6 Μαρ 2013

Τα άστρα εξηγούν τη φυλάκιση Παπαγεωργόπουλου !

Η ζωή του μοιάζει με παραμύθι από την ανάποδη. Λαμπρός επιστήμων (οδοντίατρος) αλλά και «κατοστάρης» που έφερε μετάλλια στη χώρα μας, τιμήθηκε επανειλημμένα με την ψήφο του κόσμου, έγινε..
βουλευτής και για πολλά χρόνια Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, για να καταλήξει πρόσφατα πίσω από τα σίδερα της φυλακής, καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη, παρακαλώ...

Μια πολύ βαριά ποινή για ένα οικονομικό έγκλημα, που σίγουρα δημιούργησε αίσθηση όσο και σκέψεις ότι πρόκειται περισσότερο για ένα είδος παραδειγματισμού, παρά για μια αντιπροσωπευτική ποινή.
Ο ίδιος διατείνεται πως δεν έχει εμπλοκή στην μεγάλη υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ίσα-ίσα ήταν εκείνος που την αποκάλυψε, ας δούμε όμως τι λένε τα άστρα για την υπόθεση του.
Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου (σύμφωνα με όλες τις ξενόγλωσσες Wikipedia γεννήθηκε στις 27/6/1947) και με μια πρώτη ματιά στον γενέθλιο χάρτη του, παρότι δεν έχουμε ώρα γέννησης και η Σελήνη του μπορεί να είναι είτε στο Ζυγό, είτε στο Σκορπιό, είναι ορατές οι περισσότερες ιδιότητες με τις οποίες τον γνωρίσαμε.
papageorgopoulos
Τα τετράγωνα του Ήλιου του με τον Ποσειδώνα και την Έριδα, παραπέμπουν απ' ευθείας στην ιατρική ιδιότητα του, ενώ οι όψεις της Δήμητρας στον Κριό με τον Ήλιο (κρυφό τετράγωνο), τον Ερμή και τη Σελήνη (τ-τετράγωνο) αλλά και το Δία (κρυφή αντίθεση) συνδέονται με την πολιτική ιδιότητα και την δημοφιλία του.
Εκείνη η ιδιότητα που δεν φαίνεται άμεσα από όψεις είναι η αθλητική, γι' αυτό δεν αποκλείεται ο Άρης (στον Ταύρο) να βρίσκεται σε δεσπόζουσα (γωνιακή) θέση στο ωροσκόπιο του.
Κάποιες περισσότερο φήμες παρά πληροφορίες (από τους «Φίλους Αστρολογίας Θεσσαλονίκης»), τον θέλουν να έχει τον Ωροσκόπο του στο Σκορπιό κι αν είναι έτσι, ο Άρης του «πέφτει» πράγματι σε γωνιακό οίκο (τον 7ο), θα μπορούσε όμως άνετα να βρίσκεται και σε κάποιον από τους άλλους τρεις (στον 4ο ή κατά προτίμηση στον 10ο ή τον 1ο).
Όσον αφορά στην υπόθεση του, το δίπολο Ήλιου-Ποσειδώνα είναι κι εκείνο που θέτει ένα ουσιώδες ζήτημα αξιοπιστίας, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει αν έχουμε να κάνουμε με θύτη ή θύμα. Αυτό εξαρτάται άμεσα από τα «ποσοστά» συμμετοχής του Δία και του Κρόνου στον γενέθλιο χάρτη του και κυρίως από το ποιός από τους δύο τυχαίνει να είναι σε γωνιακό οίκο. Αν δηλαδή είναι ο Δίας, τότε με δεδομένη τη θέση του στο Σκορπιό η οποία είναι από τις κυριότερες ενδείξεις του «μαύρου χρήματος», η πλανητική ετυμηγορία είναι «ένοχος». Αν πάλι έχει γωνιακό τον Κρόνο, τότε σίγουρα έχει γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα κρίματα κάποιων άλλων.
Ουσιαστικά, η όψη Ήλιου-Ποσειδώνα τον εμπλέκει σε ένα ζήτημα απάτης, με τους έτερους δύο πλανήτες που άπτονται των ηθικών ζητημάτων να είναι το «βαρόμετρο» της υπόθεσης, ορίζοντας το κατά πόσο χρησιμοποίησε ή χρησιμοποιήθηκε από το παρασκήνιο, χωρίς να αποκλείεται το να έχουν συμβεί και τα δύο.
Όσο όμως δεν έχουμε την ώρα γέννησης του κ Παπαγεωργόπουλου, το αίνιγμα θα παραμένει και καλούμαστε να εξάγουμε συμπεράσματα από τα «συμφραζόμενα».
Εκείνος πάντως, που «έριξε τον κύβο» μιας μεγάλης ανατροπής, φαίνεται πως είναι ο Ουρανός, ο οποίος από διέλευση ενεργοποίησε το γενέθλιο τετράγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα, ενώ παράλληλα στο αστρικό Ηλιακό τόξο «κλείδωσε» ένα ακόμη τετράγωνο με τον γενέθλιο Χείρωνα. Ο τελευταίος μάλιστα, έχοντας μια γενική σχέση με τις οικογενειακές υποθέσεις και τα «ξεσπιτώματα» δεν είναι άμοιρος ευθυνών για τα... πάθη του πρώην Δημάρχου, που από τα σαλόνια βρέθηκε εν μια νυκτί συνωστισμένος με μια ντουζίνα έγχρωμων συγκρατούμενων.
Το θετικό σε αυτήν την περίπτωση για τον κ Παπαγεωργόπουλο έγκειται στην ίδια τη φύση του Ουρανού. Γιατί ο πλανήτης, όσο εύκολα σε ρίχνει από τα ψηλά στα χαμηλά, άλλο τόσο γρήγορα και ξαφνικά μπορεί να σε σηκώσει, αλλάζοντας για μια ακόμη φορά τα δεδομένα. Η «δουλειά» του είναι να προξενεί αλλεπάλληλα σοκ, αυτά που όλοι μας ορίζουμε ως «σκοτσέζικο ντους» και από αυτήν την άποψη δεν αποκλείεται να έχουμε σύντομα νέα και ανατρεπτικά δεδομένα στην υπόθεση του πάλαι ποτέ «φτερωτού γιατρού», που πλέον ψάχνει τρόπο να «φτερουγίσει» από τη φυλακή.
Και προς αυτήν την κατεύθυνση, η επερχόμενη διέλευση του Δία από τον Ήλιο του το καλοκαίρι, είναι ότι πολυτιμότερο θα μπορούσε να έχει ο ίδιος ως αστρολογική βοήθεια, αφού η όψη υπάρχει στον ετήσιο χάρτη του (στην Ηλιακή επιστροφή, δηλαδή), απλώνοντας τη θετική επιρροή της μέχρι τον Ιούνιο του 2014.
Μπορεί δηλαδή τα «άστρα» να... κωλύονται να δώσουν σαφή απάντηση για την ενοχή του, με βάση το μέλλον όμως δείχνει να δικαιώνεται η αθωότητα του.
Ακόμη, στον ετήσιο χάρτη του κ Παπαγεωργόπουλου υπάρχουν έντονες ενδείξεις που «μιλούν» για ένα «στημένο» κτύπημα και μια παρασκηνιακή «φούσκα», ένα γεγονός δηλαδή που παίρνει μεγάλες διαστάσεις, χωρίς τελικά να μένει σε αυτές. Αναφέρομαι στο τ-τετράγωνο ανάμεσα στον αστρικό Άρη στην Παρθένο, τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες και το δίδυμο Δήμητρας-Δία στους Διδύμους.
Η τελευταία όψη, υπάρχει και στον γενέθλιο χάρτη του κ Παπαγεωργόπουλου, αυξάνοντας κατακόρυφα τις πιθανότητες ενός νομικού come back που θα τον οδηγήσει πίσω στην ελευθερία.
Είτε αυτό συμβεί λίγο πριν τα γενέθλια του, είτε μετά, το βέβαιο είναι ότι το σύμπαν τον θέλει... πίσω στην κοινωνία!



Σε αυτή την φάση ο Παπαγεωργόπουλος ασφαλως και θα πέρναγε δύσκολα , αφου αφενος το διελαύνων τετράγωνο Ουρανού και Πλουτωνα σχημάτιζε με το γενέθλιο τετράγωνο Ηλιου και Ποσειδώνα ένα μεγάλο σταυρό, αλλά και αφετέρου το διελαύνων μεσοδιαστημα Ποσειδώνα/Πλούτωνα έκανε αντίθεση με την γενέθλια συζυγία Κρόνου και Πλουτωνα και ενεργοποιούσε με όψη 135ο την γενέθλια όψη μεσοδιάστημα Ηλιου/Αρη συζυγία Αφροδίτη και με όψη 135ο επισης το γενέθλιο μεσοδιάστημα Κρονου/Ποσειδωνα. Δεν θα παρασυρθώ στο να πώ αν το έκανε ή δεν το έκανε η και αν το έκανε γιατί το έκανε, γιατί αυτό δεν είναι το ζητουμενο. Οι σχηματισμοι αυτοι περιγράφουν ένα μεγάλο παγκοσμιοποιημένο παιχνίδι φυλετικής, πολιτικής και θρησκευτικής/φιλοσοφικής εξουσίας για την κυριαρχία και στην Μακεδονία και στο οποίο παιχνίδι ο συγκεκριμενος πολιτικός - όπως και άλλοι πολιτικοι της Μακεδονίας - είναι αναμεμειγμένοι στην μια ή στην άλλη παράταξη. Και μάλιστα και όσον αφορά στον συγκεκριμένο, χωρίς να είναι σε θέση να εκτιμήσει – ως αστρολογικο προφίλ - το βάθος των πραγμάτων στα οποια ανακατεύτηκε. Συγκεκριμένα μονο η αντίθεση του μεσοδιαστήματος Ποσειδώνα/Πλουτωνα με τον Κρόνο του Παπ διαβάζει “ H αδυναμία του να διαχειριστει καταστάσεις που αφορουν σε πολύ μεγάλα θέματα/εργα που στηρίζονται σε σαθρές βάσεις, εξ αιτίας μυστικών εξαπατήσεων και περιπτώσεων απάτης, μπορεί να τον οδηγήσουν σε περιορισμους εξ αιτίας της καταπιεσης που οι άλλοι θα του ασκήσουν, ακριβές τιμωρίες, αλλά και περιορισμους της ελευθερίας του (φυλάκιση) εξ αιτίας της ( η και με σκοπό την) σταδιακής απώλειας της δύναμης του” . Ειπατε τίποτα;
Θα συμφωνήσω (αστρολογικά) επισης με την εκτιμηση σας ότι η πρωτόδικη απόφαση θα ανατραπεί, αλλά αυτό θα γίνει πολύ αργότερα και στα πλαίσια μιάς γενικότερης διευθέτησης των θεμάτων ανάμεσα στις φράξιες εκείνες που αναμείχθηκαν στο θέμα της Μακεδονίας, στα πλαίσια μεγά-κυκλων που επαναλαμβάνονται και οριοθετουνται από τους σχηματισμους που οι πολιτισμικοι και οι κοινωνικο-οικονομικοι πλανήτες διαμορφωνουν διαχρονικά μεταξυ τους.
Θα ήθελα λοπον να βάλω στο τραπεζι για συζήτηση ένα θέμα. Δεν σας κάνει εντυπωση ότι μια σειρά άπο Ελληνες πολιτικους της Βόρειας Ελλάδας – ξεκινώντας από τον ΚΚ και προχωρώντας στον Παπ και στον Ψωμιάδη και γιατί όχι στον Τζοχαντζο (ασχετα αν η ανάμειξη του σε σκάνδαλα είναι πρόδηλη) - συστηματικά απαξιώνονται και αντίθετα κάποιοι άλλοι με εξ ίσου προδηλη ανάμειξη τους σε δράσεις με σαφή αντεθνικο προσανατολισμό, αλλά και σκάνδαλα, παραμένουν στο απυρόβλητο;
Προσωπικα δεν έχω τιποτα με άλλους Λαούς και όπως έχω κατ’επανάληψη αναφέρει εδώ έχω και πολλούς φίλους αλλοεθνείς και αλλόθρησκους. Αυτό είναι ένα πράγμα αλλά κάτι το τελειως διαφορετικό είναι να θέλουν να απαλωτριώσουν την πατρίδα σου για να εξυπηρετηθουν γεωστρατηγικές και άλλες σκοπιμοτητες και να μην διστάζουν να μετέλθουν κάθε μέσο για να το πετύχουν. Ολοι αυτοι θα πρεπει να καταλάβουν ότι είναι φιλοξενουμενοι στην Ελλάδα και θα πρεπει να ζήσουν με τους κανονες που οι Ελληνες έχουν αποφασίσει για την χώρα τους
Είναι γεγονός επίσης ότι στα πλαίσια της Οθομανικής Αυτοκρατορίας η Θεσ/νικη ήταν μια πολύ-πολιτισμική πολη. Ετσι κατά την πρώτη συστηματική απογραφή του πληθυσμού της Θεσσαλονίκης που έγινε από τις ελληνικές αρχές στις 28 Απριλίου 1913, η πόλη αριθμούσε 158,000 κατοίκους. Η εβραϊκη κοινότητα αριθμούσε το 39% των κατοικων, η Μουσουλμανική – και όχι Τουρκική μια και μιλάμε για εξισλαμισθέντες Ελληνες, Εβραίους και Πομάκους - Κοινοτητα το 29% των κατοικων, η Ελληνική κοινότητα το 25% των κατοικων και το υπόλοιπο 7% άλλες εθνοτητες όπως Βουλγαροι, Αρμένιοι κλπ. Σε επιπεδο όμως Μακεδονίας και σε ένα πληθυσμο 570,000 κατοίκων οι Ελληνες είχαν το 40% του πληθυσμού, οι Μουσουλμάνοι το 35% του πληθυσμού, οι Βουλγαροι το 13% του πληθυσμού, οι Εβραίοι το 11% του πληθυσμού, οι Ρωμανιζοντες (Βλάχοι) και οι λοιποί το 1% του πληθυσμου. (Χασιώτης Ι., Κ., "Η πρώτη μετά την πρώτην: Αναζητώντας διαχρονικά χαρακτηριστικά και τομές στην ιστορία της Θεσσαλονίκης”). Μετα την ανταλλαγή πληθυσμών και κατά την διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων αλλά και μετά την Μικρασιατική Καταστροφή δημιουργήθηκε μια αναμφισβήτητη εικόνα με την κυριαρχία του Ελληνικου στοιχείου , με το Εβραϊκο στοιχείο να ακολουθεί σταθερό στην συνθεση του και τους Μουσουλμάνους Πομάκους σε πολύ μικρότερα επιπεδα.
Είναι επίσης γεγονός ότι η Θεσ/νικη αποτέλεσε στο παρελθόν την κοιτίδα κοινωνικο-πολιτισμικών εξελίξεων και κινημάτων , όπως οι Ντονμέδες του Sabbati Zevi – Εβραίοι που ασπάσθηκαν την Ισλαμική θρησκεια και παρέμειναν κρυπτο-ιουδαίοι και οι οποίοι ανέλαβαν σημαντικά πόστα στον διοικητικο μηχανισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας – οι Φεντεραλιστές – όπως αποκαλουνταν τα μέλη της Σοσιαλιστικής Εργατικής Ομοσπονδίας (ΦΕΝΤΕΡΑΣΙΟΝ) που μετά έγινε Σ.Ε.Κ.Ε (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδος) και που ιδρύθηκε από τους Εβραίους Αβρααμ Μπεναρόγια και Αλ. Αρδίτι, που στην συνέχεια το 1915 εξελέγησαν μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου μαζύ με τον Αλβέρτο Κουριέλ. (Θα ηταν χρησιμο να διαβάσετε την βιογραφία του Α.Μπεναρόγια και θα καταλάβετε πολλά). Με την ευκαιρια ο Πάγκαλος δεν είχε πεί ότι είναι Φεντεραλιστής; Οι Νεοτουρκοι επίσης σχεδιασαν την επανάσταση τους για την εκθρονιση του Σουλτάνου στην Θεσ/νικη, ενώ πολλοι ιστορικοί θεωρουν τον Μουσταφά Κεμαλ ως έχοντα προελευση από τους Ντονμέδες ! Και το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον δικό μας Ε. Βενιζέλο . Ισχυρίζονται επίσης οι ιδιοι ιστορικοί κύκλοι ότι και οι δύο ηταν υψηλόβαθμοι Μασώνοι, ενώ τον Ιούλιο του 1920 ο ΄Άγγλος ναύαρχος Ντε Ρόμπεκ σε επιστολή που απηύθυνε προς τον τότε Υπουργό Λόρδο Κώρζον, ανέφερε, μεταξύ των άλλων, και τα εξής για τον Βενιζέλο: «…Με άλλα λόγια ο κ. Βενιζέλος δεν είναι η Ελλάς. Εν κυριολεξία δεν είναι καν ΄Έλλην…».
Τελος είναι γνωστή η όλη προσπάθεια του Josua Ambroz Tito - δικτατορα της Γιουγκοσλαβιας και τέκνου του Πολωνο-εβραίου Samuel Mayer και της κροάτισσας (υπηρέτριας του) Marija Javeršek συμφωνα με το βιογραφικο του στον ιστότοπο metapedia, αλλά και με τα όσα γράφει ο Milovan Djilas στο βιβλίο του «Tito, the Story from inside. London: Phoenix Press, 2001» - να δημιουργήσει ένα σκηνικο γύρω από την Μακεδονία με την (αυθαιρετη) μετονομασία της Γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας της Βαρδαρίας (Σκοπια) σε Μακεδονία, αλλά και των ημετέρων “διεθνιστών” για την ανάγκη “αυτονομίας ” της Μακεδονίας ( που ξεκίνησε αμέσως μετά την προσάρτηση της Μακεδονίας στην Ελληνική επικράτεια στους Βαλκανικους Πολέμους).
Και ερχομαι στον σημερινο δήμαρχο. Συμφωνα λοιπον με το βιογραφικό του στη Βικιπεδια, η καταγωγή του είναι Βλάχικη από το Κρουσοβο (σημερα στην Δημοκρατια των Σκοπίων). Οι Βλάχοι ήταν μια λατινογενής φυλή που ζουσε στην περιοχή της Πίνδου και από εκεί εξαπλώθηκε στην Μακεδονία και στην Αλβανία που μιλούσε την λατινογενη γλώσσα Αρωμουνική. Η συμμετοχή τους στον πληθυσμο της Μακεδονίας δεν υπερέβαινε το 0,7%. Σύμφωνα δε με τον Ν.Κ. Κασομούλη, οι Βλάχοι ήταν πλήρως ταυτισμένοι με τους Ελληνες στον Αγώνα για την απελευθέρωση από τον Οθωμανικο Ζυγό και συνεισέφεραν οικονομικά στον Αγώνα, ενώ ο πρωτος Πρωθυπουργός της Χώρας Ιωάννης Κολέττης ήταν Βλαχικής καταγωγής (όπως και ο Ευάγγελος Αβέρωφ άλλωστε). Αργοτερα, τοσο οι Ρουμάνοι – τέλος του 19ου αρχές του 20ου αιώνα - όσο και οι Ιταλοί με το πριγκιπάτο της Πινδου στον ΙΙ Παγκοσμιο Πόλεμο, επεχείρησαν να προσεταιριστουν τους Βλάχους, στην βάση της λατινογενους προέλευσης της γλώσσας τους, χωρις όμως να τα καταφέρουν. Παρόλα αυτά υπήρξαν Βλάχοι οι οποίοι συνεργάσθηκαν και με τους Ρουμάνους αλλά και με τους Ιταλούς και υποχρεώθηκαν να εγκαταλήψουν τις περιοχές που ζουσαν, μετα την αποτυχία των σχεδίων των ινστρουχτορων τους.
Θα με ρωτήσετε βέβαια γιατί τα γράφω αυτά. Η απάντηση είναι απλή. Ο συγκεκριμένος δήμαρχος που εκλέχτηκε με τον τρόπο που εκλέχτηκε, κάνει δηλώσεις που λές και αποσκοπούν να προκαλέσουν (με τη αρνητική διάσταση) τον πατριωτισμό των Ελληνων. Ετσι έχει δηλώσει ότι “θεωρεί τον εαυτο του Ελληνα της διασποράς” (αρα όχι γνήσιο Ελληνα;), “τι πειραζει αν τα Σκοπια εχουν διπλή ονομασία”, “o καλύτερος πρωθυπουργός ήταν ο Σιμιτης”, “γιατι να μην έχουμε και ένα τζαμί στην Θεσ/νικη”, “δεν έχει πολιτική ταυτότητα αλλά …ειναι φιλελεύθερος σοσιαλιστης” (αυτό κρατείστε το), “( η κόντρα με τον μητροπολίτη Ανθιμο) βοήθησε γιατί έφερε κοντά μας ένα μεγάλο μέρος της Αριστεράς, που, ακούγοντας τον Ανθιμο να κάνει πολιτική είπε «φτάνει πια». Το ίδιο, να ξέρετε, είπε κι ένα σημαντικό τμήμα του συντηρητικού κόσμου της πόλης, που έχει πλήρη αίσθηση πού τελειώνουν τα όρια της εξουσίας του ενός και πού αρχίζουν του άλλου” [συνεντευξη στον δημοσιογραφο Χρηστο Μαχαίρα - , http*//wwwpentapostagmagr/2010/11/blog-post_4086.html#ixzz2McA9NnQ5] . Δηλωσεις επίσης στο στυλ “θεωρώ τον εαυτό μου αδελφό με τους Τουρκους και εταίρο των Ευρωπαίων”, μπορεί κατά βάση να είναι σωστές – μια και ένα μεγάλος μέρος των Τουρκων είναι εξισλαμισθέντες Ελληνες – όμως δεν είναι δηλώσεις ενός Ελληνα πολιτικου που επισκέπτεται την γείτονα χωρα υποσχόμενος αναστήλωση των Οθομανικών μνημείων στο “βασιλειο” του χωρίς να ζητήσει το παραμικρό για αντάλλαγμα. Ουτε βέβαια ο υβριστικός σχολιασμός που έκανε για την Ελλάδα εξ αιτίας της αποτυχία της πωλησης του Μακεδονία Παλάς σε Τουρκους επιχειρηματίες (Newsbombgr 22/2/2013) ταιριάζουν στον ρόλο του.
Παρόλα αυτά υπάρχουν και θέσεις του που, ως πολιτη, με βρίσκουν συμφωνο, όπως για παράδειγμα ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας , αν και τα προσωπικά μου κινητρα είναι τελείως διαφορετικα, ενώ θεωρώ ότι ως manager τα πάει πολύ καλά για τα θεματα της πολης.
Και στο σημείο αυτό θέλω να κάνω μια μικρή ανάλυση του όρου “φιλελεύθερος σοσιαλιστής” που χρησιμοποιεί, ενώ εγώ προτιμάω τον όρο “σοσιο-καπιταλιστης”. Και εδώ κρύβεται όλη η αλήθεια, μια και ο όρος αυτός εκφράζει το σύστημα της Παγκοσμιοποίησης, όπως επιχειρείται να εφαρμοσθεί σήμερα. Δηλαδή άκρατος καπιταλισμός για το μεγάλο διεθνές κεφάλαιο - που ελέγχεται από ποιους; - και σοσιαλισμός για τους λαούς. Δηλαδή, επιφαση δημοκρατίας – ώστε να ελέγχονται οι μάζες - περιορισμός εισοδήματος, εξοντωτική φορολογία, δημευση ακίνητης περιουσίας μέσα από την φορολογία, κλπ.κλπ. Δηλαδή επαναφορά της φεουδαρχίας σε μια άλλη διάσταση. Μα κάτι τέτοια ωραία δεν γραφονται στα Πρωτόκολλα των Σοφων της Σιών;
Είναι κατά συνεπεια προφανές ότι στην Θεσ/νικη – ως πρωτεύουσα την Μακεδονίας – εξελισσεται ένας υπόγειος πόλεμος, ανάμεσα στους Ελληνο-κεντριστες – που θεωρουν την Μακεδονία Ελληνική - και στους διεθνιστές – που επιδιώκουν την αυτονομία της Μακεδονίας (το τελευταίο δεν το καταλογίζω στον κο Δημαρχο). Το εάν οι Ελληνες έχουν επιλέξει να βάλουν την Εκκλησία μπροστά η και αν η Εκκλησία ετσι-θελικά ανέλαβε να παίξει αυτό τον ρόλο είναι κάτι που μπορουμε να συζητήσουμε, παρόλο που όλοι γνωρίζουν τον ρόλο της Εκκλησιας στις δύσκολες για το Εθνος περιόδους. Με την ευκαιρία αυτό δεν είναι μονο Ελληνικό φαινόμενο, μια και το ίδιο έγινε και στην Πολωνία αλλά και σε Ασιατικές χώρες όπου η εθνική υποσταση και αυτοτέλεια αμφισβητήθηκε και αμφισβητείται όχι μονο από γείτονες και από διεθνιστικά συστήματα, αλλά και από εσωτερικές μειονότητες. Και σε αυτή την διάσταση ας μην δαιμονοποιούμε ή και να θεωρούμε την δράση της Εκκλησίας ως Ελληνικο – και κατά συνέπεια μη πρέπον στην λογική των συνεργων της Παγκοσμιοποίησης - φαινόμενο. Είναι ένα πράγμα να μιλάμε για ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ και είναι κάτι το τελείως διάφορο ο ΣΟΣΙΟ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.
Νομίζω ότι είναι καιρός εμεις οι Ελληνες να βάλουμε τα πράγματα (για άλλη μια φορά) στην θέση τους, οσον αφορά στα του Οικου μας. Και αυτό θα γίνει με το πέρασμα των Εκλείψεων στον άξονα Παρθένου/Ιχθύων. Η Ιστορία, τελικά, επαναλαμβάνεται σε κύκλους.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΑΤΟΥΛΑ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη