14 Ιουλ 2013

Όταν ο Κώστας Βαξεβάνης, γράφει πολύ κουρασμένος και μοιραία λιβελογραφεί....

Απρόσμενη ασχήμια από τον καλό δημοσιογράφο...
Το 2010 ο Κώστας Βαξεβάνης, έστησε ένα blog, το "koutipandoras". Μας ζήτησε τότε στήριξη -μιας και το taxalia ήταν το ν.2 σε επισκεψιμότητα blog, μετά το troktiko- και ευχαρίστως του τη δώσαμε, ώστε να γίνει γνωστό το blog του. Αναδημοσιεύσαμε ...
εκατοντάδες άρθρα του (υπάρχουν όλα όπως και τα μεταξύ μας e-mails).


Και τότε όπως και τώρα, το taxalia ήταν blog από ...bloggers, όχι δημοσιογράφους. Ήταν η εποχή που οι bloggers προσπαθούσαμε να οργανωθούμε για να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τους δημοσιογράφους, που εν τω μεταξύ, άρχισαν να εισβάλλουν στο χώρο, με ..άγριες, κυρίως εκβιαστικές διαθέσεις, για να βγάλουν λεφτά, από πληρωμένα συμβόλαια δυσφήμισης πολιτικών.

Έτσι, στήσαμε την ομάδα των "αδέσμευτων bloggers", η οποία αποτελούνταν από 70 περίπου ανεξάρτητα ιστολόγια απλών πολιτών, όλων των κομματικών αποχρώσεων. Στις δραστηριότητες της ομάδας ήταν η συνέντευξη με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα.  Και τον Αλέξη Τσίπρα, Κώστα!

Mάλιστα εγώ προσωπικά, έκανα και το βίντεο για τη συνέντευξη Τσίπρα, που προβλήθηκε από 70 ιστολόγια και συμμετείχα σε αυτήν. Ιδού:


Σου φαίνονται αυτά που έγραψα για τον Τσίπρα, να τα ΄χει γράψει "παρακρατικός νεοδημοκράτης" και τις λοιπές ηλιθιότητες που λέει το ατυχές άρθρο σου; Σου μοιάζουν εχθρικά προς τον Αλέξη; Εκτός αν είσαι ερωτευμένος μαζί του και θες να τον έχεις ...αποκλειστικότητα.
Μπορείς να μου αναφέρεις λοιπόν έναν άνθρωπο που έχει συκοφαντήσει αυτό το blog;

ιδού και το κείμενο: O Αλέξης Τσίπρας απαντά σε τρείς ερωτήσεις του taxalia

Ο Αντώνης Σαμαράς μας ευχαρίστησε γραπτά, ο Αλέξης Τσίπρας προφορικά, για την προβολή των θέσεών τους προεκλογικά. Πού το είδες το μεμπτό; Θα ήθελες μόνο Τσίπρα; Μήπως αυτό είναι φασισμός;
Η ομάδα διαλύθηκε -ατόνησε καλύτερα το 2011-  και από τότε κάποιοι συν-μπλόγκερς βρίσκονται πολιτικά κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι στους Ανεξάρτητους Έλληνες κι άλλοι σε άλλα κόμματα, από ΝΔ μέχρι "Πειρατές" όπως ο  Β.Π. (Βασίλης Περαντζάκης,) περισσότεροι επωνύμως.

Το καλοκαίρι του 2010, επειδή είμασταν bloggers κι όχι δημοσιογράφοι, γεννήθηκε η ανάγκη, λόγω μακροχρόνιων απουσιών πολλών, να υπάρξει ροή στα blogs, για να μη φαίνονται νεκρά. Έτσι, αλληλοπροστέθηκαν σε δεκάδες blogs, διαχειριστές, ώστε να ανεβάζουν τις κυριότερες ειδήσεις, χωρίς άλλη σύνδεση ή υποχρέωση και φυσικά χωρίς καμία κομματική σύνδεση.
Δημιουργήθηκε δηλαδή ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων, άγνωστων μεταξύ τους, που αλληλοσυμπλήρωναν τα κενά της ροής στο blogging, για αυτό και υπάρχουν ίδιοι χρήστες σε διάφορα blogs.

Ο φίλος λοιπόν Κώστας Βαξεβάνης, έγραψε χυδαία για το taxalia, επειδή προφανώς, μετά την έκδοση του περιοδικού του HOT DOG, διακατέχεται από μανία καταδίωξης και έναν περίεργο χαφιεδίστικο ζήλο. Ίσως έχει δεί πολλές κατασκοπευτικές ταινίες, ίσως τον έλκουν οι ταινίες με τους πράκτορες της Στάζι.

Παρουσιάζει λοιπόν σήμερα σε ένα άρθρο του, μια υποτιθέμενη σύνδεση μπλόγκερς, βάζοντας και το taxalia μέσα, επειδή είναι ακόλουθος στο twitter (μεταξύ χιλιάδων λογαριασμών) και του dexiextrem, γνωστού Σαμαρικού δεξιού μπλόγκερ. Ομοίως όμως είμαστε ακόλουθοι και ακροαριστερών ιστολογίων, για να βλέπουμε τη ροή των ειδήσεων (αν και εδώ κι ένα χρόνο έχουμε εγκαταλείψει πρακτικά το twitter, δεν το βλέπει πια κανείς μας). Τι σημαίνει αυτό;
Και το λογαριασμό του ΚΚΕ ακολουθούμε και του Παπαδημούλη, και του Στρατούλη και το δικό σου! Και το δικό σου.


Και φυσικά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τι γράφουν τα άλλα blogs και θα αναδημοσιεύουμε κιόλας. Ελπίζουμε -όταν θα κυβερνήσεις- να μη μας απαγχονίσεις για αυτό, ε;

Ο Babis στον οποίο αναφέρεσαι είναι σήμερα κορυφαίο στέλεχος των ΑΝΕΞ.ΕΛΛ., όπως και ο Aristos και φανατικός πολέμιος Σαμαρά. Ο Π.Δ. μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και φανατικός πολέμιος Σαμαρά. Ο Α.Π.. είναι κορυφαίο μέλος της επικοινωνιακής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, "δίνει και γραμμή" μάλιστα, ήταν τότε μαζί μας στους "αδέσμευτους bloggers", τώρα είναι μαζί σου.
Βλέπεις λοιπόν ότι από τα 30 bloggers-μέλη του taxalia, τα 20  είναι φανατικοί πολέμιοι του Σαμαρά! Ποιές "υπηρεσίες" και μπούρδες τσαμπουνάς λοιπόν, όταν στο blog υπάρχουν άτομα από όλα τα κόμματα (εκτός της Χ.Α.); Και μάλιστα από τα παλιότερα μέλη είναι προσωπικός σου φίλος και συνεργάτης του Αλέξη; Τα μπέρδεψες....

Είμαστε πολλοί λοιπόν, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να συνεχίζουμε -παραμένοντας άγνωστοι σε φυσικό επίπεδο- να ανταλλάσσουμε απόψεις, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι και ακομμάτιστοι, αφού μας ενώνει η αγάπη στον διάλογο και τη δημοκρατία και η δίψα για μια καλύτερη Ελλάδα

Μόλις πριν από 3 μήνες, προτρέπαμε τον κόσμο να αγοράσει το περιοδικό σου. Κι αυτό "βρωμιά";

Προφανώς λοιπόν, είναι κουρασμένο το μυαλό σου, από τα πολλά συνωμοσιολογικά σενάρια, που διαβάζεις και γράφεις φίλε Κώστα.
Πρέπει να καταλάβεις ότι το blogging διαφέρει σε κάποια θέματα από την έμμισθη δημοσιογραφία και αυτά είναι κυρίως η ανεξαρτησία του και η ελευθερία.
Χαλάρωσε, πάρ΄το αλλιώς, μην ξεφτιλίζεσαι σ΄αυτή την ηλικία, που έχεις φτιάξει ένα αξιοζήλευτο δημοσιογραφικά όνομα και μην τα κάνεις όλα, έναν τεράστιο συνωμοσιολογικό αχταρμά.

Πιστεύω ότι κάποια στιγμή , θα μπορέσεις να ξεχωρίσεις το twitter από τα blogs. Κάπου το ΄χασες το πράγμα, θεώρησες ότι είσαι απεσταλμένος του Θεού για να εξαφανίσει τη Νέα Δημοκρατία από το χάρτη κι άρχισες να βλέπεις παντού "συνεργάτες της ΝΔ", που με "βρωμιά" προσπαθούν να σε αποτρέψουν από το Θεάρεστο έργο σου. Χαλάρωσε, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε απλοί ανεξάρτητοι πολίτες, που θα γράφουμε ό,τι βλέπουμε. Δεν υπάρχει τίποτε πιό απλό και σαφές, δεν σε κυνηγάει καμιά σκοτεινή συμμορία, που θέλει το κακό της Ρένας Δούρου.

Το να χρησιμοποιείς τη λέξη "βρωμιά" για ένα ιστορικό blog, που έδωσε μάχες για να ακούγονται όλες οι απόψεις και είναι υπόδειγμα "δημοσιογραφίας των πολιτών", μπορεί να ικανοποιεί μια μικρή μερίδα ιδεοληπτικών αναγνωστών σου, σε εκθέτει όμως στα μάτια της πλειοψηφίας, που δε νομίζω να ενθουσιάζεται από τέτοια χαφιεδίστικη δημοσιογραφία. Νομίζω πως ξέρεις, ότι οι Έλληνες απεχθάνονται τους χαφιέδες δημοσιογράφους, ακόμη και αυτούς που προσπαθούν να τους παραστήσουν τόσο άκομψα και αποτυχημένα.

Με αγάπη και φιλικά στο λέω κι όπως βλέπεις χωρίς να μπω στην ίδια λογική της αντιπαράθεσης με τους ίδιους όρους χυδαίας λιβελογραφίας, που θα μας ανέβαζε και σε "επισκεψιμότητα", αφού ο κόσμος ψοφάει για κόντρες. Είσαι επαγγελματίας, είμαστε ερασιτέχνες, είμαστε άλλοι κόσμοι.

Ευχαριστώ για την αρνητική διαφήμιση λοιπόν, αλλά δεν θα το πιάσω το γάντι που πέταξες, γιατί πιστεύω ότι, πιό ψύχραιμα, πιό νηφάλια, θα καταλάβεις πόσο φαιδρά είναι αυτά που έγραψες, για ένα blog που σε στήριξε όσο κανένα άλλο.

Ας τα αποδώσουμε στη ζέστη των ημερών....

Βασίλης Προκοπίδης / taxalia admin

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη