5 Ιουλ 2010

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΟΥ ΣΑΟΣ ΙΙ

Ως επιβάτης του Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΑΟΣ ΙΙ» Ν.Π. 10599 την Κυριακή 4 Ιουλίου 2010 στις 19.00 από ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ για ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα γεγονότα πίσω από την καθυστέρηση της απόπλου διότι στα ΜΜΕ δεν διοχετεύτηκαν πληροφορίες από τους ίδιους τους επιβάτες που ταλαιπωρήθηκαν αδίκως.


Στις 19.00 η επιβίβαση στο πλοίο έγινε κανονικά, παρόλα αυτά το πλοίο δεν ξεκινούσε. Γύρω στις 20.00 το πλήρωμα του ΣΑΟΣ ΙΙ μας ενημέρωσε πως πρέπει να γίνει έλεγχος εισιτήριων λόγω καταγγελίας κάποιου (κάτοικου και γνωστού στο νησί) για υπεράριθμους.


Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι γύρω στους 45 επιβάτες διέθεταν εισιτήρια που ίσχυαν για δρομολόγια επόμενων ημερών. Αυτό όμως δεν έγινε επειδή οι επιβάτες μεμονωμένα αποφάσισαν να ξεγελάσουν το πλοίο και να επιβιβαστούν παρανόμως. Ο ίδιος ο ταξιδιωτικός πράκτορας που κατέφθασε στο πλοίο, ομολόγησε πως έκοβε εισιτήρια εν' αγνοία των πελατών σε μελλοντικές ημερομηνίες αναχώρησης για να τους "εξυπηρετήσει" δήθεν και να φύγουν με το πλοίο της Κυριακής 4 Ιουλίου 2010 στις 19.00 παρόλο που ήταν πλήρης. Οι επιβάτες τελευταία στιγμής δεν είχαν τον χρόνο λόγω βιασύνης να ελέγξουν το εισιτήριο. Κατά την επιβίβαση των επιβατών στο πλοίο ο ελεγκτής, όταν έβλεπε εισιτήρια με μελλοντική ημερομηνία ΔΕΝ επέστρεφε το απόκομμα στον επιβάτη ως όφειλε αλλά κρατούσε ολόκληρο το τρίπτυχο. Μετά από μαρτυρίες προκύπτει πως τα ολόκληρα εισιτήρια με μελλοντικές ημερομηνίες διοχετεύονταν και πάλι προς πώληση μέσω του πρακτορείου. Διάφοροι επιβάτες του πλοίου διέθεταν τέτοια εισιτήρια που είχαν πουληθεί, συλλεχθεί κατά την επιβίβαση σε δρομολόγιο νωρίτερα του τωρινού και επανα-πουληθεί μέσω του πρακτορείου για το συγκεκριμένο δρομολόγιο με το ίδιο σύστημα και για αυτό δεν έγραφαν το επίθετο τους αλλά είχαν κάποιο άλλο άγνωστο προς αυτούς.



Δικαιωματικά λοιπόν οι επιβάτες του ΣΑΟΣ ΙΙ απαίτησαν από τις λιμενικές αρχές να δικαιωθούν για την εξαπάτηση τους και να δοθεί μια λογική λύση. Η περαιτέρω καθυστέρηση στην απόπλου προέκυψε διότι η μόνη λύση που διδόταν ήταν η άδικη αποβίβαση των επιβατών που εξαπατήθηκαν χωρίς:
Να τους εξασφαλίζεται η πλήρης αντικατάσταση των εισιτήριων τους για την επόμενη μέρα χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.
Η επιστροφή χρημάτων διότι τα δρομολόγιά τις καθημερινές είναι εκπτωτικά.
Η δωρεάν διαμονή και διατροφή τους σε ξενοδοχείο.
Η καταβολή των ημερομισθίων που θα έχαναν από την εργασία τους,
Η αποζημίωση τους για την ταλαιπωρία και την ηθική βλάβη των επιβατών που θα αναχωρούσαν με 4ωρη καθυστέρηση και των επιβατών που θα αποβιβάζονταν αδίκως.
Η παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων για την εξαπάτηση.
Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης, η οποία δεν απαντούσε στο τηλέφωνο για τους πολίτες. Τελικά το θέμα διευθετήθηκε όταν επιβαίνοντας γυναικά βουλευτής Έβρου αποφάσισε να παρέμβει και τελικά ενημερωθήκαμε πως η απόπλους θα γίνει κανονικά με όλους τους επιβαίνοντες. Επίσης ενημερωθήκαμε πως η εισαγγελία είναι ενήμερη δυστυχώς μονόπλευρα για το θέμα γιατί εμείς δεν είχαμε την δυνατότητα να την ενημερώσουμε.


Από πληροφορίες ενημερωθήκαμε πως το κόλπο με τα εισιτήρια γίνεται συστηματικά και αναρωτιόμαστε πως γίνεται οι αρχές να μην το γνωρίζουν αλλά και όταν αποκαλύπτεται να εθελοτυφλούν μη εξυπηρετώντας τον πολίτη, αλλά εξυπηρετώντας το σύστημα της διαπλοκής δίνοντας απλά την λύση να αποβιβαστούν οι "παράνομοι" κακοί επιβάτες και ας τα βρουν με την εταιρία.


Το Σάββατο 3 Ιουλίου 2010 και ώρα 15.30 αναχώρησα με το ίδιο πλοίο από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ για ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ με πολύ περισσότερο κόσμο. Ο λόγος που το πλοίο ήταν πλήρης ενώ χωράει περισσότερο κόσμο σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη της εταιρεία ΣΑΟΣ είναι ότι περνάνε από έλεγχο για τα σωστικά μέσα και για αυτό η νόμιμη χωρητικότητα μειώνεται στο διάστημα αυτό.


Παρακαλούμε για την αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και για τις περαιτέρω ενέργειες σας για την αποκάλυψή του παράνομου συστήματος εις βάρος των επιβατών, του τουρισμού αλλά και της οικονομίας του κράτους με διαφυγόντα κέρδη.


Ευχαριστώ.
Κ.ΤΕΡΖ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη