3 Νοε 2013

Δείτε ποιός απέκτησε τον ΦΩΚΑ στην Τσιμισκή

Το μεσημέρι έγινε ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του οικήματος, στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης και της μονής Αγίας Θεοδώρας επί της Ερμού στη Θεσσαλονίκη. Αμέσως ..
μετά συνεδρίασε το ηγεμονοσυμβούλιο και τελικά δόθηκε στην εταιρία ATTICA, έναντι μηνιαίου μισθώματος 105.000 ευρώ. Αυτό άλλωστε προέβλεπε και η προκήρυξη της εκκλησίας. Να σημειωθεί ότι υπήρχαν ακόμα δύο προσφορές, μία από ελληνική και μία από ξένη εταιρία, αλλά αμφότερες αποσύρθηκαν χθες.

Υπενθυμίζεται πως οι όροι που τίθενται στο νέο επενδυτή είναι τέσσερις και αφορούν τα εξής: να καταθέσει άμεσα, με την ανάληψη του κτιρίου, εγγυητική επιστολή ύψους 1,2 εκατ, ευρώ, ένα ακόμα ισόποσο ποσό για το ενοίκιο του πρώτου χρόνου λειτουργίας της νέας επιχείρησης, να επενδύσει κεφάλαιο 4 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του πολυκαταστήματος στην οδό Τσιμισκή και να το λειτουργήσει με τουλάχιστον 160 άτομα, δίνοντας προτεραιότητα στους ήδη απασχολούμενους σ' αυτό.
Μάλιστα, η εκκλησία έθεσε ως όρο να γίνει αξιολόγηση των εργαζομένων της επιχείρησης Φωκάς και, σε κάθε περίπτωση, ο νέος επενδυτής να προσλάβει τουλάχιστον 50 άτομα εξ αυτών. Και από τη στιγμή που η εταιρία ATTICA πήρε το ακίνητο, δεσμεύτηκε για όλα τα παραπάνω. Σύντομα θα υπάρχει και επίσημη ανακοίνωση από την εκκλησία.

Να σημειώσουμε ότι στο Δ.Σ. του νέου μισθωτή "ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε. " συμμετέχει η Βασιλική Φωκά,  κόρη του Λέανδρου Φωκά, ιδρυτή του ΄'ΦΩΚΑ" , που πτώχευσε.  Οι δύο εταιρείες (ΦΩΚΑΣ και ΑΤΤΙΚΑ σχετίζονται).
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη