10 Ιαν 2012

Μωραίνει Κύριος τα κομματόσκυλα του ΛΑ.Ο.Σ.;

Το taxalia είναι ένα συνιστολόγιο, το οποίο διαχειριζόμαστε 6 φίλοι και άλλοι 18 συντάκτες (όλοι με πλήρη δικαιώματα, κωδικούς κλπ). Οι διαχειριστές, γράφουμε πολύ σπάνια. Προσωπικά, έγραψα μόνο δύο άρθρα το τελευταίο τρίμηνο (το "γιατί και πώς φτάσαμε ως εδώ με το χρέος" και το φρέσκο "Κύριε Παπαδήμο συμφωνούμε, μειώστε μου αμέσως το μισθό κατά 50%". Ο ρόλος των διαχειριστών περιορίζεται στη διαχείριση. Κάνουμε ..
τους τροχονόμους δηλαδή. Οργανώνουμε την ομάδα και το σύνολο του δικτύου (κάποιος ασχολείται μόνο με το facebook, άλλος με το twiiter, sync, youtube κλπ,) και δημοσιεύουμε άρθρα που παίρνουμε με e-mail από αναγνώστες και μερικούς τακτικούς συνεργάτες, ενώ οι συντάκτες -άριστοι δημοσιογράφοι ως επί το πλείστον- γράφουν τα περισσότερα θέματα.

Σε αυτό το blog, εγώ προσωπικά ως ένας από τους διαχειριστές, ανέβασα πάνω από 100 άρθρα του blog που εκφράζει το ΛΑ.Ο.Σ. του skeftomasteellhnika κι άλλα τόσα ο Βασίλης, που νομίζω ότι γνωρίζεται και προσωπικά με τον διαχειριστή του skeftomastellhnika.
Ανέβασα επίσης -μόνο εγώ- πάνω από 200 δελτία τύπου, βίντεο και ανακοινώσεις του Κυριάκου Βελόπουλου κι άλλα τόσα του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου, του Άγγελου Κολοκοτρώνη και λοιπών στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ.

Σε κανένα άλλο ανεξάρτητο ΜΜΕ λοιπόν, δεν έχει τόσο προβολή ο ΛΑ.Ο.Σ. Φυσικά, δεν είμαστε οπαδοί του, αλλά δεν επιφυλλάσσουμε καμία διαφορετική μεταχείριση σε κανένα κόμμα, επειδή απλά, δεν είμαστε με κανένα κόμμα. 

Τις τελευταίες μέρες, "έσκασε" το θέμα με τη στρατιωτική θητεία του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Αϊβαλιώτη. 
Με το θέμα ασχολήθηκε η εφημερίδα "Δημοκρατία", η οποία στέλνει δύο άρθρα της καθημερινά, σε όλα τα μεγάλα blogs, μεταξύ αυτών και στο taxalia.
Το μόνο που κάναμε ήταν να δημοσιεύσουμε το άρθρο της εφημερίδας και κάποια παλαιότερα αποσπάσματα από την Ελευθεροτυπία, για την σφαιρική ενημέρωση των αναγνωστών.
Τα σχόλια είναι ανοιχτά και όλοι όσοι σχολίασαν, μεταξύ αυτών και ο skeftomasteellhnika, εγκρίθηκαν κι έτσι είχαν την ευκαιρία να αντικρούσουν τα γραφόμενα στον τύπο.

Τέλος, δημοσιεύσαμε αμέσως, πρώτοι, την ανακοίνωση του ίδιου του κ.Αϊβαλιώτη, με την οποία απαντά στην εφημερίδα "Δημοκρατία".
Πλήρης και αντικειμενική ενημέρωση δηλαδή, αλλά και ανεμπόδιστος διάλογος, για ένα θέμα που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και στο οποίο δεν πήραμε θέση.
Κάποιοι σχολιαστές φαίνεται πως κονιορτοποίησαν τα επιχειρήματα του κ.Α:iβαλιώτη και η αίσθηση σε έναν αντικειμενικό παρατηρητή, που δεν χολοσκάει για το πολιτικό μέλλον του "Α" ή του "Β", είναι ότι ο κ.Αϊβαλιώτης παρανόμησε. Αυτό δεν το είπαμε εμείς, αλλά  οι εφημερίδες και οι σχoλιαστές.
Οι οπαδοί του ΛΑ.Ο.Σ. -που δεν τους εμποδίσαμε να πουν τα επιχειρήματά τους- στην αρχή προσπάθησαν να αλλάξουν θέμα, μιλώντας για τη στρατιωτική θητεία Σαμαρά, με όχι ψύχραιμους χαρακτηρισμούς περί "τρελαντώνη" και λοιπά, που δείχνουν αδυναμία επιχειρηματολογίας.
Στο τέλος -και χωρίς επαναλαμβάνω να πάρουμε θέση ως blog- ο φανατικότερος υποστηρικτής-σχολιαστής του ΛΑ.Ο.Σ. ονόματι "spyros" στην ανάρτηση που προβάλλουμε την απάντηση του κ.Αϊβαλιώτη (!!!), εδώ δηλαδή http://taxalia.blogspot.com/2012/01/blog-post_3026.html, άρχισε να βρίζει, να επιτίθεται σε συν-σχολιαστές του κ.ο.κ.

Στη συνέχεια, επανέρχεται σε άσχετα άρθρα (!), έγκαβλος, με τη γνωστή φόρα των φανατικών, τυφλωμένων από κομματικό πάθος και σχολιάζει, σε άρθρο του εξαιρετικού συνεργάτη μας, κορυφαίου νομικού των Αθηνών, Σωτηρίου Καλαμίτση (που δεν είναι ΝΔ ο άνθρωπος):

σε μπλογκ νουδουληδων εκφερεις γνωμη pan αλλα οση αβαντα να κανουν στον τρελαντωνη και στους παλαβιαρηδες που τον στηριζουν,τη νουδουλα αυτοδυναμη κυβερνηση,δεν προκειται να δουν


Κι όλα αυτά, σε ένα blog, που δεν σχολίασε τίποτε -ως blog, άλλο οι σχολιαστές του- και τήρησε κάθε κανόνα δεοντολογίας και συνεχίζει να δημοσιεύει κάθε ανακοίνωση και δελτίο τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. 
Οι ύβρεις του συγκεκριμένου έγκαβλου συνεχίστηκαν και σε άλλες αναρτήσεις και κάποιοι διαχειριστές δυστυχώς τις ενέκριναν.
Προφανώς, οι οπαδοί του ΛΑ.Ο.Σ. αντιλαμβάνονται την ενημέρωση, ως απαγόρευση κάθε δημοσίευσης που δεν τους είναι αρεστή. Κάπως λέγεται αυτό νομίζω....

Εν πάσει περιπτώσει, πλατίασα και σας κούρασα, όχι για να αναφερθώ στον συγκεκριμένο (που δεν θα του επιτρέψουμε φυσικά να ξανασχολιάσει), που δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά τον κανόνα, σε μια χώρα που κατοικείται από τυφλωμένους από τον κομματισμό "οπαδούς", αλλά για να καταλήξω στο δυσοίωνο πανθομολογούμενο συμπέρασμα:

δεν υπάρχει διάλογος, δεν υπάρχει δημοκρατία, δεν υπάρχει ελπίς....
Και φυσικά για να υπενθυμίσω, ότι δημοκρατία δεν είναι να συμφωνεί ντε και καλά ο συνομιλητής μου, μαζί μου.
Και το κυριότερο: να ξαναπώ, αυτό που έχει γραφεί πολλές φορές στο taxalia, ότι κανείς, με κανέναν τρόπο, δεν μπορεί να μας επιβάλλει να μη γράψουμε για ένα θέμα. Όσο κι αν ενοχλεί κάποιους, αν θέλουμε να το γράψουμε, θα το γράψουμε. Επειδή δίνουμε την ευκαιρία της απάντησης. Όποιος έχει επιχειρήματα να αντικρούσει ένα άρθρο, ή να διαψεύσει μια είδηση .....η πόρτα είναι ανοιχτή.
"Ταμπελάκια" και ύβρεις, δεν μας πτοούν, ούτε μας δυναμώνουν (όπως λέγεται συνήθως). Απλά μας είναι αδιάφορα.

Σ.Γ./taxalia
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη