17 Ιουλ 2014

Βαρύ το κλίμα στην Κατερίνη για τον τραμπούκο δημοτικό σύμβουλο που έδειρε τον Δήμαρχο

Φωτο: ο Γ. Κοκαβίδης
Φραστική και σωματική επίθεση δέχθηκε προχθες το βράδυ ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης από το δημοτικό σύμβουλο της ήσσονος μειοψηφίας και εκλεγμένο με τον...
Χρήστο Καραφουλίδη, Γιώργο Κοκαβίδη. Ο πρώτος σε σταυρούς και πρόσφατα επανεκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού “Νέα Εποχή για την Κατερίνη” με επικεφαλής το Νίκο Μακρίδη, λίγο πριν ξεκινήσει η χθεσινή συνεδρίαση, πυροδοτούσε το κλίμα στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου εξαπολύοντας ύβρεις και απειλές αναφορικά με την έκταση που διεκδικεί το αθλητικό σωματείο “Διόσκουροι”.

Κατά την είσοδο του Σάββα Χιονίδη στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος ζήτησε το λόγο από τον Γιώργο Κοκαβίδη, ο οποίος εφαρμόζοντας πρακτικές άλλης εποχής, έφτυσε το δήμαρχο ενώ στη συνέχεια τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο. Ο δημοτικός σύμβουλος της “Νέας Εποχής” απομακρύνθηκε αμέσως μετά την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων παριστάμενων, ενώ αμέσως μετά κατέφθασε αστυνομική δύναμη στο δημαρχείο.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες ο Δήμαρχος Κατερίνης κατέθεσε άμεσα μήνυση στην Εισαγγελία Κατερίνης όπου μετέβη αμέσως μετά το περιστατικό, ενώ έως και σήμερα νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης.

Ο “πολλά βαρύς” δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κοκαβίδης παραμένει άφαντος μιας και εκκρεμεί αυτόφωρη διαδικασία.

(Με πληροφορίες από katerini-news και lefteria)

Μετά από αυτά συνήλθε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο και εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

1. Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη και απρόκλητη επίθεση του Δημοτικού Συμβούλου Γεωργίου Κοκαβίδη, στον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, η οποία δεν στρέφεται μόνο κατά του προσώπου του κ. Δημάρχου αλλά κυρίως κατά του θεσμού που εκπροσωπεί.

2. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να συναντούν την ανοχή του Δημοτικού Συμβουλίου και των πολιτών αφού υποβιβάζουν θεσμούς πρόσωπα και δημοκρατικές λειτουργίες και μας οδηγούν σε εποχές που με περισσό αγώνα ξεπεράσαμε και με περισσό αγώνα δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν.

ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι θα μηνύσει τον Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη