5 Μαρ 2013

Δεν τέθηκε θέμα απολύσεων στο Δημόσιο στη συνάντηση Μανιτάκη-τρόικας

Παραμένει ο εφιάλτης των απολύσεων στο Δημόσιο, αλλά σε μελλοντικό χρόνο, καθώς στη σημερινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους επικεφαλής της τρόικας δεν τέθηκε επιτακτικά το θέμα των απομακρύνσεων...
δημοσίων υπαλλήλων, παρά μόνον ως αναφορά στο πλαίσιο των «μνημονιακών δεσμεύσεων» (αναφέρεται πως μέρος όσων τεθούν σε διαθεσιμότητα πρέπει να αποχωρήσουν).

Στη συνάντηση που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, οι ελεγκτές, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, επέλεξαν να μην μπουν σε λεπτομέρειες για το ποιοι υπάλληλοι και από πού θα απομακρυνθούν, περιοριζόμενοι μόνον στα προαπαιτούμενα της δόσης του Μαρτίου που αφορούν τους 2.500 σε διαθεσιμότητα από το 2012 και την ολοκλήρωση των νέων οργανογραμμάτων των υπουργείων – στόχος όπως επισημαίνεται ήταν να καλυφθούν οι δεσμεύσεις μπροστά και στη συνεδρίαση του Euroworking group. Ωστόσο, από το υπουργείο δίνουν την αίσθηση ότι η τρόικα επιφυλάσσεται να θέσει το ζήτημα των απολύσεων σε επικείμενη συνάντηση ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας

Η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, Ματίας Μορς από την Ευρωπαϊκή Ενωση, Κλάους Μαζούχ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Μαρκ Φλάναγκαν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διεξήχθη «σε θετικό κλίμα».

Όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο συνεργάτες του κ. Μανιτάκη, «έγινε μία παραγωγική συζήτηση», με βάση το κείμενο του μεσοπρόθεσμου, όπου διαπιστώθηκε ότι η πορεία της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο προχωρά καλά, ενώ επισημάνθηκε πως «οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έθεσαν, τώρα, ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο».

πηγη  tanea.gr
ugly loser
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη