5 Ιουλ 2010

Οργή ποντίων για το κλείσιμο του ΡΑΔΙΟ ΑΚΡΙΤΕΣ 102,3 FM

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ"
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» εκφράζει την οργή και την...

αγανάκτησή του για την πράξη καταστροφής του συστήματος εκπομπής του Ράδιο Ακρίτες 102,3fm χθες το πρωί (Τετάρτη 30/6/2010), στο πάρκο κεραιών του Χορτιάτη από συνεργείο του Δήμου Χορτιάτη
Το Ράδιο Ακρίτες αποτελεί τη φωνή του υπερήφανου Ποντιακού λαού που έχει βιώσει την τραγωδία της Γενοκτονίας και του ξεριζωμού από το Τουρκικό κράτος.
Είναι ακατανόητη αυτή η ενέργεια που πλήττει ένα ειδικό και μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο ραδιόφωνο που αποτέλεσε και αποτελεί το βασικό εργαλείο και μέσον επικοινωνίας των απανταχού Ποντίων.
Ο Δήμαρχος Χορτιάτη κ. Μιχάλης Γεράνης οφείλει εξηγήσεις για αυτή την εχθρική του πράξη εναντίον της φωνής του Ποντιακού Ελληνισμού αλλά και πολλών άλλων εθνικοτοπικών οργανώσεων που φιλοξενούνται από το Ράδιο Ακρίτες.
Γνωρίζουμε πως όλα αυτά τα 17 χρόνια της νόμιμης και συνεχούς λειτουργίας μας η φωνή μας ενοχλεί το Τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης και την Τουρκική πρεσβεία γιατί τίθεται με ένταση και σαφήνεια το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής αλλά και άλλων Χριστιανικών πληθυσμών από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς..
Το Ράδιο Ακρίτες 102,3fm σε πείσμα όλων αυτών που επιδιώκουν τη φίμωσή του θα συνεχίσει να αποτελεί την καθαρή και δυνατή φωνή του υπερήφανου Ποντιακού Ελληνισμού. Οι έλληνες του Πόντου δεν θα επιτρέψουν να σβήσει αυτή η αγωνιστική και μαχητική φωνή τους.

Δήλωση του Βουλευτή Ν.Δ. Β΄Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη, για το κλείσιμο του Ραδιοφωνικού Σταθμού «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ».

«Με λύπη μου πληροφορήθηκα για την απαράδεκτη ενέργεια της καταστροφής του συστήματος εκπομπής του Ράδιο Ακρίτες 102,3fm, στο πάρκο του Χορτιάτη.

Αγανάκτηση και θυμός είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν και τον τελευταίο Έλληνα πόντιο πολίτη αυτής της χώρας, και όχι μόνο .

Ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης ''ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ'' ιδρύθηκε το 1978 από πρόσφυγες Πόντιους δεύτερης και τρίτης γενιάς.
Οι Βασικοί σκοποί του συλλόγου του οποίου η δραστηριότητα επεκτείνεται σε όλη την Ελληνική επικράτεια αλλά και στο εξωτερικό, είναι:

1) Η μελέτη της ποντιακής ιστορίας και λαογραφίας

2) Η έρευνα του ποντιακού λαϊκού βίου και πολιτισμού και

3) Η διατήρηση και συνέχιση των ποντιακών ηθών και εθίμων,

τραγουδιών και χορών.

Το τραγικό είναι ότι το κλείσιμο του σταθμού λαμβάνει χώρα σε μία περίοδο που υπάρχει μία τάση υποχώρησης της Εθνικής Μνήμης .

Επειδή η πράξη αυτή προσβάλλει και προκαλεί όλους τους Έλληνες του πόντου, όπου κι αν βρίσκονται, καλώ την Ελληνική Πολιτεία να πάρει θέση.

Είναι Εθνική ανάγκη ο Σταθμός Ράδιο Ακρίτες να συνεχίσει να εκπέμπει. Άλλωστε το ζήτημα της Ιστορικής μνήμης της διατήρησης και δικαίωσης της σπάνιας πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων του πόντου είναι θέμα Εθνικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Το ράδιο ΑΚΡΙΤΕΣ ήταν ο σημαντικότερος πρεσβευτής αυτής της προσπάθειας σε καιρούς δύσκολους για τη χώρα μας.

Εκτός και αν ενοχλούσε κάποιους και ήθελαν να κλείσουν αυτή την καθαρή , αγωνιστική φωνή του Ποντιακού Ελληνισμού .

Εμείς δεν θα σταματήσουμε μέχρι να πείσουμε την Ελληνική Πολιτεία για την αναγκαιότητα λειτουργίας του Ρ/Σ ΑΚΡΙΤΕΣ και να ξαναακουστεί η φωνή του.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη