15 Μαΐ 2012

"Oχι μνημόσυνο, συναυλία για τον Δημήτρη Μητροπάνο"

Toυ Λάζαρου Ζαχαριάδη  
Δημοτικού Συμβούλου και προεδρου ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης

Στις αρχές Απριλίου ο Δημήτρης Μητροπάνος αποδέχτηκε να πραγματοποιήσει μετά από πρόταση που του υπέβαλα, συναυλία στην Θεσσαλονίκη για τα μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την τρίτη ηλικία της ...
πόλης μας για την κοινωνία της, για μικρούς και μεγάλους που τόσο πολύ τον έχουν τραγουδήσει.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος δεν είχε ανάγκη προβολής. Εμείς είχαμε ανάγκη της δικής του ακτινοβολίας. Έτσι είχε αποδεχτεί την πρόταση γιατί πίστεψε στον σκοπό αυτής της εκδήλωσης που είναι:

1) Η οικονομική στήριξη του ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης με τα όσα έσοδα προκύψουν.
2) Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης της πόλης, για τα προβλήματα που η οικονομική κρίση δημιουργεί στην ευαίσθητη αυτή ομάδα της κοινωνίας μας.
3) Στην προσπάθεια που θα γίνει με αφορμή την εκδήλωση, να μαζέψουμε προσφορές σε διάφορα είδη που θα ανακοινωθούν στην πορεία και τα οποία θα διατεθούν σε πρόσωπα ή φορείς που τα έχουν ανάγκη και
4) Να προσφέρει διασκέδαση μέσα σ’ αυτή την γκρίζα οικονομική περίοδο και στα λαϊκά στρώματα που μόνο μέσα από μια τέτοια εκδήλωση, με πάρα πολύ χαμηλό εισιτήριο, θα μπορούσαν να τον απολαύσουν.

Δυστυχώς, ο Δημήτρης Μητροπάνος ξαφνικά έφυγε από κοντά μας. Ένας μεγάλος γνήσιος λαϊκός ερμηνευτής μας άφησε.
Όμως ήταν και άνθρωπος όπως λέμε εδώ στην πόλη μας, και μπεσαλής. Ο λόγος του ήταν συμβόλαιο.

Έτσι την δέσμευσή του ανέλαβε να την υλοποιήσει η σύζυγός του με τραγουδιστές που συνεργάστηκαν μαζί του και φίλους του. Με τιμά ιδιαίτερα και την ευχαριστώ γι’ αυτό, το γεγονός ότι η σύζυγός του κα Βένια Μητροπάνου μέσα στην θλίψη και στον πόνο της μου επέτρεψε να προβώ στην σημερινή ανακοίνωση την στιγμή που απαγόρευσε σε κάθε άλλο την οποιαδήποτε χρήση του ονόματος του συζύγου της.
Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στην πόλη μας όπου θα ανακοινωθούν και οι καλλιτέχνες οι οποίοι θα συμμετέχουν φιλικά και θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την συναυλία. Σημειώνω τον μεγάλο αριθμό των καλλιτεχνών που ήδη δήλωσαν ότι θα ήθελαν να συμμετέχουν.

Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη λοιπόν ….. τον Σεπτέμβριο με την βεβαιότητα ότι όλοι θα στηρίξετε για την επίτευξη των στόχων της συναυλίας.

Τέλος θα ήθελα να τονίσω και να διευκρινίσω ότι η συναυλία δεν είναι μνημόσυνο για τον Δημήτρη Μητροπάνο. Δεν θα το ήθελε ούτε ο ίδιος δεν το θέλει ούτε η οικογένειά του. Είναι υλοποίηση μιας υπόσχεσης – δέσμευσης που είχε αναλάβει πριν τον θάνατό του.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη