5 Μαρ 2013

Φαήλος νούμερο 2

του Σωτήριου Καλαμίτση
[παρά τη σοφή συμβουλή εκλεκτού αναγνώστου και σχολιαστού να μην τιμήσω με απάντηση τον πασίγνωστο Φαήλο]
Ο πασίγνωστος Φαήλος Κρανιδιώτης μού έκανε την υπέρτατη «τιμή» να απαντήσει την 04.03.2013 δια του ιστολογίου τούτου σε αναρτηθέν την 28.02.2013 αρθρίδιό μου..
σχετικό με το απαντητικό του - σε κάποιον ρασκόλνικοφ - twitter. (http://taxalia.blogspot.com/2013/03/blog-post_4.html)
Στο αρθρίδιό μου εντόπισε ο πασίγνωστος Φαήλος «διάφορες εξυπνάδες, ύβρεις και την τάχα μου απειλή προς [αυτόν] "Ίσως να πήγαινα στο γραφείο τού πολιτευτή Φαήλου και να του έριχνα μερικές Χριστοπαναγίες. Ίσως και καμμιά σφαηλιάρα"».

Επίσης, σημειώνει πως όσα έγραψα τα έγραψα επειδή είμαι «ενοχλημένος γιατί εξακολουθ[εί] να εί[ν]αι στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά παρά τις αλλαγές πολιτικής αλλά, όπως παρακάτω αναφέρει και για την χλευαστική απάντηση [τ]ου σ' ένα διαδικτυακό καλικάντζαρο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία, ο οποίος εξομοιώνοντας την βία στις Σκουριές με τον ΕΟΠΥΥ, κλαιγόταν για τον τάχα άρρωστο "γέρο" του, του οποίου μάλιστα [τ]ου υποσχόταν να [τ]ου φέρει το πτώμα του, όταν πεθάνει!»

Αν επρόκειτο για «αλλαγές πολιτικής», προφανώς διορθωτικές, δεν θα ήταν και τόσο έκδηλη η «ενόχληση» τόσον εμού όσο και πλείστων όσων πολιτών που είχαν πιστέψει στον Α. Σαμαρά. Η στροφή, όμως, 180ο και η ενσυνείδητη παραπλάνηση του εκλογικού σώματος με τα 18 σημεία διαπραγματεύσεων προεκλογικώς και «στα τέσσερα» μετεκλογικώς, οι συνεχείς υποχωρήσεις «στα μνημονιακά συνεταιράκια» για να μην πέσει η κυβέρνηση [ιθαγένεια, μία Εξεταστική για το Μνημόνιο, τέσσερις κάλπες για τη λίστα Lagarde κ.λπ.] και η ακραιφνής μνημονιακή πολιτική στα χνάρια του ΓΑΠ, του Λουκά και του Βαγγέλη, δεν ονομάζονται «αλλαγές πολιτικής», αλλά μεγαλοπρεπής κωλοτούμπα. Ουδείς, βεβαίως, απαίτησε, αλλ’ ούτε και θα μπορούσε να απαιτήσει, από τον πασίγνωστο Φαήλο να πάψει να είναι φίλος του Σαμαρά. Ούτε και να πάψει να είναι στο πλευρό του. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι υποχρεούμεθα να επαινούμε τη στάση των πολιτικών που άλλα λέγουν και άλλα πράττουν και να χειροκροτούμε αυτούς που στέκονται στο πλευρό τους, ιδίως όταν αυτοί διαπράττουν το «λάθος», το οποίο οι ίδιοι κατήγγελλαν μέχρι πριν δύο χρόνια ως καταστροφικό για την πατρίδα, εν γνώσει του ότι διαπράττουν λάθος και δη εγκληματικό.

Ακολούθως σημειώνει ο πασίγνωστος Φαήλος ότι «ο Έλληνας δεν κάνει πλάκα με τον θάνατο των γονιών του, ούτε χάριν αντιπολιτευτικού επιχειρήματος». Υπονοεί ότι ο Ρασκόλνικοφ δεν είναι Έλληνας;
Ασφαλώς και ο Έλληνας δεν κάνει πλάκα με τον θάνατο των γονιών του. Τί είναι, όμως, όλοι αυτοί που σπάνε πλάκα με τον θάνατο των γονιών μας, την υγεία τους και τις ταλαιπωρίες τους με τα ασφαλιστικά μας Ταμεία κυβερνώντας μας από 04.10.2009 και μετά, του Σαμαρά συμπεριλαμβανομένου;

Το «προφίλ» του «συριζαίου ψεύτη» μού είναι παντελώς αδιάφορο. Ούτε και αν ησχολήθη ποτέ με βυζιά, γκλαμουράτη ζωή κ.λπ. Ίσως και να είναι «γελοίος συριζαίος προβοκάτορας, που παρίστανε τον αναξιοπαθούντα», όπως τον περιγράφει ο πασίγνωστος Φαήλος. Η ιδιότης «συριζαίος», όμως, δεν είναι εξ ορισμού συνώνυμη του «γελοίου». Αυτός έγραψε σε μια φράση εκείνο που βιώνει σήμερα η τρίτη ηλικία, η οποία στερείται ευπρεπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και αξιοπρεπών συντάξεων, μέχρι σημείου αδυναμίας δωρεάν επίσκεψης ιατρού με το σύστημα που εμπνεύσθηκε ο Λοβέρδος και συνεχίζει ο Λυκουρέντζος. Του άξιζε, λοιπόν, του συριζαίου να κάνει μαύρο χιούμορ ο πασίγνωστος Φαήλος με το χαρτόκουτο και τη σορό τού πατέρα τού «γελοίου συριζαίου» αντί να τον «ξεσκεπάσει», όπως μας πληροφορεί τώρα ότι τον ξεσκέπασε το dexiextrem;

Το dexiextrem, λοιπόν, ξεσκέπασε τον γελοίο συριζαίο των βορείων προαστείων, εξ ου και έπρεπε όλοι εμείς που διαβάσαμε το twitter του πασίγνωστου Φαήλου να θαυμάσουμε το μέγεθος της ατάκας του και να ευφρανθούμε που έβαλε στη θέση του έναν γελοίο συριζαίο καθώς του έπρεπε. Και τούτο, διότι αυτό που έγραψε ο συριζαίος είναι γελοίο, επειδή το έγραψε ένας συριζαίος, ενώ όσα λένε και γράφουν οι υπουργοί και τα στελέχια της τριτοκομματικής είναι σοβαρά. Δεν μπορεί, δηλαδή, να μιλάει διεκτραγωδώντας την κατάσταση της τρίτης ηλικίας ένας κουκουές, ένας συριζαίος, ένας που ψηφίζει ΑΝ.ΕΛ., ένας χρυσαυγίτης κ.ο.κ., διότι όλοι αυτοί είναι γελοίοι. Μόνο ένας νεοδημοκράτης ή πασόκος ή δημαρίτης θα ήταν σοβαρός, αν έγραφε κάτι τέτοιο, αλλά επειδή δεν το γράφει, διότι δεν πρέπει να θίξει το κόμμα του και τη συγκυβέρνηση, εξακολουθεί να είναι σοβαρός, ενώ όλοι οι άλλοι είναι γελοίοι.

Μιλάει για θράσος ο πασίγνωστος Φαήλος, του οποίου όλα τα κείμενα τα απευθυνόμενα σε ιδεολογικούς αντιπάλους του ή απλώς αντιφρονούντες αρθρογράφους είναι κάτι περισσότερο από θρασύτατα. Το χειρότερο όλων, όμως, είναι ότι ο πασίγνωστος Φαήλος εξακολουθεί να επαίρεται για την απάντησή του με το «πτώμα» και μάλιστα «διπλωμένο» για να χωράει στο χαρτόκουτό του. Εγώ προσωπικώς δεν θα τολμούσα να γράψω κάτι τέτοιο ούτε στον Νάσο Θεοδωρίδη.

Εν κατακλείδι πασίγνωστε Φαήλε, αν δεν διαθέτεις πολιτικό γραφείο, αλλά μόνον δικηγορικό, δεν θα διστάσω να έλθω στο δικηγορικό σου γραφείο χωρίς να έχω ανάγκη του οβολού σου για ταξί, όταν και αν ταλαιπωρηθεί ακόμη περισσότερο η μάνα μου με τον ΕΟΠΠΥ σου και το υπερμέγεθες γραφειοκρατικό υδροκέφαλο που λέγεται ελληνικό κράτος και για το οποίο δεν ευθύνονται μόνον οι πασόκοι βουλευτές, πολιτευτές και παρατρεχάμενοι, αφού δεν είναι μόνον αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία 40 χρόνια. Αν δεν έχω χρήματα, θα έλθω με τα πόδια από όπου και αν ευρίσκομαι [ζητώ συγγνώμη από τους ταξιτζήδες που θα χάσουν μία κούρσα εν μέσω Μνημονίου δαπάναις του ελεήμονος πασίγνωστου Φαήλου], αφού εσύ απεφάσισες να φέρεις στους ώμους σου την ορθότητα της «αλλαγής πολιτικής» και στην Υγεία, και τότε θα δούμε ποιος γράφει με τις παντούφλες πίσω από πληκτρολόγιο και ποιος θα κάνει «στρατιωτικό περίπατο». Αλήθεια, αυτόν τον «στρατιωτικό περίπατο» τον έχω ξανακούσει. Πρόκειται για φοβερό επιχείρημα, το οποίο κάνει τους απέναντι να σιγούν, επειδή την αλήθεια και τον ορθό λόγο κατέχει κατ’ αποκλειστικότητα ο πασίγνωστος Φαήλος; Ή απλώς αποτελεί κατάλοιπο στρατιωτικής εκπαίδευσης τύπου «εκεί που αρχίζει ο στρατός τελειώνει η λογική»; [Άλλαις λέξεσι, «όπου δεν πίπτει ο λόγος του πασίγνωστου Φαήλου, πίπτει η ράβδος αυτού»].

Αυγά δεν έκανα, δεν κάνω και ούτε πρόκειται να κάνω όπως κάνουν οι φίλοι σου τύπου Σαμαρά.
Ούτε και τα ρουφάω φυσικά!

Τέλος, εμείς στην Α΄ Πειραιώς δεν μιλάμε για παντόφλες, πληκτρολόγια και στρατιωτικούς περιπάτους. Λέμε απλά: «Φαήλο, πήγαινε να δεις αν κουνιούνται οι βάρκες».

κάποιος Σωτήριος Καλαμίτσης

Υ.Γ. Για τις «Χρ…γίες» ορθώς με έψεξε ευπρεπής σχολιαστής, εξ ου και είχα σπεύσει ακαριαίως να ζητήσω συγγνώμη για το ατόπημά μου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη