24 Σεπ 2024

Επικοινωνιακό σόου του Τούρκου Ναυάρχου Γιαϊτζί με επίκεντρο την ελληνική βραχονησίδα Ζουράφα (βίντεο)

 


Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, προέβη σε αδιανόητη προκλητική κίνηση, στήνοντας «νέα Ίμια», στη βραχονησίδα Ζουράφα

Προκλητικό σόου από τον πατέρα της «γαλάζιας πατρίδας» Τούρκο..

αντιναύαρχο Τζιχάτ Γιαϊτζί,  ο οποίος έφτασε στο  σημείο να τραβήξει βίντεο με τουρκική σημαία μέσα με σκάφος, κοντά υποτίθεται στη θαλάσσια περιοχή της Ζουράφας, ζητώντας να μην εγκαταλείψει η Τουρκία την… ελληνική νησίδα της Σαμοθράκης!  

Σύμφωνα με ελληνικές ανώτατες στρατιωτικές πηγές ο εν λόγω κύριος δεν μπήκε ποτέ στα ελληνικά χωρικά ύδατα αλλά αν μη τι άλλο από την κίνησή του αυτή έρχονται στην επιφάνεια οι κύκλοι στο εσωτερικό της Τουρκίας που θέλουν να σαμποτάρουν, να προβοκάρουν την αυριανή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο.

Επίσημα η απάντησή από πηγές ΓΕΕΘΑ: Δεν στοιχειοθετείται από πουθενά τα όσα ισχυρίζεται ο Τούρκος απόστρατος

Οι Τούρκοι έχουν βάλει στο μάτι τη Ζουράφα, καθώς τον περασμένο Ιούλιο όχι μόνο κατασκεύασαν επεισόδιο με Τούρκο ψαρά και το Λιμενικόαλλά σε ανακοίνωσή της η ακτοφυλακή της γείτονος χαρακτήρισε «τουρκική» την ελληνική βραχονησίδα, λίγες μόλις ώρες μετά την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Ουάσινγκτον.


Η ελληνική νησίδα Ζουράφα κοντά στη Σαμοθράκη την οποία έχει βάλει στο στόχαστρο μερίδα του τουρκικού Τύπου

 «Μην αφήσουμε αυτή την περιοχή αβοήθητη, να την υπερασπιστούμε! Όποιος δεν μπορεί να πει ότι το νησί Ζουράφα ανήκει στην Τουρκία, δεν είναι Τούρκος!» ανέφερε ο Γιαϊτζί στο στο προκλητικό του παραλήρημα, όπως αναφέρει το star.gr

Κοντά στη νησίδα είχε σημειωθεί επεισόδιο τον Ιούλιο ανάμεσα σε σκάφος του Λιμενικού και σε αλίευτικό σκάφος του οποίου ο κυβερνήτης ισχυριζόταν ότι ψάρευσε σε τουρκικά χωρικά ύδατα.    

Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί ανέφερε τα εξής:

«Η περιοχή που δεν μπορείς να επισκεφτείς, δεν σου ανήκει! Λέγοντας 'η Γαλάζια Πατρίδα μας ανήκει', δεν μπορείς να την υπερασπιστείς χωρίς να βρίσκεσαι εκεί. Η υπεράσπιση της Γαλάζιας Πατρίδας επιτυγχάνεται μόνο με την παρουσία, το ψάρεμα, την περιήγηση, τη διέλευση πλοίων και σκαφών, δηλαδή με την πλήρη επίδειξη παρουσίας!». 

Πρόσθεσε ο Γιαϊτζί: 

«Για να μην δώσουμε τη σιωπή μας ως σήμα στους Έλληνες, σήμερα, δηλαδή στις 22 Σεπτεμβρίου 2024, στην 101η επέτειο της απελευθέρωσης της Ίμβρου από την ελληνική κατοχή, βρισκόμαστε στο νησί Ζουράφα, ένα βράχο της Ίμβρου! Μην το θεωρείτε απλώς έναν βράχο, γιατί τα χωρικά ύδατα γύρω από αυτό το νησί έχουν την έκταση ενός δήμου όπως αυτός της Γκεμλίκ! Με τα κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου, υδρογονανθράκων και τα ψάρια κάτω από αυτό, αποτελεί σημαντική πηγή πλούτου! Μην αφήσουμε αυτή την περιοχή αβοήθητη, να την υπερασπιστούμε! Όποιος δεν μπορεί να πει ότι το νησί Ζουράφα ανήκει στην Τουρκία, δεν είναι Τούρκος!». 

Να σημειωθεί ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Σαμοθράκη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε αναφέρθηκε στις τουρκικές ανακοινώσεις για τη  νησίδα επισημαίνοντας ότι η στρατιωτική παρουσία στην περιοχή συμβάλλει στη διατήρηση της εθνικής ανεξαρτησίας, στην προστασία της κυριαρχίας και « των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Βόρειο Αιγαίο» και ότι η Ελλάδα προασπίζει και προβάλλει τα δικαιώματά της τα οποία « δεν αποτελούν φαντασιώσεις ενός νέο-οθωμανικού επεκτατισμού».  

 

 pentapostagma.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη