26 Νοε 2010

Thessaloniki-dialogos: "Δεν χρωστάμε σε κανέναν, η δύναμή μας είστε εσείς"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τι έγινε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πως ο Καπετανόπουλος επιτέθηκε στο thessaloniki-dialogos. Τι απάντησαν οι συμπλόγκερς.
 
"Είμαστε εδώ! Και θα είμαστε για όσο καιρό ακόμη το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα αντέχει τις ελεύθερες φωνές. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος Σωτήρης Καπετανόπουλος, άνοιξε πυρ εναντίον μας. Κάποια από τα άρθρα του Thessaloniki-dialogos, που αφορούσαν τον ίδιο, δε του άρεσαν. Έδωσε, μάλιστα, στο ακροατήριο την εικόνα ότι γνωρίζει ποιοι είμαστε. Δήλωσε με βεβαιότητα ότι κάποιος δημοσίευε αναρτήσεις μέσα από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Πλανάται πλάνη οικτρά. Θέλετε απάντηση κ. Καπετανόπουλε; Ναι! Ήμασταν μέσα στην αίθουσα. Ήμασταν έξω από το Δημαρχείο. Είμαστε σε κάθε γωνιά της πόλης. Είμαστε χιλιάδες. Όλοι μας, αγανακτισμένοι πολίτες που διψάμε για αλήθεια. Μακριά από κομματικά συμφέροντα και αγκυλώσεις. Οργισμένοι με εκείνους που αποφασίζουν πίσω από την πλάτη μας, χωρίς εμάς. Δεν έχουμε προσωπικές διαφορές μαζί σας. Απλά, δεν χαριζόμαστε σε κανέναν. Κι αν αυτό σας ενοχλεί τότε λυπούμαστε πολύ. Να είστε βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να ενισχύουμε το διάλογο για την πόλη. Το Thessaloniki-dialogos ξεκίνησε να λειτουργεί την ημέρα του δεύτερου γύρου των Δημοτικών Εκλογών από την ομάδα του taxalia. Στη συνέχεια πήραμε τη σκυτάλη εμείς. Taxalia συνεχίζουν μέχρι σήμερα να δυναμώνουν τη φωνή μας.

Αρχικά ο διάλογος περιοριζόταν γύρω από τα αίτια της ήττας του Κώστα Γκιουλέκα. Μετά από απαίτηση των αναγνωστών ο διάλογος στράφηκε σε ζητήματα που αφορούν την πόλη ενώ το blog εμπλουτίστηκε με ειδήσεις για τη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε λίγες ημέρες είχαμε δεκάδες αναρτήσεις, εκατοντάδες σχόλια, χιλιάδες επισκέψεις. Μας είπατε φασίστες! Σας χαμογελάμε αδιάφορα. Έχουμε δουλειά να κάνουμε.

Μοναδικός μας στόχος είναι να τονώσουμε το διάλογο για την πόλη. Να δυναμώσουμε τη φωνή του κάθε πολίτη. Να διαπεράσει η φωνή του λαού τους τοίχους του Δημαρχείου, των Υπουργείων, της Βουλής. Ξέρουμε ότι το σχέδιό μας είναι φιλόδοξο. Αποδείξατε, όμως, ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Έγινε η αρχή. Εάν η άποψή σας είναι διαφορετική από αυτή του συντάκτη μας, εμείς είμαστε εδώ για να δημοσιεύσουμε τη δική σας. Να ξέρετε, όμως, ότι οι ύβρεις και οι μεγαλοστομίες δε μας τρομάζουν. Όχι γιατί είμαστε νταήδες αλλά γιατί διαλέξαμε να υπηρετούμε την αλήθεια δίχως να λογαριάζουμε το τίμημα. Ονειρευτήκαμε μια πόλη που οι πολίτες της θα έχουν δύναμη και θα μπορούν να επηρεάζουν τις αποφάσεις των αρχόντων τους με μοναδικό ζητούμενο το κοινό καλό. «Ας είναι φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει».

Η συντακτική ομάδα του
Thessaloniki-dialogos.blogspot.com"
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη