5 Νοε 2009

ΝΕΕΣ ΑΠΟΧΕΣ: Προσγείωση...

...στην πραγματικότητα, μετά τα προεκλογικά όνειρα. Τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης άρχισαν και εκδηλώνονται, μέρα με τη μέρα. Σταχυολογώντας τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα ξεχωρίζει η κατάργηση των προγραμμάτων stage και η πολύ επίκαιρη (επίσης) κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης ΙΧ. Τα δε μαντάτα για την οικονομία είναι γνωστά εδώ και πολλούς μήνες.
Γράφει ο Ζήσης Χ. Πατσίκας
στο maknews.gr
Οι πρώην επέλεξαν να μας τα εξηγήσουν προεκλογικά. Οι νυν προτίμησαν να..
τα αποκρύψουν, γι’ αυτό και τόσους μήνες που η εκλογική νίκη ήταν βέβαιη για το ΠΑΣΟΚ, ακούγαμε μόνο αοριστολογίες. Την κατάσταση αποτύπωσε πολύ εύστοχα η Αλέκα Παπαρήγα λέγοντας ότι «το εμπόριο του φόβου, διαδέχτηκε το εμπόριο της ελπίδας». Πάντως, από την επικοινωνιακή πλευρά, το ΠΑΣΟΚ έπραξε πολύ σοφά. Την ελπίδα πρέπει να εμπορευτείς προεκλογικά, όχι τον φόβο! Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στις ΗΠΑ, όπου το κράτος τρομοκρατίας που έχτισε ο Μπους, κατέρρευσε μπροστά στην «αλλαγή» του Ομπάμα.

Για όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, η προεκλογική περίοδος έχει τελειώσει! Μαζί «τελείωσε» το κλίμα ευφορίας, όπως και η αισιοδοξία του πολίτη. Πέρα από το επικοινωνιακό, υπάρχει και το πολιτικό θέμα, μην το ξεχνάμε. Πάντα ήμουν της άποψης ότι οι δύσκολες αποφάσεις λαμβάνονται στην αρχή μια θητείας. Εάν δεν πάρει σκληρά μέτρα το ΠΑΣΟΚ τώρα, με 160 βουλευτές και με «νωπή λαϊκή εντολή», πότε θα το κάνει; Συνεπώς, η πολιτική που ξεκίνησε να υλοποιεί η κυβέρνηση, δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη σε κανέναν.

Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής, φυσικά, θα διαδραματίσουν και τα αθηναϊκά ΜΜΕ, τα οποία συνδέει διαχρονικός... έρωτας με το ΠΑΣΟΚ. Τις τελευταίες μέρες έχω την εντύπωση ότι ξαναζούμε μια περίοδο, ανάλογη με εκείνη της παντοδυναμίας του Κώστα Σημίτη. Γιατί το λέω αυτό; Διότι οι υπουργοί, δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί, τριγυρνάνε από «παράθυρο» σε «παράθυρο», είναι συνεχώς χαμογελαστοί και πρόθυμοι για κουβεντούλα, ενώ ποτέ δεν δυσανασχετούν και πάντα περιμένουν υπομονετικά να τελειώσουν οι... διαφημίσεις! Δουλειά δεν έχουν; Κάντε ένα ζάπινγκ στις πρωινές εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων.

(ακολουθεί σημείωμα που άφησα στον... εαυτό μου, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου)
«Είναι Παρασκευή 08.20 το πρωί και βλέπω: Καστανίδη (υπουργός Δικαιοσύνης) στη ΝΕΤ, Ξενογιαννακοπούλου (υπουργός Υγείας) στο Mega, Μανιάτη (υφυπουργό Περιβάλλοντος) στον ΑΝΤ1. Στο διάλειμμα, έρχεται η χαριστική βολή, αφού διαφημίζεται το «Βήμα» με ειδικό ένθετο υπό τον γενικό τίτλο «οι σοσιαλδημοκράτες σχεδιάζουν το μέλλον της Ευρώπης»! Πώς θα κυβερνήσουν; Από τηλεοράσεως; Τελικά θα μας εξωθήσουν στην πρωινή... Μελέτη!»

Και η κυβέρνηση της ΝΔ κάποτε είχε ξεκινήσει «σεμνά και ταπεινά», για να καταλήξει όμως στα πολυτελή κότερα, τα μοναστήρια και τον... πάτο του βαρελιού. Οι «καινούργιοι» ξεκίνησαν πιο δυναμικά, θα δούμε πού θα καταλήξουν!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη