30 Σεπ 2013

Ημερίδα για τη διαφάνεια στην Ελλάδα

Από τη ΜΚΟ του Σόρος "Διεθνής διαφάνεια", που δεν λέει να δημοσιοποιήσει τα ερωτηματολόγια με τα οποία φτάνει στα συμπεράσματά της, ώστε να νοιώσουμε τη διαφάνεια στο εσωτερικό της
Είναι αντιμετωπίσιμη η διαφθορά στην Ελλάδα σήμερα; Το ερώτημα αυτό θα τεθεί κατά τη διάρκεια ..
ημερίδας που διοργανώνει το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013, στις 7 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έχει τον τίτλο: «Είναι αντιμετωπίσιμη η διαφθορά στην Ελλάδα σήμερα; Προτάσεις για την υπέρβαση».

Την ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Διεθνών Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων, Ιωάννης Χατζηδημητρίου, ο κ. Ελευθέριος Χατζόπουλος, μέλος του δ.σ. της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, καθώς και ο Πρόεδρος του δ.σ. της οργάνωσης, κ. Κωνσταντίνος Μπακούρης. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι ακόλουθες εισηγήσεις:

«Η διοικητική μεταρρύθμιση είναι αναγκαία και εφικτή», από τον κ. Παναγιώτη Καρκατσούλη, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών.
«Διαφθορά και θεσμοί στην Ελλάδα της κρίσης, σε μια Ευρώπη χωρίς λύσεις», από τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Οικονομικών, Χάρρυ Παπαπανάγο.
«Γιατί δυσλειτουργεί η Δικαιοσύνη», από τον καθηγητή Νομικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνο Χρυσόγονο.
Συντονίστρια θα είναι η Αναπληρώτρια Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγήτρια Δικαίου Πληροφορικής, Ευγενία Αλεξανδροπούλου-Αιγυπτιάδου.

Η ημερίδα θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Η Διεθνής Διαφάνεια

Η Διεθνής Διαφάνεια (ΔΔ) είναι η παγκόσμια μη κυβερνητική οργάνωση που πρωταγωνιστεί στον αγώνα κατά της διαφθοράς. Με περισσότερα από 90 παραρτήματα παγκοσμίως και τη Διεθνή Γραμματεία εγκατεστημένη στο Βερολίνο, η ΔΔ συμβάλλει ενεργά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών αναφορικά με τις βλαπτικές συνέπειες της διαφθοράς. Σε συνεργασία με κυβερνητικούς φορείς, τον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία των πολιτών, η ΔΔ σχεδιάζει, αναπτύσσει και προωθεί την εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων καταπολέμησης της διαφθοράς.

Η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς (ΔΔΕ), το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους κινδύνους της διαφθοράς στην Ελλάδα. Μέσα από την προώθηση νομικών και θεσμικών μεταρρυθμίσεων σε εθνικό επίπεδο, τον σχεδιασμό πρακτικών μέτρων και εργαλείων, η ΔΔΕ με την εξειδικευμένη γνώση που διαθέτει, κινητοποιεί οργανισμούς, επιχειρήσεις και άτομα για να συνδράμουν στην εξάλειψη της διαφθοράς.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη