5 Μαρ 2013

Ένας ο Βενιζέλος (ο Ελευθέριος) κι ένας ο Μπουτάρης...

Φαίνεται πως ο Γιάννης Μπουτάρης, Πρωθυπουργός Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μάλλον έχει ζηλέψει την δόξα του Ελευθέριου Βενιζέλου και νομίζει πως διοικεί το ανεξάρτητο κρατίδιο του Θεσσαλονησίου. 

Έτσι εκπροσωπώντας αποκλειστικά και μόνο μια πολύ συγκεκριμένη ομάδα ατόμων αποφασίζει και διατάζει. Έτσι εν μία νυκτί αποφάσισε πριν ένα χρόνο και κάτι να πεζοδρομήσει την Αγίας Σοφίας. Επιχείρημα; "Όλες οι Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν μια πεζοδρομημένη κεντρική πλατεία". Ερώτημα: η Αριστοτέλους τι είναι αν όχι μια μεγάλη, πεζοδρομημένη, κεντρική πλατεία; Επιπλέον συγκρίνει αυτά: 















Με αυτό:














Περιοχή Παπάφη 3/3/2012
Ακόμα ενώ οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια της πόλης είναι σε άθλια κατάστασης όπως έχουν αναδείξει πολλές φορές TaXalia ο Γιάννης Μπουτάρης δεν πολυσκοτίζεται! Κάνει συντήρηση στα συντριβάνια και αποφασίζει την δημιουργία νέων, ενώ δεν έχουμε καλά καλά δρόμους! Μόνο για τις γειτονιές των αντιδημάρχων υπάρχει πρόνοια και μάλιστα μόνο από την πλευρά που κατοικούν!







Επιπλέον τον κύριο Μπουτάρη δεν τον ενδιαφέρει το γεγονός πως οι κοινοί θνητοί πρέπει να περιμένουν με τις ώρες σε μία στάση για να μπουν σε ένα ασφυκτικά γεμάτο λεωφορείο για να πάνε στην δουλειά τους και χρειάζονται από 20 λεπτά έως όσο γουστάρει η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον Δήμαρχό μας. Φυσικά και δεν τον έχει δει ποτέ να κανείς να ανεβαίνει εδώ:













Και για τον λόγο αυτό δεν βιάζεται να τελειώσει το ΜΕΤΡΟ.
Ο Γιάννης Μπουτάρης έχει μετατρέψει μείζονα προβλήματα της πόλης σε υποθέσεις προσωπικού γοήτρου, με αποτέλεσμα αν δεν γίνει το δικό του να προσπαθεί να δυναμιτίσει με κάθε τρόπο ό,τι πάει να γίνει. Η συμπεριφορά αυτή έχει κουράσει και απογοητεύσει ακόμα και τους ανθρώπους που τον στήριξαν.

Κύριε Δήμαρχε: 
Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.
Αγάθων ( 450-400 π.Χ. , Αρχαίος τραγικός)

Έλενα Ν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη