5 Ιουλ 2010

Κινητοποιήσεις στα Γιαννιτσά για τη μετακίνηση της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας


"ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΕΙ" (Είσαι ανίκητος), λέει το έμβλημα της 34ης Μ/Κ ΤΑΞ και είναι σύνθεση μακεδονικής ασπίδας με ξίφος και μακεδονικό δόρυ (σάρισα). Συμβολίζει την επιθετική ορμή και τη σθεναρή άμυνα της μακεδονικής φάλαγγας, χαρακτηριστικά απόλυτα ταυτισμένα στη δομή και τη δράση της Μ/Κ Ταξιαρχίας.
Τελικά όμως, η 34η Ταξιαρχία, φαίνεται ότι νικήθηκε, φεύγει από τα Γιαννιτσά και...

οδεύει προς Άσσηρο.
Όπως γράφει το ΑΠΕ:
Θεσσαλονίκη: Με κινητοποιήσεις απαντά ο δήμος Γιαννιτσών στη μετεγκατάσταση της 34ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τα Γιαννιτσά στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης

Σε δίωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας προχωρούν το πρωί της Τετάρτης ο δήμος Γιαννιτσών, ο Εμπορικός Σύλλογος και φορείς της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τη μετεγκατάσταση της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας από τα Γιαννιτσά στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, από τις 9 το πρωί έως τις 11, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της εθνικής οδού στο 49ο χιλιόμετρο (ανατολική είσοδος της πόλης) με μηχανήματα και απορριμματοφόρα του δήμου, και την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συμβολικός αποκλεισμός του δημαρχείου. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιαννιτσών, Νίκος Παπανικολάου, δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα για την πόλη και ένα οικονομικό πλήγμα της τάξεως περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ. «Εμείς έχουμε ήδη επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και ανάλογα με τις εξελίξεις θα αποφασίσουμε για περαιτέρω, ή μη, κινητοποιήσεις», πρόσθεσε ο δήμαρχος. Σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου, στα Γιαννιτσά διαβιούν περίπου 600 οικογένειες στρατιωτικών, που υπηρετούν στην 34η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, μια μονάδα εκ της οποίας βρίσκεται στον δήμο Σκύδρας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη