15 Ιαν 2021

Με βάση τα δεδομένα προχωρούμε βήμα-βήμα


 Σύμφωνα με τον ανανεωμένο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) -που παρουσιάζει όλα τα

δεδομένα του κορονοϊού για όλη την Ευρώπη, η Ελλάδα:

  • Εμφανίζει καλύτερη εικόνα από το σύνολο των υπόλοιπων ευρωπαϊκών Κρατών (η μοναδική χώρα που βρίσκεται επίσης στο κίτρινο είναι η Φινλανδία).
  • Είναι η μοναδική χώρα που έχει περιοχές στο πράσινο.
  • Εμφανίζεται  με ποσοστό θετικότητας μικρότερο του 4%. 

Η πανδημία, ωστόσο, είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και οι αποφάσεις για την αντιμετώπισή της δεν μπορεί παρά να αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

  • Η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα στοιχεία και προχωρά βήμα-βήμα σε αποφάσεις, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων. Δεν βάζει σε καμιά ζυγαριά την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά δεν αγνοεί τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, όπως για παράδειγμα του εμπορίου, που έχει μπροστά του την περίοδο εκπτώσεων. 
  • Αποφάσεις για το επόμενο διάστημα θα λαμβάνονται -μετά από τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων- και  θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Στην Κυβέρνηση υπάρχει ένα σύστημα και μια στρατηγικήΤο σύστημα είναι ότι  τα δεδομένα που υπάρχουν -τα οποία ελέγχονται από πάρα πολλές Υπηρεσίες- τα δίνουμε στην Επιτροπή των ειδικών, η οποία εισηγείται, για να πάρουμε μία απόφαση.

  • Όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα που ισχύουν σήμερα, αν συγκριθούν με τα επιδημιολογικά δεδομένα  στις 14/12/2020, που ήταν ημέρα που άνοιξε το click away και άλλες δραστηριότητες, είναι καλύτερα. 
  • Με βάση τα δεδομένα που βλέπουμε, είμαστε σε μια καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή. Θα τα δώσουμε στην Επιτροπή, η οποία θα τα αναλύσει και θα εισηγηθεί. Μην ξεχνάμε ότι πάντα οι εισηγήσεις είναι της Επιτροπής.
  • Ωστόσο βλέποντας τα δεδομένα, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ένας μήνας lockdown στοιχίζει περίπου 3 δισ. ευρώ και ίσως και ψηλότερα.

Σε κάθε περίπτωση -λαμβάνοντας υπόψη και τα διαδραματιζόμενα σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες- συνεχίζουμε την άμυνα απέναντι στην πανδημία και ταυτόχρονα εντείνουμε την αντεπίθεση, εφαρμόζοντας το  σχέδιο «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό

  • Πρόκειται για το πιο πολύπλοκο εγχείρημα που ανέλαβε ποτέ το ελληνικό Κράτος στον τομέα της υγείαςκαι τα στοιχεία δείχνουν ότι η  χώρα μας προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό, μεθοδικότητα, ασφάλεια και διαφάνεια. 
  • Έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί σε 146 Νοσοκομεία και σε πολλά από αυτά έχει ήδη ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών με την πρώτη δόση του εμβολίου.  Μέχρι χθες, είχαν εμβολιαστεί περίπου 70.000 άτομα, δηλαδή πάνω από το 0,6% του πληθυσμού.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη