30 Σεπ 2013

Να μειωθούν τα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. ζητά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Σχετικά με τα υψηλά χρηματικά πρόστιμα που επιβάλλονται για ορισμένες παραβάσεις του ΚΟΚ, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εν μέσω της οικονομικής καταιγίδας που σαρώνει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει τρόπους ανακούφισης των πολιτών μέσα από τη ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα τους.
Για παράδειγμα, καλώ το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας να ακούσουν τα μηνύματα των καιρών και να εξετάσουν προσεκτικά την εκλογίκευση των προστίμων που επιβάλλονται για ορισμένες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Άλλωστε η συζήτηση αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, χωρίς να έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα απτά αποτελέσματα.
Μέσα από την επαναξιολόγηση αυτή θεωρώ βέβαιο πως θα γίνει αντιληπτό, ότι τα εξοντωτικά χρηματικά πρόστιμα δεν είναι λύση. Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με εισπρακτικά μέτρα.
Αντίθετα επιβαρύνουν τα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καθιστώντας στην πράξη αδύνατη την αποπληρωμή τους. Άλλωστε, για ποια χρηματικά πρόστιμα μπορούμε να μιλάμε όταν ο Έλληνας αδυνατεί πλέον να βάλει έστω και 5 ευρώ καύσιμο στο αυτοκίνητο του;
Ας ακούσουμε λοιπόν τη φωνή της λογικής. Ασφαλώς να διατηρηθούν τα υψηλά πρόστιμα για παραβάσεις όπως η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη ή η υπερβολική ταχύτητα, όμως κάποιες άλλες περιπτώσεις μπορούν και πρέπει να επανεξεταστούν.
Και εν πάση περιπτώσει, ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος..»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη