26 Σεπ 2023

Κακοκαιρία Live: Επικίνδυνο διήμερο καταιγίδων - 9 νομοί στα «κόκκινα» σήμερα από τον «Elias»


Τα «δόντια» του θα δείξει και σήμερα, Τρίτη στη χώρα η κακοκαιρία Elias, η οποία προκάλεσε ήδη αρκετές καταστροφές στην Αχαΐα. Σήμερα, το κύμα θα «χτυπήσει» έως και το βράδυ και πάλι τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, με τις αρχές και τους κατοίκους να.. βρίσκονται σε επιφυλακή.

Η σημερινή ημέρα είναι αρκετά δύσκολη, όπως και η αυριανή, με την Πέμπτη να είναι και η τελευταία ημέρα των έντονων φαινομένων, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Για σήμερα, Τρίτη ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Αύριο, στο στόχαστρο του Elia θα βρεθεί και η Αττική, με βροχές και καταιγίδες.

Η ΕΜΥ προβλέπει για τις επόμενες μέρες:

Την Τετάρτη κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως το μεσημέρι στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Windy: Live η πορεία της κακοκαιρίας

Όπως θα δείτε στο Windy, το απόγευμα προς τις 18.00 θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες προς το Καρπενήσι, με μεγάλο όγκο νερού να πέφτει στην Καρδίτσα, Τρίκαλ κτλ. περίπου στις 8 το βράδυ.

Αναφορικά με την Αττική ένα πέρασμα καταιγίδων προς τα δυτικά μπορεί να σημειωθεί περίπου στις 6 το απόγευμα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη