρσας του 2024: Οι ποινικές διώξεις που σε προηγούμενες εποχές θα μπορούσαν να βύθιζαν έναν υποψήφιο μόνο ενίσχυσαν τον κορυφαίο υποψήφιο. Δύο από τις κατηγορίες του Trump αφορούν τις προσπάθειές του να παραμείνει στην εξουσία μετά την ήττα του το 2020, οι οποίες περιελάμβαναν επαναλαμβανόμενους ψευδείς ισχυρισμούς για εκτεταμένες εκλογικές παρατυπίες.

Στην ερώτηση σχετικά με τις κατηγορίες κατά του Trump, περισσότερο από το 60% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων δήλωσε ότι ο καθένας είχε πολιτικά κίνητρα και δεν έχει αξία. Περίπου το 78% είπε ότι οι ενέργειες του Trump μετά τις εκλογές του 2020 ήταν νόμιμες προσπάθειες για να διασφαλιστεί η ακριβής ψηφοφορία, ενώ το 16% είπε ότι ο Trump είχε παράνομα προσπαθήσει να εμποδίσει το Κογκρέσο να πιστοποιήσει εκλογές που είχε χάσει. Περίπου οι μισοί, ή το 48%, δήλωσαν ότι τα κατηγορητήρια τους έκαναν πιο πιθανό να ψηφίσουν υπέρ του Trump το 2024, ενώ το 16% είπε ότι τους έκανε λιγότερο πιθανό να τον υποστηρίξουν για δεύτερη θητεία.

Η έρευνα βρήκε επίσης ότι ο Trump αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί με τον Biden.

Ο Trump είχε 40% υποστήριξη έναντι 39% για τονBiden, με τους πιθανούς υποψηφίους του Κόμματος των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων να συγκεντρώνουν συνολικά 3%. Ένα σημαντικό μερίδιο —περίπου 17%— ήταν αναποφάσιστοι.

Σε ένα τεστ που απέκλεισε άλλους υποψηφίους, ο Trump και ο Biden ήταν ισόπαλοι, με 46% ο καθένας και 8% αναποφάσιστοι.



Οι Ρεπουμπλικάνοι σε εθνικό επίπεδο απορρίπτουν τους υποψηφίους που ασκούν πιο δριμεία κριτική στον Trump.

Ένα άλλο εύρημα υποδηλώνει ότι οι δραματικές αλλαγές είναι απίθανες: Περίπου το 76% των υποστηρικτών του Trump λένε ότι είναι αφοσιωμένοι σε αυτόν και δεν θα αλλάξουν γνώμη. Αντίθετα, το 25% των ψηφοφόρων του DeSantis λέει ότι έχει αποφασίσει. Οι μικρότερες μετοχές των ψηφοφόρων Ramaswamy, Haley και Christie δηλώνουν ότι είναι πλήρως αφοσιωμένοι στην επιλογή τους.

kourdistoportocali.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη